,
08/02/2018
Cinema
'The Disaster Artist'

The Disaster Artist i Olvídate de Nick

Us expliquem, com cada setmana, les pel·lícules que passaran aquests propers dies per la Sala Zazie de Vilafranca. Arrenquem avui mateix amb 'The disaster artist', però també tindrem la comèdia 'Olvídate de Nick' i, la setmana que ve projectarem la fantàstica (i duríssima) 'Sin amor'. El cap de setmana que ve recuperem 'C'est la vie' després d'haver-la preestrenat durant el passat festival Most.

The Disaster Artist
Boig homenatge al cinema

Dijous 8 de febrer, a les 20:15h (V.O.S.)
Divendres 9 de febrer, a les 21:45h (V.O.S.)

Títol original: The Disaster Artist
Direcció: James Franco.
Guió: Scott Neustadter i Michael H. Weber.
Intèrprets: James Franco, Dave Franco, Seth Rogen, Zac Efron, Sharon Stone, Bryan Cranston.
Comèdia. EUA, 2017. 106’. Projecció en V.O. (anglès) subtitulada. No recomanada per a menors de 7 anys.

“No es tornaran els diners”, així ho advertia un cartell penjat a la taquilla d’un dels pocs cinemes on es va estrenar The Room el 2003, l’anomenada Ciutadà Kane del cinema dolent. Poc després va resultar una pel·lícula de culte pel boca-orella dels espectadors que van aguantar veure-la fins el final. Quinze anys després encara omple les sales de cinema dels EUA on la projecten.
The Disaster Artist és la recreació de com podria haver estat la gestació i el rodatge d’aquella comèdia involuntària. Un projecte de dos excèntrics inadaptats, director i protagonista, que comparteixen soledat i el somni de ser estrelles del cel·luloide. Ha rebut premis com la Concha de Oro a la Millor Pel·lícula al Festival de San Sebastià 2017; Millor Actor (James Franco) als Globus d’Or 2017, als Critics Choice Awards i als Premis Gotham. També està nominada als Oscar 2018 en la categoria de Millor Guió Adaptat. Un treball imperdible!

Olvídate de Nick
Com arribar a ser amigues i no morir durant l’intent

Divendres 9 de febrer, a les 19:30h (V.O.S.)
Dissabte 10 de febrer, a les 20h
Diumenge 11 de febrer, a les 19h
Dimecres 14 de febrer, a les 20:15h

Títol original: Forget about Nick
Direcció: Margarethe von Trotta.
Guió: Pam Katz.
Intèrprets: Ingrid Bolso Berdal, Katja Riemann, Lucile Pohl, Haluk Bilginer i Susan Duerden.
Comèdia. ALEMANYA, 2017. 110’. Projecció en V.O. (anglès) i en versió doblada.
No recomanada per a menors de 12 anys.

Sofisticada comèdia novaiorquesa on Margaretha von Trotta suavitza el to feminista al qual ens té acostumats, per endinsar-se en un film on les protagonistes s’alliberen de l’home que ha marcat les seves vides. Ara però, les torna a posar a prova obligant-les a conviure juntes en un fred i estilitzat apartament a la Big Apple de Nova York.
Jade i Maria són molt diferents, però aviat s’adonaran que no tant com es pensaven. Partint del llenguatge de la comèdia, les complicades situacions on es veuran abocades, acabaran convertint Olvídate de Nick en un interessant melodrama realista que s’adjudica la complicitat de l’espectador sense complexes.

 

Sin amor
El ressentiment, un verí molt nociu

Dijous 15 de febrer, a les 20:15h (V.O.S.)
Divendres 16 de febrer, a les 21:45h (V.O.S.)

Títol original: Nelyubov
Direcció i guió: Andrey Zvyagintsev.
Intèrprets: Maryana Spivak, Aleksey Rozin, Matvey Novikov, Marina Vasilyeva i  Andris Keishs.
Drama. RÚSSIA, 2017. 128’. Projecció en V.O. (rus) subtitulada. No recomanada per a menors de 12 anys.

El fill d’una parella submergida en el procés d’un divorci gens amistós, torna a casa després de classe. Pel camí es distreu amb una cinta de plàstic del tipus que fa servir la policia per aïllar l’escena d’un succés perillós. La situació familiar es veurà superada quan els progenitors s'adonen que el nen no apareix. El director de l’aclamada i premiada Leviatán torna a retratar la societat civil russa de classe mitjana que ha estrenat un benestar al qual no vol renunciar tot i haver d’ocupar-se d'afers comunitaris bàsics que haurien de ser resolts per l’estat. La cinta ha estat reconeguda a tots els festivals cinematogràfics importants. Premi del Jurat a Cannes 2017 i representant de Rússia als propers Oscar, optant a l’apreciat guardó de Millor Pel·lícula de parla no anglesa.

C’est la vie
Els directors d’“Intocable” i “Samba” es reinventen

Divendres 16 de febrer, a les 19:30h (V.O.S.)
Dissabte 17 de febrer, a les 20h
Diumenge 18 de febrer, a les 19h
Dimecres 21 de febrer, a les 20:15h

Títol original: Le sens de la fête
Direcció: Olivier Nakache i Éric Toledano.
Intèrprets: Jean-Pierre Bacri, Vincent Macaigne, Kevin Azaïs, Eye Haidara, Suzanne Clément, Jean-Paul Rouve, Judith Chemla.
Comèdia. FRANÇA, 2017. 117’. Projecció en V.O. (francès) i en versió doblada.
No recomanada per a menors de 7 anys.

Per donar sentit i forma a la seva gran festa de casament, el Pierre i l’Helena es posen en contacte amb el Max (Jean-Pierre Bacri), experimentat cap de l’empresa de càtering que ha de vetllar perquè res falli a la gran celebració. Tot aniria com de costum, si no fos perquè en Max es troba en un punt de delicada crisi personal i perquè el seu improvisat equip de col·laboradors té vida pròpia. En qualsevol moment doncs, tota aquesta maquinària que hauria de funcionar a la perfecció, podria fer esclatar a miques el gran esdeveniment.
La cuidada direcció i la destacable interpretació dels actors en una pel·lícula tan coral, ens faran seguir aquesta esbojarrada preparació, gairebé a temps real i a través dels ulls dels qui la preparen, cosa que li dóna una peculiar originalitat.

Ens veiem a la Zazie! Més informació a www.cineclubvila.cat

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Cineclub Vilafranca ha complert 50 anys d'història. No ens cansem de veure cinema i de parlar-ne, així que aquest serà el nostre cine fòrum virtual. Al blog 'Mira diferent' us oferim reflexions sobre el cinema i les pel·lícules que han marcat la vida d'espectadors i espectadores al llarg d'aquests 50 anys.

07/12/2020
Com a actor, la meva escola d´interpretació ha estat el cine. Vaig començar “preescolar” al cinema Casal, quan la meva mare era la taquillera. Em passava totes les hores possibles allà.
23/11/2020
La meva infantesa es troba impresa en un metratge liderat per clarobscurs.
04/11/2020
Mentre la quanta, quanta guerra continua campant per molts llocs del nostre estimat planeta escric un múltiple agraïment al Cine Club Vilafranca, amb la bona excusa que fa 50 anys. Un múltiple agraïment que s'amplifica a moltes bandes.
04/11/2020
Vaig veure una dona que ballava ensenyant el cul a la N-340. A la ràdio deien que aquell seria el dia més calorós en dècades. Vaig mirar pel retrovisor i la seva figura, fent-se menuda, movia els braços abstreta.
13/10/2020
Molt sovint sento a dir que els crítics som directors frustrats, que ens dediquem a escriure perquè no gaudim de prou talent per fer cinema.
24/08/2020
Si ens fixem en el cinema clàssic (aquell que la modernitat va dinamitar als anys seixanta del segle passat) acordarem que, en general, el cinema americà (que dominà el panorama a la primera meitat del segle XX), presentava les dones bé com a sex-
16/08/2020
Tinc una fantasia des de ben petita. Sempre he sentit que estar en una sala de cinema deu ser el més semblant a estar dins d’una balena.