,
25/05/2017
Cinema

El Docs Barcelona a la Zazie

Cineclub Vilafranca és una de les seus del festival Docs Barcelona a Vilafranca. Dins la programació del 22 al 28 de Maig, es projectaran tres dels documentals del Festival Docs Barcelona que va arrencar el passat dia 18 i que finalitzarà el proper dia 28 de Maig. Aquest 2017 el Docs Barcelona arriba a la seva 20a edició amb una programació on es presentaran els documentals mes rellevants de l’escena internacional. Amb el suport de la Diputació de Barcelona, el festival creix en seus i arriba més enllà de la ciutat de Barcelona.
Sis poblacions de la província projecten una selecció de treballs, sent Vilafranca una d’elles.
Però, a banda dels documentals del Docs, també tenim altres propostes per a vosaltres. Tot seguit us detallem les pel·lícules que passaran aquests dies per la Zazie.

In loco parentis
Llatí, matemàtiques i lectura a ritme de “rock’n’roll”

Dijous 25 de maig, 20:15h (V.O.S.)

Títol original: In loco parentis
Direcció: Neasa Ní Chianáin i David Rane.
Documental. IRLANDA, 2016. 99'. Projecció en V.O. (anglès) subtitulada.

A Headfort, un internat per a nens i nenes, emplaçat a un edifici del segle xviii de portes secretes i boscos màgics que va fundar el John i l’Amanda, s’hi promulga el concepte in loco parentis. Es tracta d’una locució llatina adoptada en dret que es tradueix com en comptes dels pares, i que consisteix en atorgar responsabilitats a altres persones o institucions enlloc de fer-ho als menors. Als dos mestres precursors d’aquest mètode els ha arribat l’hora de jubilar-se, però abans ens obriràn les portes d’aquesta espècie d’Escola Hogwarts real per a compartir l’experiència.


Un reino unido
Un amor sense barreres

Divendres 26 de maig, 19h (V.O.S.)
Dissabte 27 de maig, 20h
Diumenge 28 de maig, 19h
Dimecres 31 de maig, 20:15h

Direcció: Amma Asante.
Guió: Guy Hibbert, basat en el llibre de Susan Williams.
Intèrprets: David Oyelowo, Rosamund Pike, Jack Davenport, Tom Felton.
Drama. USA / REGNE UNIT, 2016. 111'. Projecció en V.O. (anglès) subtitulada i en versió doblada.

La unió de Seretse Khama, hereu al tro de Botswana, amb la blanca Ruth Williams, escandalitzà per igual a anglesos i africans a mitjans dels anys 50 del segle XX. La pel·lícula, inspirada en fets reals, no parla del matrimoni interracial sinó de poder enamorar-te d’un altre ésser humà quan el món té una opinió contrària a la teva i enfrontar-te a això. Com ja va fer en la seva encertada òpera prima Belle (2013), Amma Asante mostra grans dots per l’equilibri dramàtic, bregant amb una miscel·lània de racisme, amor, injustícia social, superació feminista i canvis històrics.

The wonderful kingdom of Papa Alaev
Virtuosisme en detriment de llibertat

Divendres 26 de maig, 21:15h (V.O.S.)

Títol original: The wonderful kingdom of Papa Alaev.
Direcció: Tal Barda i Noam Pinchas.
Documental. ISRAEL / FRANÇA, 2016. 74'.
Projecció en V.O. (hebreu, rus, tagik) subtitulada.

The wonderful kingdom of Papa Alaev ens sitúa davant la realitat quotidiana d’un entorn familiar liderat per Papa Alaev, un carismàtic i divertit patriarca d’una família de músics virtuosos de Tadjikistàn. Amb la caiguda de la Unió Soviètica, Alaev va prendre la decisió unilateral de marxar a Israel. Els fills i néts han viscut sota la seva tutela tota la vida, assentint davant decisions com el menjar que es serveix a taula o l’instrument que toca cadascú. Als seus 81 anys, en Papa Alaev veurà com els joves membres de la família es rebel·len contra la seva autoritat.

Hacking justice
Quan el jutge i l’acusat són a la mateixa banda

Dissabte 27 de maig, 18h

Títol original: Hacking justice (El juez y el rebelde)
Direcció: Clara López Rubio i Juan Pancorbo.
Documental. ESPANYA / ALEMANYA, 2017. 90'. Projecció en V.O. (castellà).

El 19 de juny de l’any 2012, Julian Assange, periodista, programador i fundador de l’ONG Wikileaks, es refugia a l’ambaixada d’Equador a Londres. És llavors quan la fiscalia sueca emprèn una cerca ferotge, justificada per un presumpte delicte sexual. Però Assange sospita que es tracta d’una trampa per extradir-lo als Estats Units, on hi ha un procés secret contra ell. El jutge espanyol Baltasar Garzón, expulsat de la magistratura, s’encarrega de la defensa del hacker, originant un pols amb l’Estat més poderós del planeta. Una disputa que ha ressonat a tot el món i que encara avui no ha conclòs.

Bajo el sol
La guerra a través de l’amor

Dijous 1 de juny, 20:15h (V.O.S.)
Divendres 2 de juny, 21:15h (V.O.S.)

Títol original: Zvizdan
Direcció i guió: Dalibor Matanic.
Intèrprets: Tihana Lazovic, Goran Markovic, Nives Ivankovic, Mira Banjac, Slavko Sobin, Dado Cosic, Trpimir Jurkic
Drama romàntic. CROÀCIA, 2015. 123'. Projecció en V.O. (croata) subtitulada. No recomanada per menors de 16 anys

Ambientada en la guerra i postguerra ètnica del Balcans (1991-1999), Bajo el sol explica tres històries d’amor diferents amb la peculiaritat de que estan interpretades pels mateixos actors. L’any 1991, dos enamorats de pobles veïns s’han de separar a causa de l’inici de la guerra de Iugoslàvia; el 2001, una mare i una filla han de reconstruir casa seva amb l’ajuda d’un home que va lluitar en el bàndol contrari i el 2011, un pare torna al poble per reprendre la relació amb la mare del seu fill. Premi Especial del Jurat a Cannes 2016 en la categoría Un Certain Regard.

Ens veiem a la Zazie!
Més info a cineclubvila.cat

 

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Cineclub Vilafranca ha complert 50 anys d'història. No ens cansem de veure cinema i de parlar-ne, així que aquest serà el nostre cine fòrum virtual. Al blog 'Mira diferent' us oferim reflexions sobre el cinema i les pel·lícules que han marcat la vida d'espectadors i espectadores al llarg d'aquests 50 anys.

07/12/2020
Com a actor, la meva escola d´interpretació ha estat el cine. Vaig començar “preescolar” al cinema Casal, quan la meva mare era la taquillera. Em passava totes les hores possibles allà.
23/11/2020
La meva infantesa es troba impresa en un metratge liderat per clarobscurs.
04/11/2020
Mentre la quanta, quanta guerra continua campant per molts llocs del nostre estimat planeta escric un múltiple agraïment al Cine Club Vilafranca, amb la bona excusa que fa 50 anys. Un múltiple agraïment que s'amplifica a moltes bandes.
04/11/2020
Vaig veure una dona que ballava ensenyant el cul a la N-340. A la ràdio deien que aquell seria el dia més calorós en dècades. Vaig mirar pel retrovisor i la seva figura, fent-se menuda, movia els braços abstreta.
13/10/2020
Molt sovint sento a dir que els crítics som directors frustrats, que ens dediquem a escriure perquè no gaudim de prou talent per fer cinema.
24/08/2020
Si ens fixem en el cinema clàssic (aquell que la modernitat va dinamitar als anys seixanta del segle passat) acordarem que, en general, el cinema americà (que dominà el panorama a la primera meitat del segle XX), presentava les dones bé com a sex-
16/08/2020
Tinc una fantasia des de ben petita. Sempre he sentit que estar en una sala de cinema deu ser el més semblant a estar dins d’una balena.