,
24/07/2015
Cinema

Ens acomiadem de la temporada (Tornem al setembre!)

Aquesta és la nostra darrera setmana de cinema diferent abans de tornar al setembre amb les piles carregades. Hem passat un estiu meravellós gaudint del cinema amb vosaltres i tenim ganes d'acabar "a lo grande". Per això hem preparat un parell de propostes que no us podeu perdre. Ens acompanyeu?

BCN, Knockout!
El cinema d'acció de Bollywood aterra a Barcelona
- Divendres 24 de juliol a les 22h Complex Aquàtic.
Preu: 7,5 euros. Preu amb descompte: 5 euros (socis de Cine Club Vilafranca i Casal)
Índia, 2013, 90 minuts. Projecció en versió original (hindú) subtitulada al castellà.

Estem davant d'una autèntica Tollywood: pel·lícules índies on la protagonista és l'acció. En aquest cas, amb la peculiaritat d'estar rodada íntegrament a Barcelona. Dels llocs més emblemàtics de la ciutat sortiran inesperats ninjas i balls de Bollywood al compàs de música índia, pop, òpera alemanya i una divertida versió del Borriquito como tú d'en Peret. Akanksha, filla d'un ministre indi, és una estudiant de psicologia que arriba a Barcelona per acabar la carrera. Al pis que lloga troba el diari de Komali, una estudiant de música també índia, on explica la relació amb Sanju, un músic de carrer. Sanju va gravar un vídeo captant, per accident, uns delinqüents en plena malifeta, incident que acaba amb la mort de Komali. Una casualitat uneix Akanksha i Sanju. El músic ambulant no creu possible tornar a enamorar-se. Akanksha no sap com fer que oblidi Komali. En un últim intent, investigant què va passar, Akanksha troba Komali pel carrer. Aquí va un tastet...

Mi familia italiana
Una mirada nostàlgica i un homenatge al cinema
- Dissabte 25 de juliol a les 20h
- Diumenge 26 de juliol a les 19h Sala Zazie.
Preu: 7,5 euros. Preu amb descompte: 5 euros (socis de Cine Club Vilafranca i Casal)
Itàlia, 2015, 90 minuts. Projecció en versió doblada.

En un poble de la regió de Puglia se celebra el 10è aniversari de la mort de Saverio Crispo, actor símbol del "gran cinema italià" i etern latin lover. A la cerimònia arriben les seves cinc filles, escampades pel món, i dos ex-dones, una italiana i l'altra espanyola. Secrets, rivalitats i noves passions portaran les dones a descobrir un passat inesperat i a veure la vida amb nous ulls. Comèdia nostàlgica i plena d'ironia que recorda els arquetípics galans del cinema clàssic italià i amb un repartiment de luxe que inclou Marisa Paredes, Lluís Homar, Candela Peña i Jordi Mollà. Nominada a quatre premis David di Donatello, incloent el de millor actriu.

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Cineclub Vilafranca ha complert 50 anys d'història. No ens cansem de veure cinema i de parlar-ne, així que aquest serà el nostre cine fòrum virtual. Al blog 'Mira diferent' us oferim reflexions sobre el cinema i les pel·lícules que han marcat la vida d'espectadors i espectadores al llarg d'aquests 50 anys.

07/12/2020
Com a actor, la meva escola d´interpretació ha estat el cine. Vaig començar “preescolar” al cinema Casal, quan la meva mare era la taquillera. Em passava totes les hores possibles allà.
23/11/2020
La meva infantesa es troba impresa en un metratge liderat per clarobscurs.
04/11/2020
Mentre la quanta, quanta guerra continua campant per molts llocs del nostre estimat planeta escric un múltiple agraïment al Cine Club Vilafranca, amb la bona excusa que fa 50 anys. Un múltiple agraïment que s'amplifica a moltes bandes.
04/11/2020
Vaig veure una dona que ballava ensenyant el cul a la N-340. A la ràdio deien que aquell seria el dia més calorós en dècades. Vaig mirar pel retrovisor i la seva figura, fent-se menuda, movia els braços abstreta.
13/10/2020
Molt sovint sento a dir que els crítics som directors frustrats, que ens dediquem a escriure perquè no gaudim de prou talent per fer cinema.
24/08/2020
Si ens fixem en el cinema clàssic (aquell que la modernitat va dinamitar als anys seixanta del segle passat) acordarem que, en general, el cinema americà (que dominà el panorama a la primera meitat del segle XX), presentava les dones bé com a sex-
16/08/2020
Tinc una fantasia des de ben petita. Sempre he sentit que estar en una sala de cinema deu ser el més semblant a estar dins d’una balena.