,
29/06/2018
Cinema
Imatge de la pel·lícula 'En tránsito'

Fugint de les conseqüències de les guerres

Us presentem les pel·lícules que passaran els propers dies per la sala Zazie començant per aquest mateix vespre. Tornem a projectar el documental 'EnFemm', d'Alba Barbé, aquest cop a la Sala Zazie després que ahir la pel·lícula es pogués veure al Vinseum per commemorar el 28J. Al Surtdecasa han publicat aquesta setmana una interessant entrevista amb la directora d'aquest treball que s'endinsa en la realitat del cross-dressing.

A banda d'aquesta proposta, les dues següents pel·lis que podrem veure tenen a veure amb els efectes indesitjables de qualsevol guerra i amb el fet de fugir de les seves conseqüències. També passarà per la Zazie el documental 'Maria by Callas'.

EnFemme
M’agrada vestir de dona
Divendres 29 de juny de 2018, 21:45h

El documental EnFemme ens acosta al cross-dressing o pràctica del transvestisme, contribuint a llevar estigmes antics i cridar l’atenció de la població que desconeix les conseqüències en el desenvolupament integral de les persones que han d’adoptar identitats rígides i imposades pel sistema social convencional. La directora, l’Alba Barbé i Serra, és doctora en Antropologia Social i Cultural i està especialitzada en l’elaboració de polítiques públiques per erradicar les violències de gènere, l’homofòbia i la transfòbia.

La mujer que sabía leer
La condició femenina es despulla davant l’home

Divendres 29 de juny de 2018, 19:30h (V.O.S.)
Dissabte 30 de juny de 2018, 20:00h
Diumenge 1 de juliol de 2018, 19:00h
Dimecres 4 de juliol, a les 20:15h

Títol original: Le semeur
Direcció i guió: Marine Francen.
Intèrprets: Geraldine Pailhas, Pauline Burlet, Iliana Zabeth i Alban Lenoir.
Drama. FRANÇA, 2017. 98’. Projecció en versió doblada. No recomanada per a menors de 12 anys.

La repressió que el 1852 duu a terme Napoleó III contra els homes que viuen a les zones descontentes amb el seu règim fa que un poble dels Alps francesos es quedi sense cap habitant de gènere masculí. Les dones en edat de procrear, després de mesos d’aïllament total, fan el jurament de compartir el primer home que aparegui pel poble per garantir la continuïtat de la vida en aquell indret perdut a les muntanyes. L’afortunat és un home de passat misteriós. La noia que es diferencia de les altres perquè sap llegir s’enamora del nouvingut fent que el compliment del jurament sigui molt dolorós.

En tránsito
La fugida cap a un món millor

Dijous 5 de juliol, a les 20:15h (V.O.S.)
Divendres 6 de juliol, a les 21:45h (V.O.S.)

Títol original: Transit
Direcció i guió: Christian Petzold
Intèrprets: Franz Rogowski, Paula Beer, Godehard Giese, Lilien Batman.
Drama/Intriga. ALEMANYA, 2018. 101’. Projecció en V.O. (alemany) subtitulada.

L'exèrcit nazi acaba d’envair França i Georg decideix abandonar el país. Per poder-ho fer aconsegueix la identificació d’un altre home que ha mort a la guerra. En la fugida es queda atrapat a Marsella on troba a María, una dona que busca desesperadament al seu marit, que és l’home mort de qui el fugitiu ha suplantant la personalitat. En tránsito és l’adaptació de la novel·la homònima d’Anne Seghe, de família jueva que va aconseguir arribar a Marsella per salpar cap a Mèxic. El director destinarà la totalitat de la recaptació de la pel·lícula a programes d’acollida per persones refugiades de la organització CEAR.

Maria by Callas
La Divina Prima Dona del bel canto a dos veus: Mite i persona

Divendres 6 de juliol, a les 19:30h (V.O.S.)
Dissabte 7 de juliol, a les 20h
Diumenge 8 de juliol, a les 19h
Dimecres 11 de juliol, a les 20:15h

Títol original: Maria by Callas: In Her Own Words
Direcció: Tom Volf Intervencions: Maria Callas, Onassis, Marilyn Monroe, Alain Delon, Yves Saint-Laurent, John Fitzgerald Kennedy, Luchino Visconti, Winston Churchill, Grace Kelly, Liz Taylor, Omar Sharif.
Documental. FRANÇA, 2017. 103’. Projecció en V.O. (anglès) i en versió doblada.

Íntim retrat artístic i personal de la darrera gran diva del bel canto Maria Callas (1923-1977), composat per la presència de bons amics i importants personatges del món artístic, cartes privades i per vídeos personals i gravacions públiques. Tot, en bona part, provinent de material inèdit que el director ha cercat per tot el món des del 2013. El punt de partida és la indignació que l’anomenada “La Divina” causa als seus seguidors quan una bronquitis fa que cancel·li una funció a Roma. El retorn triomfal no es tal doncs l’acompanya una depressió que marcarà el seu destí. El plaer d’escoltar cantar a la gran soprano s’iguala a la seducció d’escoltar-la explicant com va intentar gestionar ser una llegenda viva alhora que bregar amb el desig de ser esposa i mare “ ... Voldria ser sempre Maria però haig d’estar a l’alçada de la Callas...”

Ens veiem a la Zazie! Més informació a www.cineclubvila.cat

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Cineclub Vilafranca ha complert 50 anys d'història. No ens cansem de veure cinema i de parlar-ne, així que aquest serà el nostre cine fòrum virtual. Al blog 'Mira diferent' us oferim reflexions sobre el cinema i les pel·lícules que han marcat la vida d'espectadors i espectadores al llarg d'aquests 50 anys.

07/12/2020
Com a actor, la meva escola d´interpretació ha estat el cine. Vaig començar “preescolar” al cinema Casal, quan la meva mare era la taquillera. Em passava totes les hores possibles allà.
23/11/2020
La meva infantesa es troba impresa en un metratge liderat per clarobscurs.
04/11/2020
Mentre la quanta, quanta guerra continua campant per molts llocs del nostre estimat planeta escric un múltiple agraïment al Cine Club Vilafranca, amb la bona excusa que fa 50 anys. Un múltiple agraïment que s'amplifica a moltes bandes.
04/11/2020
Vaig veure una dona que ballava ensenyant el cul a la N-340. A la ràdio deien que aquell seria el dia més calorós en dècades. Vaig mirar pel retrovisor i la seva figura, fent-se menuda, movia els braços abstreta.
13/10/2020
Molt sovint sento a dir que els crítics som directors frustrats, que ens dediquem a escriure perquè no gaudim de prou talent per fer cinema.
24/08/2020
Si ens fixem en el cinema clàssic (aquell que la modernitat va dinamitar als anys seixanta del segle passat) acordarem que, en general, el cinema americà (que dominà el panorama a la primera meitat del segle XX), presentava les dones bé com a sex-
16/08/2020
Tinc una fantasia des de ben petita. Sempre he sentit que estar en una sala de cinema deu ser el més semblant a estar dins d’una balena.