,
13/10/2017
Cinema
Imatge de 'En lugar del Sr. Stein'

La vellesa, l'amor i la solidaritat

Com a entitat vinculada amb la nostra ciutat, Cineclub Vilafranca col·labora amb iniciatives d'altres associacions o de caire municipal. Aquesta setmana veureu que tenim una pel·li dins del cicle Solidaritats que organitza l'Ajuntament de Vilafranca. De fet, fa uns dies havíem de projectar el documental 'Fusells o pintades' però l'actualitat política va fer que es decidís suspendre la projecció. Per aquests dies, a banda d'aquesta col·laboració, tenim un parell de comèdies romàntiques molt interessants i la Mostra Internacional de Films de Dones, aquest cop amb curtmetratges.

En lugar del Sr. Stein
Passió en la tardor de la vida

Divendres 13 d’octubre, a les 21:45 (V.O.S)

Títol original: Un profil pour deux
Direcció i guió: Stephan Robelin
Intèrprets: Pierre Richard, Yaniss Lespert, Fanny Valette
Comèdia. FRANÇA, 2017. 99’. Projeccions en versió doblada i en V.O.S (francès) No recomanada per a menors de 7 anys.

Pierre, vidu i jubilat, té problemes per adaptar-se al llenguatge informàtic i al nou món que li obre la xarxa. Quan comença a controlar les eines bàsiques que li ha ensenyat un jove instructor, una desconeguda de l’altre banda de la pantalla quedarà encisada per les paraules que li diu pel xat, fins al punt de voler concertar la primera cita. Pierre demanarà al jove professor d’informàtica que sigui ell qui es presenti a la cita en el seu lloc, convertint-se així en un gran manipulador. El film és una mena de revisió moderna d'en Cyrano de Bergerac traslladada a l'era de la tecnologia i les xarxes socials que posa de manifest, de manera amable i simpàtica, l’engany a que estem exposats amb les noves tecnologies

La historia del amor
Amors que fan història

Divendres 13 d’octubre, a les 19:30h en V.O. (accés gratuït pels socis per compensar el festiu 12/10)
Dissabte 14 d’octubre, a les 20h
Diumenge 15 d’octubre, a les 19h
Dimecres 18 d’octubre, a les 20.15h

Títol original: The History of Love
Direcció: Radu Mihaileanu
Intèrprets: Derek Jacobi, Sophie Nélisse, Gemma Arterton, Elliott Gould, Torri Higginson
Drama romàntic. FRANÇA, 2016. 134’ Versió doblada

Comèdia romàntica impregnada de les cultures jueva i romanesa. Adaptació de la novel·la de Nicole Krauss. La pel·lícula transcorre en dues èpoques i escenaris: un poble polonès, al 1940, poc abans que arribin els nazis, i el Nova York del 2006. I parla de l’Holocaust de manera tangencial. El director, que coneix de prop la brutalitat dels totalitarismes i no es cansa mai de denunciar-los, diu que les grans tragèdies de la humanitat són temes eterns i que cal tornar a intentar comprendre quins són els mecanismes de la condició humana que ens porten a aquestes tragèdies. Assegura que la humanitat és meravellosament imperfecta i que sent una profunda tendresa pels imperfectes, els que tenen dubtes. Perfecte!

 

Temps d’écoute
​Lluita de les dones congoleses pel dret a la salut Projecte Farmamundi. Cicle Solidaritats

Dilluns 16 d' octubre de 2017, 20:00h (V.O.S.)

Actualment la República Democràtica del Congo es considera dels pitjors llocs on ser dona. Temps d’Écoute obre l’espai a l’escolta activa de la realitat congolesa, a la reflexió i a la denúncia. Sense victimismes, el documental presenta el gènere com a condicionant a la salut, trencant amb el clixé de les dones i societats africanes com a passives, pobres i sense iniciativa, i mostrant la societat congolesa organitzada, activista i capdavantera en la lluita per la defensa dels seus drets. A partir de 5 testimonis de violència sexual i/o de dones seropositives, el film convida a reflexionar sobre els efectes que tenen els rols socials de gènere en la salut de les persones, i en l’accés als serveis sanitaris i als medicaments. Comptarem amb la presència de Rocío Vilchez, responsable de Projectes de Farmamundi i de la Regidora de l’Ajuntament de Vilafranca. Amb el suport del Servei de Solidaritat i Cooperació de l’Ajuntament de Vilafranca.
Accés gratuït

Programa de curtmetratges 'Els treballs i els dies'
Mostra Internacional de Films de Dones

Dimarts 17 d' octubre de 2017, 20:00h Área de descanso Direcció: Col·lectiu Hola cariño (Maria Bea Torrell, Pilar Borrajo, Alejandra Cabello i Andriev Mechowski). ESPANYA, 2016, 21’. Projecció en V.O. (castellà). El tedi s’apodera dels camioners estacionats en àrees de descans repartides al llarg de kilòmetres de carreteres nacionals. A estones, parlen amb les seves dones pels mans lliures. Improvisación II Direcció: Virginia García del Pino. ESPANYA, 2017.15’. Projecció en V.O. (castellà). El barri de les Mestresses de Casa. El districte de les Insomnes. El quiosc de La Mare Desconeguda. El soterrani de les Dones Soles. Les nostres parets homenatgen a qui estimem. La sonrisa telefónica Direcció: Aitziber Olaskoaga. ESPANYA, 2016, 39’. Projecció en V.O. (castellà). Durant les últimes setmanes com a teleoperadora d’un call center a Amsterdam, “a” enregistra l’alienació i la desmotivació que s’hi respira. La pel·lícula explora qüestions relatives al treball contemporani i posa de manifest la rellevància política de documentar l’espai laboral. Comptarem amb la presència d’una representant de la producció o direcció del film, així com també de l’Observatori de les dones i la Regidora d’Igualtat Projecció en col·laboració amb la 25a Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona. Amb el suport de l’Ajuntament de Vilafranca. Regidoria d’Igualtat.

Ens veiem a la Zazie!
Més info a cineclubvila.cat

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Cineclub Vilafranca ha complert 50 anys d'història. No ens cansem de veure cinema i de parlar-ne, així que aquest serà el nostre cine fòrum virtual. Al blog 'Mira diferent' us oferim reflexions sobre el cinema i les pel·lícules que han marcat la vida d'espectadors i espectadores al llarg d'aquests 50 anys.

07/12/2020
Com a actor, la meva escola d´interpretació ha estat el cine. Vaig començar “preescolar” al cinema Casal, quan la meva mare era la taquillera. Em passava totes les hores possibles allà.
23/11/2020
La meva infantesa es troba impresa en un metratge liderat per clarobscurs.
04/11/2020
Mentre la quanta, quanta guerra continua campant per molts llocs del nostre estimat planeta escric un múltiple agraïment al Cine Club Vilafranca, amb la bona excusa que fa 50 anys. Un múltiple agraïment que s'amplifica a moltes bandes.
04/11/2020
Vaig veure una dona que ballava ensenyant el cul a la N-340. A la ràdio deien que aquell seria el dia més calorós en dècades. Vaig mirar pel retrovisor i la seva figura, fent-se menuda, movia els braços abstreta.
13/10/2020
Molt sovint sento a dir que els crítics som directors frustrats, que ens dediquem a escriure perquè no gaudim de prou talent per fer cinema.
24/08/2020
Si ens fixem en el cinema clàssic (aquell que la modernitat va dinamitar als anys seixanta del segle passat) acordarem que, en general, el cinema americà (que dominà el panorama a la primera meitat del segle XX), presentava les dones bé com a sex-
16/08/2020
Tinc una fantasia des de ben petita. Sempre he sentit que estar en una sala de cinema deu ser el més semblant a estar dins d’una balena.