,
31/05/2018
Cinema
Imatge promocional de 'Custodia compartida'

Les novetats dels propers dies a la Zazie

Després del D'A i el Docs Barcelona, arribem amb una programació variada que arrenca avui amb el drama francés 'Custodia compartida'. També us proposem 'Borg McEnroe. La película', una proposta sueca sobre la relació entre les dues estrelles del tennis dels anys 80. Per la setmana vinent arriba finalment l'aclamada 'The Florida Project' i podrem veure a Vilafranca el documental 'Petitet'.

Custodia compartida
Violència de gènere: tragèdia contemporània

Dijous 31 de maig, a les 20:15h (V.O.S.)
Divendres 1 de juny, a les 21:45h (V.O.S.)

Títol original: Jusqu'à la garde
Direcció i guió: Intèrprets: Léa Drucker, Denis Menochet, Thomas Gioria, Mathilde Auneveux i Saadia Bentaïeb.
Drama. FRANÇA, 2017. 93’. Projecció en V.O. (francès) subtitulada. No recomanada per a menors de 12 anys.

Cada dos dies i mig una dona francesa és assassinada pel seu company o ex-parella. Parlem de la violència de gènere. Sovint, el tema es banalitza quan el que caldria és tractar-lo d’una altra manera, deixar parlar a les dones i adreçar-se als protagonistes de la violència, que són els homes. La tragèdia grega tracta d’això: els llaços de sang, la família… la violència de gènere és una tragèdia contemporània. La posada en escena adopta diferents punts de vista. Un divorci es converteix en un thriller i arriba a una situació terrorífica. La mentida i la manipulació ocupen un lloc important en la història. La pel·lícula rebé el Premi al Millor Director i Millor Ópera Prima a la Mostra de Venècia.

Borg McEnroe. La película
Dues maneres de jugar, dues maneres de viure

Divendres 1 de juny, a les 19:30h (V.O.S.)
Dissabte 2 de juny, a les 20h
Diumenge 3 de juny, a les 19h
Dimecres 6 de juny, a les 20:15h

Títol original: Borg McEnroe
Direcció: Janus Metz Pedersen.
Guió: Ronnie Sandahl.
Intèrprets: Sverrir Gudnason, Shia LaBeouf, Stellan Skarsgård i Tuva Novotny.
Drama. SUÈCIA, 2017. 103’. Projecció en V.O. (anglès) subtitulada i en versió doblada. No recomanada per a menors de 7 anys.

Andre Agassi digué que «(...) tots els partits de tennis són una vida en miniatura», i l’exemple més clar d’aquesta afirmació és la mítica final del torneig de tennis de Wimbledon del 1980, que va enfrontar a dues llegendes del tennis: Björn Borg i John McEnroe. El primer, fred i tot un cavaller de l’esport; el segon, visceral i incapaç de contenir les emocions. El director, amb mirades a les respectives infanteses dels protagonistes i explicant el que va succeïr els dies previs al partit, munta un thriller sense crim. Un veritable duel mental.

The Florida Project
Willem Dafoe: de malvat a àngel

Dijous 7 de juny, a les 20:15h (V.O.S.)
Divendres 8 de juny, a les 21:45h (V.O.S.)

Títol original: The Florida Project
Direcció i guió: Sean Baker.
Intèrprets: Brooklynn Prince, Willem Dafoe, Bria Vinaite i Caleb Landry Jones.
Drama. EUA, 2017. 115’. Projecció en V.O. (anglès) subtitulada. No recomanada per a menors de 16 anys.

Als Estats Units no és permès viure permanentment en motels, i els qui no poden accedir a un habitatge han de deambular d’habitació en habitació. Un motel de la perifèria de Disney World, a l’estat de Florida, és l’escenari de jocs on uns nens passen l’estiu aliens als esforços de pares i tutors per combatre els efectes de la crisi econòmica que els ha colpejat de ple. La Moonee, de sis anys, ha triat no resignar-se a la precària situació familiar i ha aguditzat l’enginy per gaudir al màxim la seva infantesa. Comença el dia esmorzant a l’hotel d’Orlando que li ve més de gust. El propietari del motel (Willem Dafoe, nominat a Millor Actor de Repartiment als Oscar, als Globus d’Or i als BAFTA 2017 per aquesta interpretació), haurà de carregar-se de paciència davant les entremaliadures de la petita rebel amb causa.

Petitet
Promesa complida a ritme de rumba

Divendres 8 de juny, a les 19:30h
Dissabte 9 de juny, a les 20h
Diumenge 10 de juny, a les 19h
Dimecres 13 de juny, a les 20:15h

Títol original: Petitet
Direcció i guió: Carles Bosch.
Documental. CATALUNYA, 2018. 100’. Projecció en V.O. (català). No recomanada per a menors de 12 anys.

Petitet, de Carles Bosch (Balseros, Bicicleta-cullera-poma), va ser la flamant guanyadora del Premi del Públic al DocsBarcelona d’aquest 2018. Inesperadament, l’emotiva història d’aquest palmero que persegueix un somni -a priori utòpic-, captiva i emociona al públic que omple la gran sala, provocant aplaudiments en plena projecció i una llarga aclamació en finalitzar. Desprès d’aconseguir portar la rumba catalana en versió simfònica al Liceu, el carismàtic Petitet i la seva tropa de músics gitanos, volen conquerir la gran pantalla. I pel què sembla, van pel bon camí. La mestria en la realització i la qualitat humana dels personatges que descobrirem, han fet, que les dues projeccions previstes a la Sala Zazie, esdevinguin quatre. Volem recomanar-vos el que, a part d’un descobriment per a molts, serà un dels grans èxits del cinema català d’aquest any.
A la sessió de diumenge 10, comptarem amb la presentació de Tono Folguera de la productora Lastor Media (Bicicleta-cullera-poma, 10.000 Km, Priorat, En terra ferma). Per arrodonir la festa, Derrumband, la popular banda penedesenca, ens acompanyarà en directe al so de rumba catalana, tot degustant l’excel·lent vermut Siset, per gentilesa de Bodegues Mascaró.

Ens veiem a la Zazie! Més informació a www.cineclubvila.cat

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Cineclub Vilafranca ha complert 50 anys d'història. No ens cansem de veure cinema i de parlar-ne, així que aquest serà el nostre cine fòrum virtual. Al blog 'Mira diferent' us oferim reflexions sobre el cinema i les pel·lícules que han marcat la vida d'espectadors i espectadores al llarg d'aquests 50 anys.

07/12/2020
Com a actor, la meva escola d´interpretació ha estat el cine. Vaig començar “preescolar” al cinema Casal, quan la meva mare era la taquillera. Em passava totes les hores possibles allà.
23/11/2020
La meva infantesa es troba impresa en un metratge liderat per clarobscurs.
04/11/2020
Mentre la quanta, quanta guerra continua campant per molts llocs del nostre estimat planeta escric un múltiple agraïment al Cine Club Vilafranca, amb la bona excusa que fa 50 anys. Un múltiple agraïment que s'amplifica a moltes bandes.
04/11/2020
Vaig veure una dona que ballava ensenyant el cul a la N-340. A la ràdio deien que aquell seria el dia més calorós en dècades. Vaig mirar pel retrovisor i la seva figura, fent-se menuda, movia els braços abstreta.
13/10/2020
Molt sovint sento a dir que els crítics som directors frustrats, que ens dediquem a escriure perquè no gaudim de prou talent per fer cinema.
24/08/2020
Si ens fixem en el cinema clàssic (aquell que la modernitat va dinamitar als anys seixanta del segle passat) acordarem que, en general, el cinema americà (que dominà el panorama a la primera meitat del segle XX), presentava les dones bé com a sex-
16/08/2020
Tinc una fantasia des de ben petita. Sempre he sentit que estar en una sala de cinema deu ser el més semblant a estar dins d’una balena.