,
14/07/2015
Cinema
Un fotograma de Frank

Les propostes més fresques (i freaks) de l'estiu

Frank
Excèntrica i delirant comèdia musical sobre l'ego
Dijous 16 de juliol a les 22:00h. Jardins de Cal Figarot

Títol original: Frank
Direcció: Lenny Abrahamson
Guió: Jon Ronson i Peter Straughan
Intèrprets: Domhnall Gleeson, Michael Fassbender, Maggie Gyllenhaal, Scoot McNairy.
Gènere: Comèdia musical. REGNE UNIT, 2014, 95 minuts. Projecció en versió original (anglès) subtitulada.

Estem passant un estiu de cine! Les vetllades a Cal Figarot són úniques i, per això, perquè no us perdeu la meitat de cicle queda, us les volem recomanar en aquest post. La cita d'aquesta setmana la tenim com sempre dijous a les 22h als jardins del local social dels Castellers de Vilafranca, socis en aquest projecte de cinema a la fresca que ja està del tot consolidat. Us proposem Frank, una pel·lícula que ens venia molt de gust passar i que no us deixarà indiferents. La història la protagonitza un jove músic que s'uneix a un grup de músics pop que podríem qualificar d'excèntrics: el seu líder és l'enigmàtic Frank (Michael Fassbender), el del capgròs. El film, dirigit per l'irlandès Lenny Abrahamson, és únic i delirant, però també melangiós i profund. Si us agrada la música rock i el cinema alternatiu, ja sabeu què fer dijous a la nit. Aquí va un tastet...

I, per si no en teníem prou, de freakisme, i de cinema fresquet... Ja heu vist el que us proposem per divendres?

Castores zombies
La sensació de Sitges, sèrie B en banyador i peluixos
Divendres 17 de juliol a les 22:00h. Complex Aquàtic

Títol original: Zombeavers
Direcció: Jordan Rubin
Guió: Jordan Rubin, Al Kaplan, Jon Kaplan
Intèrprets: Bill Burr, Cortney Palm, Rachel Melvin, Hutch Dano
Gènere: Terror còmic EUA, 2014, 85 minuts. Projecció en versió original (anglès) subtitulat al castellà.

Una de les sensacions del darrer Festival de Sitges, on va despertar riures constants i alguna ovació final. No ens enganyem, Castores zombies és la nova aberració animal de Hollywood, hereva de l'èxit de Sharknado i que fa homenatge al millor cinema de sèrie B. Pocs efectes especials, nois i noies en banyadors i castors de peluix mossegant tota la carn que troben. Qué més es pot demanar per a una nit d'estiu? Ah, sí, que la pel·li es projecti a la piscina (dins del cicle H2Oci). Desig concedit!

Recordeu que aquest estiu també tenim programació el cap de setmana a la Sala Zazie fins a l'agost. 
Podeu seguir-nos a www.cineclubvila.cat i a les xarxes socials. Salut i bon cine!

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Cineclub Vilafranca ha complert 50 anys d'història. No ens cansem de veure cinema i de parlar-ne, així que aquest serà el nostre cine fòrum virtual. Al blog 'Mira diferent' us oferim reflexions sobre el cinema i les pel·lícules que han marcat la vida d'espectadors i espectadores al llarg d'aquests 50 anys.

07/12/2020
Com a actor, la meva escola d´interpretació ha estat el cine. Vaig començar “preescolar” al cinema Casal, quan la meva mare era la taquillera. Em passava totes les hores possibles allà.
23/11/2020
La meva infantesa es troba impresa en un metratge liderat per clarobscurs.
04/11/2020
Mentre la quanta, quanta guerra continua campant per molts llocs del nostre estimat planeta escric un múltiple agraïment al Cine Club Vilafranca, amb la bona excusa que fa 50 anys. Un múltiple agraïment que s'amplifica a moltes bandes.
04/11/2020
Vaig veure una dona que ballava ensenyant el cul a la N-340. A la ràdio deien que aquell seria el dia més calorós en dècades. Vaig mirar pel retrovisor i la seva figura, fent-se menuda, movia els braços abstreta.
13/10/2020
Molt sovint sento a dir que els crítics som directors frustrats, que ens dediquem a escriure perquè no gaudim de prou talent per fer cinema.
24/08/2020
Si ens fixem en el cinema clàssic (aquell que la modernitat va dinamitar als anys seixanta del segle passat) acordarem que, en general, el cinema americà (que dominà el panorama a la primera meitat del segle XX), presentava les dones bé com a sex-
16/08/2020
Tinc una fantasia des de ben petita. Sempre he sentit que estar en una sala de cinema deu ser el més semblant a estar dins d’una balena.