,
12/07/2018
Cinema
Imatge de 'El taller de escritura'

Recta final de la temporada

Encarem la recta final de la temporada amb alguns títols que era imprescindible que projectéssim. Encara ens guardem algunes perles pels propers dies abans d'acomiadar-nos definitivament fins al setembre. No deixeu passar cap oportunitat de veure bon cine!

El taller de escritura
L’esclat d’un esperit juvenil crític

Dijous 12 de juliol, a les 20:15h (V.O.S.)
Divendres 13 de juliol, a les 21:45h (V.O.S.)

Títol original: L’atelier
Direcció i guió: Laurent Cantet.
Intèrprets: Marina Foïs, Matthieu Lucci, Florian Beaujean i Mamadou Doumbia.
Drama. FRANÇA, 2017. 114’. Projecció en V.O. (francès) subtitulada. No recomanada per a menors de 12 anys.

Un grup de joves ha estat seleccionat per participar en un taller d’escriptura i crear una novel·la policíaca ambientada a la ciutat on viuen. Tots ells comparteixen algunes experiències i una trajectòria acadèmica fallida. El taller l’imparteix una escriptora consagrada del gènere, que haurà de fer front als frecs ideològics entre alumnes, —exemples fidels de la societat multicultural a la qual pertanyen—, i a les provocacions directes del més radical de tots ells, l’Antoine, que s’atreveix a qüestionar l’estil literari de la mestra. El resultat és un film amb forma d’esborrany de ficció alimentada per una realitat propera.

Normandía al desnudo
Amb el cul enlaire

Divendres 13 de juliol, a les 19:30h (V.O.S.)
Dissabte 14 de juliol, a les 20h
Diumenge 15 de juliol, a les 19h
Dimecres 18 de juliol, a les 20:15h

Títol original: Normandie nue
Direcció: Philippe Le Guay.
Guió: Olivier Dazat i Philippe Le Guay.
Intèrprets: François Cluzet, Toby Jones, Vincent Regan i Arthur Dupont.
Comèdia / Drama. FRANÇA, 2018. 105’. Projecció en V.O. (francès) i en versió doblada. No recomanada per a menors de 12 anys.

Normandie Nue, ens narra la història d'un petit poble de Normandia, on el seu alcalde (François Cluzet), molt afectat per la crisi agrícola, no troba la manera per fer escoltar la veu dels seus ramaders que pensen que la culpa de la precària situació és deguda a la corrupció política. Per casualitat, un reconegut fotògraf, especialitzat en fotografiar masses de gent nua, passa per la zona. A l’alcalde li sembla haver trobat una manera única de protestar i de cridar l’atenció sobre els problemes que pateix el sector del qual en viu la major part del poble. Però els habitants es resistiran a posar despullats per molt justa i propera que sigui la causa. Cadascú té els seus propis motius per no acceptar la proposta de l’atrevit alcalde. El director Philippe Le Guay, aprofita per explorar els prejudicis socials a través de la literatura clàssica i amb les formes d'una comèdia lleugera.

Basada en hechos reales
Laberint de miralls

Dijous 19 de juliol, a les 20:15h (V.O.S.)
Divendres 20 de juliol, a les 21:45h (V.O.S.)

Títol original: D'après une histoire vraie
Direcció: Roman Polanski.
Guió: Olivier Assayas i Roman Polanski.
Novel·la: Delphine de Vigan. Intèrprets: Emmanuelle Seigner, Eva Green, Vincent Pérez i Damien Bonnard.
Thriller. FRANÇA, 2017. 110’. Projecció en V.O. (francès) subtitulada. No recomanada per a menors de 12 anys.

Delphine (Emmanuelle Seigner) és una sensible i turmentada novel·lista d’èxit que ha de començar a escriure el proper llibre. Una crisi substancial la manté paralitzada i no pot superar la temuda malaltia dels escriptors: el full en blanc. Durant una signatura de llibres coneix a l’enigmàtica i captivadora Elle (Eva Green), que li fa saber l’admiració que li professa pels seus treballs i que diu entendre els seus problemes com ningú altre. És l’inici d’una estranya relació que pot donar un nou impuls a l’escriptora o tot el contrari... Polanski dirigeix per cinquena vegada a la seva dona Emmanuelle com a protagonista. Aquest nou thriller psicològic, basat en la novel·la D'après une histoire vraie de Delphine de Vigan, té la marca inconfusible del veterà director, alhora que ha estat guionitzat per un altre director important, l’Olivier Assayas. El film va clausurar Cannes 2018 fora de concurs.

En la playa de Chesil
Amors perduts

Divendres 20 de juliol, a les 19:30h (V.O.S.)
Dissabte 21 de juliol, a les 20h
Diumenge 22 de juliol, a les 19h
Dimecres 25 de juliol, a les 20:15h

Títol original: On Chesil Beach
Direcció: Dominic Cooke.
Guió: Ian McEwan.
Novel·la: Ian McEwan.
Intèrprets: Saoirse Ronan, Billy Howle, Emily Watson, Anne-Marie Duff i Samuel West.
Drama. REGNE UNIT, 2017. 110’. Projecció en V.O. (anglès) subtitulada i en versió doblada. No recomanada per a menors de 7 anys.

Anglaterra, 1962. Els joves Florence (Saoirse Ronan) i Edward (Billy Howle) tenen poc més de 20 anys. Ella és de classe mitjana-alta i ell de classe baixa. Són innocents, verges i estan enamorats. Es casen i van a passar la seva primera nit a un hotel, a tocar de la famosa platja de Chesil. El que succeeix aquesta primera nit canviarà les seves vides per sempre. Ian McEwan escriu l’adaptació al cinema de la seva novel·la On Chesil Beach, que ens narra una història sobre la incomoditat, la inexperiència sexual i el conflicte produït per la renúncia d’aquesta jove parella.

Ens veiem a la Zazie! Més informació a www.cineclubvila.cat

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Cineclub Vilafranca ha complert 50 anys d'història. No ens cansem de veure cinema i de parlar-ne, així que aquest serà el nostre cine fòrum virtual. Al blog 'Mira diferent' us oferim reflexions sobre el cinema i les pel·lícules que han marcat la vida d'espectadors i espectadores al llarg d'aquests 50 anys.

07/12/2020
Com a actor, la meva escola d´interpretació ha estat el cine. Vaig començar “preescolar” al cinema Casal, quan la meva mare era la taquillera. Em passava totes les hores possibles allà.
23/11/2020
La meva infantesa es troba impresa en un metratge liderat per clarobscurs.
04/11/2020
Mentre la quanta, quanta guerra continua campant per molts llocs del nostre estimat planeta escric un múltiple agraïment al Cine Club Vilafranca, amb la bona excusa que fa 50 anys. Un múltiple agraïment que s'amplifica a moltes bandes.
04/11/2020
Vaig veure una dona que ballava ensenyant el cul a la N-340. A la ràdio deien que aquell seria el dia més calorós en dècades. Vaig mirar pel retrovisor i la seva figura, fent-se menuda, movia els braços abstreta.
13/10/2020
Molt sovint sento a dir que els crítics som directors frustrats, que ens dediquem a escriure perquè no gaudim de prou talent per fer cinema.
24/08/2020
Si ens fixem en el cinema clàssic (aquell que la modernitat va dinamitar als anys seixanta del segle passat) acordarem que, en general, el cinema americà (que dominà el panorama a la primera meitat del segle XX), presentava les dones bé com a sex-
16/08/2020
Tinc una fantasia des de ben petita. Sempre he sentit que estar en una sala de cinema deu ser el més semblant a estar dins d’una balena.