,
04/05/2016
Cinema
Jafar Panahi a 'Taxi Teheran'

Taxi Teheran, El Juez i Cantinflas

Aquesta setmana arrenquem amb una pel·lícula que teníem moltes ganes de fer, 'Taxi Teheran', una curiosa radiografia de la societat iraniana a bord d'un taxi. Però també farem la multipremiada 'El Juez', la Mostra de Curtmetratges Roda Solidaritat i el nou biopic de Cantinflas, protagonitzat per Óscar Jaenada. Us avancem, d'altra banda la proposta de la setmana vinent: una extraordinària pel·lícula que contraposa la visió idealista davant la crua realitat. El film es diu 'Paulina' i està protagonitzat per Dolores Fonzi.

Taxi Teheran
Una lliçó de cinema i vida de Jafar Panahi

Dijous 5 de maig, 20:15h
Divendres 6 de maig, 21:15h Sala Zazie

Direcció, guió i intèrpret: Jafar Panahi
Documental. IRAN, 2015. 82'. Projecció en V.O. (irànic) subtitulada. No recomenada a menors de 7 anys.

Jafar Panahi, director, guionista i actor d'aquesta història, torna a desafiar les prohibicions que pesen sobre ell per radiografiar la societat iraniana des de l'interior d'un taxi. La curiositat pel món que l'envolta venç el seu imposat confinament i, mentre condueix el seu taxi clandestí, retrata, a estones de forma greu i a estones desenfadada, els problemes de la societat on viu per mitjà de la deliciosa interacció amb els seus clients, entre els quals hi ha l'advocada pro-drets humans Nasrin Sotoudeh, sobre qui també recau una prohibició per exercir el seu ofici des del 2011. Ós d'Or del Festival de Berlín i Premi Fipresci. Sessió en col·laboració amb Amnistia Internacional.

Mostra de curtmetratges Roda Solidaritat
Divendres 6 de maig, 19h Sala Zazie 2016. 45 min.
Projecte promogut pel Servei de Solidaritat i Cooperació de l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès, l'Escola Municipal d'Art Arsenal, l'Institut Milà i Fontanals, la Fundació L'Espiga i la Fundació Tus Ojos.

Es presentaran curtmetratges inèdits, dedicats als valors de la solidaritat i la cooperació, realitzats per alumnes de l'Escola Municipal d'Art Arsenal i l'Institut Milà i Fontanals, i es mostren treballs de persones i entitats de Vilafranca del Penedès compromeses amb projectes solidaris i de cooperació al desenvolupament. A l'acte hi assistiran els creadors i creadores i després de la projecció es farà un col·loqui.

El juez
Premiadíssima comèdia sobre amors i tribunals

Dissabte 7 de maig, 18h (V.O.S)
Diumenge 8 de maig, 19h
Dimecres 11 de maig, 19h Sala Zazie

Direcció i guió: Christian Vincent.
Intèrprets: Fabrice Luchini, Sidse Babett Knudsen, Berenice Sand.
Comèdia. FRANÇA, 2015. 98'. Projecció en versió doblada i V.O. (francés) subtitulada. No recomanada a menors de 7 anys.

En una petita població francesa, el jutge Michel Racine és president d'un temut tribunal penal. Tan dur amb si mateix com amb els altres, és sobrenomenat "el jutge de les dues xifres": amb ell, sempre cauen més de deu anys. Tot canvia el dia que Racine es topa amb Ditte Lorensen-Coteret. Ella és membre del jurat que va a jutjar un home acusat d'homicidi. Sis anys abans, Racine va estar enamorat d'aquesta dona, pràcticament en secret. És potser l'única dona a la qual hagi mai estimat. Protagonitzada per Fabrice Luchini (En la casa, Primavera en Normandía), que va guanyar la Copa Volpi al millor actor al Festival de Venècia, on el film també va guanyar el premi al millor guió, i Sidse Babett Knudsen (la sèrie Borgen), guanyadora del César a la millor actriu de repartiment.

Cantinflas
Jaenada es transforma en el còmic mexicà

Dissabte 7 de maig, 20h
Dimecres 11 de maig, 21:15h Sala Zazie

Direcció: Sebastián del Amo
Guió: Sebastián del Amo i Edui Tijerina.
Intèrprets: Óscar Jaenada, Michael Imperioli, Ilse Salas.
Comèdia. MÈXIC, 2014. 106'. Projecció en V.O. (espanyol). Apta per a tots els públics.

Mike Todd, un excèntric productor de Broadway (que va promoure el sistema de projecció Todd-AO), arriba a Los Angeles amb un projecte de pel·lícula bastant desgavellat, La volta al món en 80 dies, amb el qual vol sacsejar l'star-system de Hollywood. Mario Moreno és un còmic que es guanya la vida a les carpes de la Ciutat de Mèxic. El seu personatge Cantinflas el porta a tornar-se una icona del cinema mexicà, i un dels personatges més importants de la indústria fílmica. Els seus camins es creuen en una pel·lícula que acabarà guanyant cinc premis Oscar, i un Globus d'Or per a Mario.

Paulina
Provocadora i intel.ligent reflexió sobre la lluita pels ideals

Dijous 12 de maig, 20:15h
Divendres 13 de maig, 21:15h Sala Zazie

Direcció: Santiago Mitre
Guió: Mariano Llinás, Santiago Mitre
Intèrprets: Dolores Fonzi, Oscar Martínez, Esteban Lamothe.
Drama social. Argentina, 2015. 103 min. Projecció en V.O. (castellà). No recomanada a menors de 16 anys.

A Paulina trobarem respostes contundents a preguntes incòmodes. Tot plegat de la mà d'una jove advocada que torna a la seva ciutat natal per dedicar-se a fer tasques socials. Enmig d'un escenari hostil, serà víctima d'una violació en grup per part dels seus alumnes. Una història valenta que proposa un cara a cara entre l'idealisme i la crua realitat. Un pla seqüència de vuit minuts obre la pel.lícula, amb la intenció de deixar clar que Paulina és un pols dialèctic entorn als límits del compromís i els ideals. L'actriu Dolores Fonzi (Gaudí a la millor actriu secundària per Truman) dóna veu i cos de manera remarcable a la protagonista d'aquesta història, premiada al Festival de Cannes i al de Sant Sebastià.

Ens veiem a la Zazie. Salut i bon cinema!

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Cineclub Vilafranca ha complert 50 anys d'història. No ens cansem de veure cinema i de parlar-ne, així que aquest serà el nostre cine fòrum virtual. Al blog 'Mira diferent' us oferim reflexions sobre el cinema i les pel·lícules que han marcat la vida d'espectadors i espectadores al llarg d'aquests 50 anys.

07/12/2020
Com a actor, la meva escola d´interpretació ha estat el cine. Vaig començar “preescolar” al cinema Casal, quan la meva mare era la taquillera. Em passava totes les hores possibles allà.
23/11/2020
La meva infantesa es troba impresa en un metratge liderat per clarobscurs.
04/11/2020
Mentre la quanta, quanta guerra continua campant per molts llocs del nostre estimat planeta escric un múltiple agraïment al Cine Club Vilafranca, amb la bona excusa que fa 50 anys. Un múltiple agraïment que s'amplifica a moltes bandes.
04/11/2020
Vaig veure una dona que ballava ensenyant el cul a la N-340. A la ràdio deien que aquell seria el dia més calorós en dècades. Vaig mirar pel retrovisor i la seva figura, fent-se menuda, movia els braços abstreta.
13/10/2020
Molt sovint sento a dir que els crítics som directors frustrats, que ens dediquem a escriure perquè no gaudim de prou talent per fer cinema.
24/08/2020
Si ens fixem en el cinema clàssic (aquell que la modernitat va dinamitar als anys seixanta del segle passat) acordarem que, en general, el cinema americà (que dominà el panorama a la primera meitat del segle XX), presentava les dones bé com a sex-
16/08/2020
Tinc una fantasia des de ben petita. Sempre he sentit que estar en una sala de cinema deu ser el més semblant a estar dins d’una balena.