,
04/11/2015
Cinema

Temps de Most al Penedès

Tornem a tenir aquí, a tocar, una nova edició del Most, Penedès Festival Internacional de Cinema del Vi i del Cava i no podem estar més satisfets pel boníssim nivell de les propostes cinematogràfiques que inclou. Si ja heu passat pel Penedès durant un Most, sabreu que es tracta d'un festival únic que marida bon cinema amb bon vi i bon cava. Té tres seccions troncals. La Collita és la dóna sentit a tot el festival i recull els millors treballs audiovisuals de tota mena (ficció, documental, publicitat, etc.) que versen sobre el vi, el cava i tota la cultura que els envolta. Any rere any, hem anat veient que la secció Collita s'enforteix, amb l'arribada de més propostes i més bones, fet que demostra que el món de la vitivinicultura es pot explotar des de moltes vessants en l'àmbit cinematogràfic. Aquest 2015, propostes com 'Vinodentro', un thriller amb tocs d'humor, o 'Barolo Boys. Historia di una rivoluzione', documental sobre la revolució col·lectiu d'un grup de vinaters italians, demostren que la Collita té molt a oferir als espectadors. Fora de competició no us podeu perdre 'Jerez y el misterio del Palo Cortado', una pel·lícula imprescindible que us farà venir ganes de saber-ho tot sobre els vins de Xerès.


'Jerez y el misterio del Palo Cortado'

L'altra secció competitiva és el Brot, la que enguany seria la vintena Mostra de Curtmetratges de Vilafranca. Al Cine Club mai ens vam voler desprendre d'una de les mostres de curtmetratges més veteranes i sòlides del panorama català. Ara, amb cinc anys de vida del projecte Most, que ens ha aparellat amb Vinseum, el Brot és una secció amb un públic molt fidel que ens posa al dia de quina és la salut del cinema a l'estat espanyol. I us hem de dir que aquest 2015, la salut és immillorable. Només un detall: hem hagut d'amplir les sessions perquè no volem que us perdeu ni una sola d'aquestes propostes. El corredor, They all will die in space, The World, Zepo, Silencios... Tots valen la pena. Teniu tres sessions per triar i remenar perquè, a més, el premi del públic l'escolliu vosaltres amb els vostres vots post sessió.

Ara queda la joia de la corona: Gran Reserva. Vilafranca acull preestrenes i estrenes de gran ciutat en el marc incomparable del Most. Arrenquem amb 'Barcelona nit d'hivern', que es podrà veure per primera vegada a la capital de l'Alt Penedès és una sessió que desprendrà glamour i bon rotllo, amb música en directe de Joan Dausà i la presència de bona part de l'equip. Serà aquest dijous 5 de novembre a les 20h al Casal. Però prepareu-vos per passar unes quantes hores al cine d'aquí al 15 de novembre perquè us hem preparat més "peliculones": 'Mustang', la sensació del moment, la pel·lícula triada per França com a representant als Òscar, una de les triomfadores de la Seminci, però sobretot una autència obra d'art i un cant a la llibertat amb Turquia com a escenari de fons; 'MIa madre', el retorn de Nanni Moretti, que mai ens falta a les sessions quotidianes de Cine Club i que ens porta una història real i commovedora com només ell sap filmar; i 'La novia', una adaptació brillant i bellíssima de les Bodas de sangre de Lorca dirigida per Paula Ortiz, que serà present al festival.


Una imatge de 'Mustang'

Hi ha molt més que això. Ens agrada l'ambient de festival per tots els racons, també als cellers, també després de la sessió, tot fent una copa i comentant la pel·lícula. Per això us recomanem que feu una ullada a la pàgina web del Most i aneu anotant a l'agenda. Us quedarà poc temps lliure però haurà valgut la pena!

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Cineclub Vilafranca ha complert 50 anys d'història. No ens cansem de veure cinema i de parlar-ne, així que aquest serà el nostre cine fòrum virtual. Al blog 'Mira diferent' us oferim reflexions sobre el cinema i les pel·lícules que han marcat la vida d'espectadors i espectadores al llarg d'aquests 50 anys.

07/12/2020
Com a actor, la meva escola d´interpretació ha estat el cine. Vaig començar “preescolar” al cinema Casal, quan la meva mare era la taquillera. Em passava totes les hores possibles allà.
23/11/2020
La meva infantesa es troba impresa en un metratge liderat per clarobscurs.
04/11/2020
Mentre la quanta, quanta guerra continua campant per molts llocs del nostre estimat planeta escric un múltiple agraïment al Cine Club Vilafranca, amb la bona excusa que fa 50 anys. Un múltiple agraïment que s'amplifica a moltes bandes.
04/11/2020
Vaig veure una dona que ballava ensenyant el cul a la N-340. A la ràdio deien que aquell seria el dia més calorós en dècades. Vaig mirar pel retrovisor i la seva figura, fent-se menuda, movia els braços abstreta.
13/10/2020
Molt sovint sento a dir que els crítics som directors frustrats, que ens dediquem a escriure perquè no gaudim de prou talent per fer cinema.
24/08/2020
Si ens fixem en el cinema clàssic (aquell que la modernitat va dinamitar als anys seixanta del segle passat) acordarem que, en general, el cinema americà (que dominà el panorama a la primera meitat del segle XX), presentava les dones bé com a sex-
16/08/2020
Tinc una fantasia des de ben petita. Sempre he sentit que estar en una sala de cinema deu ser el més semblant a estar dins d’una balena.