,
05/10/2017
Cinema
Una imatge de 'Verónica'

Terror i històries d'amor

La pel·li de Cineclub d'aquesta setmana us deixarà glaçats de terror però realment val la pena passar pel mal tràngol de la mà del brillant director Paco Plaza. Tenim moltes altres propostes, si no us va això del terror, començant per la comèdia '50 primaveras'.

Per la setmana vinent tenim una de les pel·lícules de la Mostra Internacional de Films de Dones, 'Ama-san'. Serà la primera projecció perquè aquesta setmana ens vam adherir a l'aturada general i vam anul·lar la primera sessió que teníem prevista. També col·laborem amb el cicle Solidaritats i projectem el documental 'Fusells o pintades'.

Per la resta de setmana, estigueu atents als horaris (hi ha canvis en coincidir en festiu) i prepareu-vos per riure i emocionarvos amb dues històries d'amor ben diferents. Tot seguit, els detalls de tot plegat.

Verónica
L’atracció per la por

Dijous 5 d’octubre, a les 20:15h
Divendres 6 d’octubre, a les 21:45h

Títol original: Verónica
Direcció: Paco Plaza.
Guió: Paco Plaza, Fernando Navarro.
Intèrprets: Sandra Escacena, Bruna González, Claudia Placer, Iván Chavero, Ana Torrent.
Terror. ESPANYA, 2017. 105’. Projecció en V.O. (castellà). No recomanada per a menors de 16 anys.

Recreació de l’únic cas de fenomen paranormal documentat als registres policials espanyols. Els esdeveniments tenen lloc durant els anys 90, al barri de Vallecas, a Madrid. La Verónica és una adolescent que viu en aquest entorn obrer, on hi resideixen moltes famílies nombroses. La seva mare, vídua, treballa al bar fins la matinada i per tant, és la Verónica qui s’encarrega i té cura dels dos germans menors. Un dia, la Verónica compra a un quiosc un fascicle de la revista que col·lecciona des de fa temps. Aquesta vegada, la publicació ve acompanyada d’una ouija plastificada que la jove protagonista estrenarà al soterrani del col·legi de monges durant un eclipsi.

50 primaveras
Els temps vola. Tic-tac... 

Divendres 6 d’octubre, a les 19:30h (V.O.S.)
Dissabte 7 d’octubre, a les 20h
Diumenge 8 d’octubre, a les 19h

Títol original: Aurore
Direcció i guió: Blandine Lenoir.
Intèrprets: Agnès Jaoui, Thibault de Montalembert, Pascale Arbillot, Lou Roy-Lecollinet.
Comèdia. FRANÇA, 2017. 89’. Projecció en V.O. (francès) i en versió doblada. No recomanada per a menors de 7 anys.

L’Aurora ha arribat al mig segle de vida separada de la parella, la filla gran està a punt de fer-la àvia i la petita es vol independitzar. A més, té un treball que l’ofega. Sembla que el que vindrà d’ara en endavant és de manual però es resisteix. El nou jefe, carregat de protocols absurds, és l’empenta que necessitava per deixar la feina. A aquestes alçades haurà de començar de nou en el terreny laboral i el sentimental. El retrobament inesperat amb un amor de joventut pot trencar amb la desídia que comença a envair-la però abans haurà de ser capaç de desfer-se del seu orgull.

Ama-san (Cazadoras del mar)
Mostra Internacional de Films de Dones

Dilluns 9 d’octubre, a les 20h (V.O.S.)

Direcció i guió: Cláudia Varejão
Documental. SUÏSSA-ALEMANYA, 2016. 113’. Projecció en V.O. (japonès) subtitulada.

La llum del sol del migdia travessa l’aigua del mar. Es produeix la immersió. A Wagu, un petit poble pesquer, les dones bussegen sense l’ajuda d’ampolles d’oxigen, diàriament, sense saber què trobaran. Les ama-san, les caçadores del mar, practiquen la pesca submarina des de fa més de 2.000 anys. Comptarem amb la presència d’una representant de la producció o direcció del film, així com també de l’Observatori de les Dones i la regidora d’Igualtat. Projecció en col·laboració amb la 25a Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona. Amb el suport de la Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Vilafranca.

Fusells o pintades
La lluita no violenta del poble sahrauí

Dimarts 10 d’octubre, a les 20h (V.O.S.)

Direcció: Jordi Oriola Folch.
Guió: Jordi Oriola i Dani Fernández.
Documental. CATALUNYA, 2016. 52’. Projecció en V.O. (àrab, espanyol, anglès, francès i català) subtitulada al català.

Els sahrauís porten 40 anys esperant el referèndum promès per l’ONU que els hauria de permetre autoderminar-se i acabar amb l’ocupació del Sàhara Occidental per part del Marroc. Tant de temps d’espera ha fet que la majoria de sahrauís vulguin tornar a la guerra per sortir del bloqueig. No obstant això, els activistes de la no violència defensen que, amb la lluita no violenta, estan portant el Marroc a una posició insostenible avui dia. Enmig d’aquest debat, els periodistes i activistes de l’Equip Media intenten explicar al món els abusos que pateixen els sahrauís als territoris ocupats i ens faran de conductors de la història. El documental ha passat per diversitat de certamens, com el de l’edició de 2016 del Festival de Cine de San Sebastián, el 15è Festival de Cinema i de Drets Humans, el Mednarodni Film Festival Kranjska Gora a Eslovènia, o el Festival FiSahara 2016 de Madrid, entre d’altres. Comptarem amb la presència del director del documental Jordi Oriola, amb Miquel Cartró, membre de l’Associació Wilaia Alt Penedès i amb la regidora Montse Arroyo. Amb el suport de la Servei de Solidaritat i Cooperació de l’Ajuntament de Vilafranca. ACCÉS GRATUÏT

En lugar del Sr. Stein
Passió en la tardor de la vida

Dimecres 11 d’octubre, a les 20.15h (versió doblada)
Dijous 12 d’octubre, a les 19:00h (versió doblada)
Divendres 13 d’octubre, a les 21:45 (V.O.S)

Títol original: Un profil pour deux
Direcció i guió: Stephan Robelin
Intèrprets: Pierre Richard, Yaniss Lespert, Fanny Valette
Comèdia. FRANÇA, 2017. 99’. Projeccions en versió doblada i en V.O.S (francès) No recomanada per a menors de 7 anys.

Pierre, vidu i jubilat, té problemes per adaptar-se al llenguatge informàtic i al nou món que li obre la xarxa. Quan comença a controlar les eines bàsiques que li ha ensenyat un jove instructor, una desconeguda de l’altre banda de la pantalla quedarà encisada per les paraules que li diu pel xat, fins al punt de voler concertar la primera cita. Pierre demanarà al jove professor d’informàtica que sigui ell qui es presenti a la cita en el seu lloc, convertint-se així en un gran manipulador. El film és una mena de revisió moderna d'en Cyrano de Bergerac traslladada a l'era de la tecnologia i les xarxes socials que posa de manifest, de manera amable i simpàtica, l’engany a que estem exposats amb les noves tecnologies

La historia del amor
Amors que fan història

Divendres 13 d’octubre, a les 19:30h en V.O. (accés gratuït pels socis per compensar el festiu 12/10)
Dissabte 14 d’octubre, a les 20h
Diumenge 15 d’octubre, a les 19h
Dimecres 18 d’octubre, a les 20.15h

Títol original: The History of Love
Direcció: Radu Mihaileanu
Intèrprets: Derek Jacobi, Sophie Nélisse, Gemma Arterton, Elliott Gould, Torri Higginson
Drama romàntic. FRANÇA, 2016. 134’ Versió doblada

Comèdia romàntica impregnada de les cultures jueva i romanesa. Adaptació de la novel·la de Nicole Krauss. La pel·lícula transcorre en dues èpoques i escenaris: un poble polonès, al 1940, poc abans que arribin els nazis, i el Nova York del 2006. I parla de l’Holocaust de manera tangencial. El director, que coneix de prop la brutalitat dels totalitarismes i no es cansa mai de denunciar-los, diu que les grans tragèdies de la humanitat són temes eterns i que cal tornar a intentar comprendre quins són els mecanismes de la condició humana que ens porten a aquestes tragèdies. Assegura que la humanitat és meravellosament imperfecta i que sent una profunda tendresa pels imperfectes, els que tenen dubtes. Perfecte!

Ens veiem a la Zazie!
Més info a cineclubvila.cat

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Cineclub Vilafranca ha complert 50 anys d'història. No ens cansem de veure cinema i de parlar-ne, així que aquest serà el nostre cine fòrum virtual. Al blog 'Mira diferent' us oferim reflexions sobre el cinema i les pel·lícules que han marcat la vida d'espectadors i espectadores al llarg d'aquests 50 anys.

07/12/2020
Com a actor, la meva escola d´interpretació ha estat el cine. Vaig començar “preescolar” al cinema Casal, quan la meva mare era la taquillera. Em passava totes les hores possibles allà.
23/11/2020
La meva infantesa es troba impresa en un metratge liderat per clarobscurs.
04/11/2020
Mentre la quanta, quanta guerra continua campant per molts llocs del nostre estimat planeta escric un múltiple agraïment al Cine Club Vilafranca, amb la bona excusa que fa 50 anys. Un múltiple agraïment que s'amplifica a moltes bandes.
04/11/2020
Vaig veure una dona que ballava ensenyant el cul a la N-340. A la ràdio deien que aquell seria el dia més calorós en dècades. Vaig mirar pel retrovisor i la seva figura, fent-se menuda, movia els braços abstreta.
13/10/2020
Molt sovint sento a dir que els crítics som directors frustrats, que ens dediquem a escriure perquè no gaudim de prou talent per fer cinema.
24/08/2020
Si ens fixem en el cinema clàssic (aquell que la modernitat va dinamitar als anys seixanta del segle passat) acordarem que, en general, el cinema americà (que dominà el panorama a la primera meitat del segle XX), presentava les dones bé com a sex-
16/08/2020
Tinc una fantasia des de ben petita. Sempre he sentit que estar en una sala de cinema deu ser el més semblant a estar dins d’una balena.