,
03/05/2018
Cinema
'A Ciambra' és una de les pel·lis del Tour D'A

Tour D'A a la Zazie

El D’A Film Festival de Barcelona arriba a la vuitena edició consolidant la seva aposta pel millor cinema del moment i acostant al públic de la ciutat el millor de les cinematografies contemporànies. Com ja és habitual, a la graella del festival hi trobarem des dels films més destacats de l’any i obres imprescindibles que han triomfat als festivals internacionals, fins a les millors òperes primes, passant per una important representació del cinema espanyol més recent. Per tercer any consecutiu, una selecció de les pel·lícules del festival es podran veure en altres ciutats de fora de Barcelona, entre les quals es troba Vilafranca del Penedès. El tour viatjarà una setmana després de l’edició celebrada a Barcelona (26 d’abril al 6 de maig) amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona. A la Sala Zazie, dijous 10 de maig es projectarà A Ciambra; divendres 11 Dhogs; dijous 17 El león duerme esta noche; i divendres 18 Soller’s point.

Però, abans, tenim dues propostes interessantíssimes per a tots i totes vosaltres. La nòrdica Thelma, una mena de Carrie onírica i amb un rerefons complex, i el thriller El Cairo Confidencial.

Thelma
Un amor sobrenatural

Dijous 3 de maig, a les 20:15h (V.O.S.)
Divendres 4 de maig, a les 21:45h (V.O.S.)

Títol original: Thelma
Direcció: Joachim Trier.
Guió: Joachim Trier i Eskil Vogt.
Intèrprets: Eili Harboe, Kaya Wilkins, Henrik Rafaelsen, Ellen Dorrit Petersen i Anders Mossling.
Drama psicològic / Fantàstica. NORUEGA-DINAMARCA, 2017. 116’. Projecció en V.O. (noruec) subtitulada. No recomanada per a menors 12 anys.

Film inequívocament nòrdic, que aborda de forma elegant el cinema fantàstic, net i rigorosament realista, amb un ritme pausat i persuasiu. El director Joachim Trier, amant dels relats amb implicacions existencials, retrata la història de Thelma, una noia amb poders sobrenaturals, el control dels quals perd a l’experimentar qualsevol sentiment. Enamorar-se no facilitarà les coses. Dosificant molt curosament la informació a l’espectador, sentim al llarg del film, el ressò del cinema de Brian de Palma i Stephen King. Eili Harboe va rebre el premi a la Millor Actriu al Festival de Mar de Plata. La pel·lícula va rebre el Premi Especial del Jurat i Millor Guió al Festival de Sitges 2017 i va estar nominada com a Millor Pel·lícula no anglesa al Critics Choice Awards 2017.

El Cairo confidencial
Corrupció al Caire

Divendres 4 de maig, a les 19:30h (V.O.S.)
Dissabte 5 de maig, a les 20h
Diumenge 6 de maig, a les 19h
Dimecres 9 de maig, a les 20:15h

Títol original: The Nile Hilton Incident
Direcció i guió: Tarik Saleh. Intèrprets: Fares Fares, Tareq Abdalla, Yasser Ali Maher, Nael Ali i Hania Amar.
Thriller policíac. SUÈCIA, 2017. 106’. Projecció en V.O. (àrab) subtitulada i en versió doblada. No recomanada per a menors de 16 anys.

Tarik Saleh és un cineasta suec d’origen egipci que ha triomfat en festivals internacionals amb El Cairo confidencial. El protagonista és un policia en un país on el sistema és tan profundament corrupte que els policies no se n’amaguen, es poden veure agents d’uniforme acceptant diners al carrer. Relata la complicada investigació que l’agent Noredin duu a terme pels baixos fons i sofisticats ambients de la capital egípcia el gener de 2011, just abans de l’esclat de la Primavera Àrab, que va fer caure Hosni Mubarak. Una coneguda cantant ha estat assassinada a l’hotel de luxe Nile Hilton i el principal sospitós és un poderós empresari del cercle d’amics del dictador.

Ens veiem a la Zazie! Més info a www.cineclubvila.cat.

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Cineclub Vilafranca ha complert 50 anys d'història. No ens cansem de veure cinema i de parlar-ne, així que aquest serà el nostre cine fòrum virtual. Al blog 'Mira diferent' us oferim reflexions sobre el cinema i les pel·lícules que han marcat la vida d'espectadors i espectadores al llarg d'aquests 50 anys.

07/12/2020
Com a actor, la meva escola d´interpretació ha estat el cine. Vaig començar “preescolar” al cinema Casal, quan la meva mare era la taquillera. Em passava totes les hores possibles allà.
23/11/2020
La meva infantesa es troba impresa en un metratge liderat per clarobscurs.
04/11/2020
Mentre la quanta, quanta guerra continua campant per molts llocs del nostre estimat planeta escric un múltiple agraïment al Cine Club Vilafranca, amb la bona excusa que fa 50 anys. Un múltiple agraïment que s'amplifica a moltes bandes.
04/11/2020
Vaig veure una dona que ballava ensenyant el cul a la N-340. A la ràdio deien que aquell seria el dia més calorós en dècades. Vaig mirar pel retrovisor i la seva figura, fent-se menuda, movia els braços abstreta.
13/10/2020
Molt sovint sento a dir que els crítics som directors frustrats, que ens dediquem a escriure perquè no gaudim de prou talent per fer cinema.
24/08/2020
Si ens fixem en el cinema clàssic (aquell que la modernitat va dinamitar als anys seixanta del segle passat) acordarem que, en general, el cinema americà (que dominà el panorama a la primera meitat del segle XX), presentava les dones bé com a sex-
16/08/2020
Tinc una fantasia des de ben petita. Sempre he sentit que estar en una sala de cinema deu ser el més semblant a estar dins d’una balena.