Foto: 

Roser Blanch
Imatge promocional de 'Mala broma'

Diversitat, qualitat i presència penedesenca

Cal Bolet i l’Auditori de Vilafranca del Penedès presenten la nova programació d’espectacles de febrer a juny, marcada per la qualitat de les propostes
Goretti Martínez
,
01/02/2018
Espectacles
L’Anna Roig, cantant i compositora, ha estat l’encarregada de desvetllar aquesta setmana, al teatre Cal Bolet, els espectacles i concerts que passaran per Vilafranca de febrer a juny. En un acte que cada cop aplega més públic -érem unes 200 persones-, la vetllada va contenir actuacions musicals, entrevistes, converses i sorteigs d’entrades mentre el misteri s’anava resolent. Ara que ja ho sabem tot, ho compartim amb vosaltres.

L’acte públic de presentació de la temporada ha esdevingut una tradició a Vilafranca. Ja ho hem dit altres vegades que és com obrir un regal de moltes capes: un regal de cultura per a tots els públics i molt a prop de casa. La vetllada, amb l’Anna Roig com a mestra de cerimònies, va transcórrer intercalant les explicacions de les novetats amb les intervencions, a mode de conversa, d’alguns dels protagonistes d’aquesta temporada, així com dues actuacions en directe. Els convidats van ser el dramaturg vilafranquí Jordi Casanovas que va presentar l’obra que estrenarà a Cal Bolet el 17 de febrer, ‘Mala Broma’; Sergi Belbel, Roc Esquius i Sergio Matamala, que van parlar de ‘Sàpiens’, la nova producció de la Flyhard que ho està petant aquests dies a la sala de Barcelona; el saxofonista penedesenc Xavier López va donar a conèixer el projecte musical ‘Invisibles’; i el realitzador vilafranquí Jordi Cabestany va presentar la producció de dansa 'El octavo día' de la companyia local d’Olga Álvarez, La Taimada. Les Escarteen Sisters van interpretar dos temes del seu primer disc i Mazoni un parell de composicions aprofitant que visitarà Vilafranca amb  l'interessant projecte Istanbul Ensemble


Jordi Casanovas i Anna Roig | FOTO: Alba Mestres

Què veurem en teatre?
En el camp teatral, aixecarà el teló la darrera obra de Jordi Casanovas. ‘Mala Broma’ és una comèdia negra interpretada per Anna Sahun, Ernest Villegas i Òscar Muñoz i dirigida per Marc Angelet que reflexiona sobre els límits de l’humor. ‘Les Noies de Mossbank Road’, sota la direcció de Sílvia Munt, i amb les actrius Clara Segura, Cristina Genebat i Marta Marco és l’altra gran producció que tindrem que passarà per Cal Bolet. Altres propostes són ‘El metge de Lampedusa’, un text que relata el drama dels refugiats en la mirada d’un metge que dedica la seva vida a atendre’ls; ‘Ella’, un espectacle d’homenatge a la vida de Sor Juana Inés de la Cruz; ‘Ragazzo’, on l’Oriol Pla es posa a la pell de Carlo Giuliani, el jove assasinat a Gènova durant la cimera del G8; i les produccions de la Flyhard amb ‘Sàpiens’, sota la direcció de Sergi Belbel, i ‘Lifespoiler’.

Què veurem en dansa?
La dansa s’engloba aquesta temporada en el projecte Dansòmetre. Durant tres dies hi haurà tres espectacles de dansa de producció o interpretacions locals. L’Aina Alegre presentarà ‘Le Jour de La Bête/El dia de la Bèstia’, mentre que el projecte ‘El octavo día’, dels vilafranquins Olga Álvarez i Jordi Cabestany, es podrà veure a Vilafranca després d’haver posat del revés el públic en la seva estrena a Barcelona. Finalment, les escoles de dansa de Vilafranca presentaran el treball realitzat sota la direcció de Pere Faura, dins del marc de Dia de la Dansa.


Les Escarteen Sisters durant l'actuació | FOTO: Alba Mestres

I la música?
La programació de música presenta un cartell de luxe un cop més. Recordem que la programació musical de Vilafranca va guanyar el premi ARC la temporada passada com a millor programació musical de Catalunya. Però parlem de la temporada que ens espera. Núria Graham interpretarà el seu tercer treball i Mazoni & The Istanbul Ensemble presentaran el projecte 'Per primer cop'. Per als amants de «la revista», Jordi Domènech, Arnau Tordera i l’Orquestra de Terrassa 48 oferiran ‘Remena nena’; amb El Cor infantil Amics de la Unió acompanyats de la Gemma Humet es podrà gaudir d’un concert de 60 veus blanques; i Manuel de Falla serà interpretat per Aurora, un grup de joves talents del Taller de Músics amb jazz i flamenc inclosos.

Les propostes locals estaran molt presents durant aquesta temporada amb les germanes de Font-rubí Escarteen Sisters que presenten el seu primer disc, i el projecte ‘Invisibles’, liderat pel saxofonista del Penedès, Xavier López, i inspirat en el procés que segueixen les persones que es veuen obligades a emigrar. D’altra banda, l’Orquestra de Cambra del Penedès oferirà ‘La Simfonia 25 de Mozart: passió i tragèdia’ i ‘Les Danses de Galanta: una explosió de colors’, a més dels tradicionals tastos de cambra a l’auditori del Vinseum.

Nou espai: Bodegues Pinord
Durant el mes de juny es traslladarà el teatre i els concerts en un espai emblemàtic de Bodegues Pinord, on hi haurà l'espectacle de clown 'Be God Is' i la proposta musical Intana, amb el vilafranquí Ricard Parera a la bateria, que clourà la temporada.

Venda d’entrades i abonaments
La venda d’entrades arrenca avui i demà, 1 i 2 de febrer, de 18h a 20h i el dia 3 de febrer de’11 a 13h i de 18h a 20h, a Cal Bolet s’obrirà la venda d’entrades a taquilla exclusiva per a les persones titulars del Carnet d’Amic. A partir del dia 8 de febrer estarà oberta a tothom la venda a través de la taquilla. La venda per Internet d’entrades i d’abonaments serà per a tothom a partir del 4 de febrer.

  • imatge de control 1per1

 

Més informació: 

A

També et pot interessar