El Cavatast del segle 21

La mostra de Sant Sadurní s’obre a les noves tecnologies i al públic estranger
Surtdecasa Penedès
,
07/10/2013
Fires i festes

El Cavatast de Sant Sadurní d’Anoia, la mostra de caves i gastronomia més important del territori, arriba els propers dies 4, 5 i 6 a la seva dissetena edició, i ho fa amb una clara aposta per adaptar la seva oferta als temps actuals i arribar cada cop a més públic estranger. Tal com apunta el regidor de Comerç i Turisme de Sant Sadurní, Jep Bargalló, l’objectiu és que el Cavatast “converteixi la vila en una gran destinació turística, que faci venir ganes de tornar-hi una altra vegada”.

Per aquesta raó, la mostra d’enguany ha incorporat algunes novetats destinades a captar aquest públic estranger, com ara l’activitat ‘Cava: Bubbles in english’, que vol explicar què és i què representa el cava a la gent de fora. “Hem notat un increment els últims anys de públic estranger i volem que la promoció de l’esdeveniment vagi encarat també a aquesta gent”, apunta Joan Capellades, del Patronat de Turisme.

  • imatge de control 1per1

Una altra novetat destacable és l’elaboració d’una aplicació per smartphones, el Cavatast App 2013, realitzada per l’empresa Appàtics, amb la qual es pot obtenir tota la informació necessària relacionada amb la fira: horaris, activitats, preus, mapes o fins i tot un concurs per a la gent que es registri. L’aplicació, disponible per a Iphone i Android, també inclou informació addicional de la població, com ara les farmàcies, els hotels o els serveis més rellevants. “Suposa adaptar la Mostra al present i donar-li més projecció al mateix temps”, explica Blai Carda, d’Appàtics. L’aplicació es pot descarregar a la web www.cavatast.appatics.com.

Més desplegament per la vila

El Cavatast 2013 també incorpora una altra novetat respecte a altres edicions, i són les diferents activitats que els cellers de la vila faran al seu propi espai. Això permetrà un major desplegament del públic per la població, el que s’espera que redundi en un major impacte econòmic. En total seran 35 elaboradors de cava i 10 empresaris de gastronomia els que prendran part a la Fira. Amb això s’espera mantenir les 40.000 visites i les 60.000 degustacions repartides l’últim any.

El tret de sortida es donarà el divendres 4 d’octubre a les set de la tarda amb la inauguració a càrrec de l’ambaixador del cava, que enguany serà el periodista Marcel Gorgori, presentador de programes com ‘En clau de vi’ del Canal 33. Els preus dels tiquets es mantenen igual i els horaris d’obertura de la Fira s’han ampliat lleugerament, arribant el dissabte fins les onze de la nit.

Un any més s’ha volgut que el Centre d’Interpretació del Cava (CIC) Fassina sigui el pal de paller de la mostra, amb diferents activitats que tindran lloc durant els dies de la fira, com presentacions de llibres, maridatges i tastos variats. L’espai museístic estarà obert matí i tarda per rebre visitants. La Mostra també tindrà un lligam amb el territori gràcies a la col·laboració amb Enoturisme Penedès.

http://turismesantsadurni.com/cavatast.php
 

A

També et pot interessar