Foto: 

Cedida
Setze ceramistes, tallers, demostracions, exposició i espectacles

El Vendrell, territori ceramista

La primera edició del FangArt se celebrarà el cap de setmana del 17 i 18 de juny a Sant Salvador
Ariadna Caballero
,
14/06/2017
Fires i festes
El Vendrell ha estat històricament territori terrissaire.De finals del segle XIX daten diversos tallers fora muralles, molts d’ells a tocar de la riera de la Bisbal d’on, fins i tot, se n’havia arribat a extreure argila. El darrer que va estar en funcionament, fins el 2012, el d’en Joan Fontana. De la terrissa utilitària que es feia llavors, el treball amb argila ha passat a tenir, avui dia, una vessant més artística. Què no podem imaginar creat amb ceràmica?

El cap de setmana del 17 i 18 de juny el Vendrell s’alça com a capital ceramista, com a indret de referència i tradició amb el FangArt, un aparador de la creació artística en ceràmica. Sant Salvador en serà la seu i hi participaran setze ceramistes als que s’hi sumaran demostracions, espectacles i tallers.

Ceràmica oriental. El raku

Convidat especial del FangArt 2017, el raku és una tècnica tradicional oriental (es creu que amb origens a Corea però amb un gran desenvolupament al Japó). El Raku és ceràmica utilitària, d’aquella de la què parlàvem fa un moment dels terrissaires vendrellencs. Raku: tranquil·litat, diversió, felicitat. Te. Retorn conscient al tractament de l’argila. La ceramista Brigitte Long oferirà un workshop i una exposició per descobrir-ne les interioritats.

Embrutar-nos les mans

Inevitable, si parlem de ceràmica, d’argila, de fang, no pensar en la sensació de tenir-lo entre els dits, d’embrutar-nos i gaudir intensament del tacte. El FangArt ens ofereix tallers i demostracions, per a grans i petits, per endinsar-nos en un cap de setmana artístic vora el mar.

Espectacle a la sorra. Musica de terrissa

“Ignició: estat d’un cos en combustió”. Impossible la ceràmica sense foc, sense cobustió, sense ignició. El FangArt convertirà la ceràmica també en un espectacle, La platja en serà l’escenari, el raku la tècnica i, ja a la nit, el foc, el protagonista. Com si d’un far es tractés.

L’altre espectacle del FangArt serà musical i al Museu Pau Casals; un concert amb instruments de terrissa, únicament. Serà amb la Banda de Música de Sant Llorenç de la Galera. Instruments, tots ells, fets a mà pel mestre terrisser Joan Cortiella.

Ceramistes

Setze artistes mostraran i oferiran el seu treball al passeig marítim. Joies, peces artístiques, elements utilitaris pel dia a dia, decoratius,... Tornejats i modelats, il·lustrats, combinats amb altres materials, amb diversitat de fangs, esmalts,...

Més informació: 

A

També et pot interessar