Foto: 

Castellers de Vilafranca
Tres de deu dels verds al Concurs

Colla a colla: Els verds, de nou els millors però una mica més humans

Els Castellers de Vilafranca, els únics amb tots els cromos de gamma extra
Marc Ortiz
,
25/11/2014
Fires i festes
Després d'haver completat una temporada perfecta l'any passat i haver derrotat per fi la seva bèstia negra, que no era altra que descarregar el tres de deu, als Castellers de Vilafranca se'ls presentava un 2014 difícil d'afrontar. A les moltes temporades sense que ningú els pogués discutir l'hegemonia se li sumava el fet de no haver deixat gairebé feina pendent.

Però els verds han tornat a demostrar que en ambició no els guanya ningú, han tornat a guanyar el Concurs de Castells i han estat amb diferència la colla que ha dominat una gamma de castells més àmplia. En canvi, aquest any han vist com nou castells els quedaven en carregats. L'any passat l'única caiguda havia estat entrant a la dimensió desconeguda amb el quatre de deu. Unes xifres correctes tenint en compte el gran nombre de diades i l'exigència amb la que les han afrontat, però comparades amb l'any anterior poden deixar un punt agredolç.

Els verds han dibuixat l'aleta a tots els castells de gamma extra que s'han vist aquest 2014. Ningú més no ho pot dir. En canvi, els tres castells més complicats que han assolit els han quedat en carregats. El tres de deu i el quatre de nou net, que la temporada passada havien descarregat dos cops cadascun d'ells, aquest cop els han tornat a quedar a mitges. I amb la torre de vuit neta, que l'any passat havien deixat aparcada, enguany ha tornat a anar a plaça però també els ha quedat en carregada.

  • imatge de control 1per1

Un any més, han marcat la diferència amb l'excel·lència amb els castells amb l'agulla al mig i també s'han anotat un cinc de nou i cinc pilars de vuit (més un carregat). Amb la torre de nou han patit un lleuger retrocés. Portaven moltes temporades sent els grandíssims dominadors d'aquest castell, però enguany n'han descarregat la meitat que un any enrere s'han quedat amb dues. La caiguda de la primera temptativa els va fer aparcar el castell de les places, fins el punt que van estrenar el tres de deu sense haver assolit la torre de nou. La primera no va arribar fins el 19 d'octubre a Sants. A tot això se li sumen 20 castells de nou bàsics descarregats, a més de cinc nous de vuit, un dels quals amb l'anècdota de les cinc aletes.

Per primer cop a la història, quatre colles han assolit el tres de deu. Als dos carregats pels vilafranquins s'hi sumen els carregats per la Colla Vella dels Xiquets de Valls, el de la Colla Jove Xiquets de Tarragona i els dos dels Minyons de Terrassa, un des quals descarregat. Cada cop hi ha menys marge per a la relaxació, però les alternatives que vulguin desbancar-los al capdamunt dels rànquings encara han d'engreixar la gamma.

A

També et pot interessar