Ell Sol

Foto: 

Monocicle de Ribes
Ell Sol, guanyador del Concurs de Cantautor/es Monocicle 2017

El Monocicle de Ribes: l’intimisme musical al centre de gravetat

Fins al 26 d’agost estan obertes les inscripcions al 4t Concurs de Cantautor/es Monocicle
Marta Rius
,
16/08/2018
Música
Per a tot monociclista és imprescindible tenir un bon equilibri i domini del centre de gravetat. Artistes i públic es fonen en un clima de proximitat i petit format al cicle de música intimista Monocicle de Ribes que acull durant l’any el Centre Social Ribetà - Els Xulius, a Sant Pere de Ribes. Les cançons dels i les cantautores en són el centre de gravetat.
Amb les cançons com a centre de gravetat, cantautors/es i públic equilibren el to intimista del Monocicle de Ribes

Fins al 26 d’agost l’organització té obert el període d’inscripcions al 4t Concurs de Cantautors/es del Monocicle de Ribes, certamen que es clourà enguany amb el Festivalet del Monocicle el 15 de setembre a l’entitat ribetana, on els i les finalistes presentaran la seva candidatura davant del jurat i el públic. Els requisits bàsics són ser autor o autora de dues cançons originals i pròpies, comptar amb un repertori mínim de 30 minuts i no tenir cap compromís discogràfic. Les bases i el formulari d’inscripció es poden consultar en aquest web.

“Volem donar l’oportunitat de tocar en directe a cantautors i cantautores i que l’essència de les seves cançons arribi de prop al públic”, segons Gerard Gòmez, un dels organitzadors del Monocicle de Ribes, junt a Toni Jordán i Jordi Guillaumes.

Hi ha un debat de fons, a més, i és que el sector musical sovint és precaritzat: “Les organitzacions de festivals mai es qüestionen si han de pagar la sonorització, la il·luminació o la proveïdora de beguda, però sí, el catxet de l’artista. I això és un error. Ser músic és un ofici”. L’organització ho té clar i premia als i les finalistes dels concurs: per a la primera persona classificada s’atorga un dia d’enregistrament a l’estudi Mi Casa Teléfono Records de Vilanova i la Geltrú; un bolo a Les Barraques de Sitges a l’agost 2019 (remunerat); una gravació en directe a l’estudi 3 de Ràdio Arenys; distribució digital amb U98 Music; promoció a les xarxes socials i 125€ de remuneració en el concurs. A la segona classificada, un dia d’enregistrament a l’Aviram Estudi de Manresa; un bolo al Monocicle 2019 (remunerat); distribució digital amb Microscopi; promoció a les xarxes socials i 125€ de remuneració en el concurs. I per a la tercera classificada, un dia d’enregistrament a l’estudi de Roger Gascón de Barcelona (Chet, The Lazy Lies) i 125€ de remuneració en el concurs.

A banda de la final del Concurs de Cantautor/es, la jornada del Festivalet comptarà amb una programació que donarà cabuda a tallers d’estimulació i sensibilització musical i percussió corporal per a infants, contes musicats, taller Harmonicus per aprendre a tocar l’harmònica, el concert-vermut d’Ell Sol (guanyador de l’edició 2017), dinar amb “macarrons de la iaia”, animació familiar, concert de la coral d'Els Xulius, concert de Mazoni i zona de degustació gastronòmica. Tot plegat en diferents espais: l'escenari del pati d'Els Xulius, el del carrer Major i el de “Les Planes”.

El Monocicle ha programat artistes emergents i d’altres ara consolidats al país com Sènior i el Cor Brutal, Ferran Palau, Núria Graham, Mazoni, Estúpida Erikah, Isaac Ulam, Sexy Bicycle, Esteve Molero,La Brigada, Albert Palomar, Meritxell Gené, Yaima Orozco, Steven Munar, Tu no La Nòvia, Línia Maginot, Alberto Montero, Suite Momo, Petit, Chet, Gos Binari,  Namina, Ual·la, Joan Thelorius, Bulma, Xesca Fort, Lorien o Marina Ràfols, entre d’altres.

A

També et pot interessar