Concentració motera Moto Pirinaic's

Foto: 

Surtdecasa-Pirineus

Moto Pirinaic’s, la concentració motera cent per cent benèfica més gran del Pirineu

Una oportunitat única al calendari moter que tindrà lloc els dies 2, 3 i 4 de juny a Sort
Laia Singla
,
23/05/2017
Activa't
A Sort (Pallars Sobirà) els propers 2, 3 i 4 de juny, l’Associació Moto Events Solidaris i l’Ajuntament de Sort organitzen el que es preveu com la concentració motera més gran del Pirineu. Una oportunitat única al calendari moter per descobrir el territori en totes les seves vessants. Tres dies d’oci per al motard, la seva família i la seva moto en clau de solidaritat, ja que tots els beneficis seran donats a l’associació AFANOC.
Gràcies a la col·laboració dels voluntaris, el Moto Pirinaic's 2017 és totalment sostenible

Hi ha ingredients comuns en les concentracions moteres que fan que els aficionats al gas reservin al seu calendari i facin kilòmetres i kilòmetres per poder-hi assistir. Són l'excusa per trobar-se amb la família de les dues rodes i compartir revolts. Moto Events ha volgut fer un parell de passes més en l'organització de la concentració Moto Pirenaic's, afegint a la trobada totes les disciplines del motociclisme perquè tots els aficionats hi tinguin cabuda. Valors com el compromís, l'amistat i el respecte per l'entorn, s'han unit en el món del motor amb un objectiu solidari: donar suport a l'associació AFANOC, destinada a cobrir les necessitats dels nens i familiars de malalts de càncer de les terres de Lleida.

Un dels organitzadors, en Toni Ruiz, va conèixer de primera mà l’angoixa d’un pare en creure malalt de càncer el seu fill però, afortunadament, va ser un error mèdic. D’això ja en fa més de 13 anys. El mateix Ruiz assegura que, aquest ensurt, li “va deixar una cicatriu que no vol que s’esborri mai”. La seva passió per la vida i per les dues rodes el van portar a coorganitzar diverses trobades moteres per les terres de Lleida com a soci fundador d’un club de motoristes. La gratificació personal que li va aportar l’experiència, el va conduir a ell i altres socis, a crear l’Associació Moto Events Solidaris, amb la voluntat de gestionar un grup molt nombrós d’entitats moteres de les terres de Lleida. A tot aquest engranatge de circumstàncies, s’hi unia AFANOC primer, i l’Ajuntament de Sort, després. Era el tret de sortida del projecte Moto Pirenaic’s a Sort.

Per aquesta primera edició, han unit esforços: entitats, institucions i empreses de tot el territori. Ja sigui ajudant en el finançament de les activitats, cessió d’espais i equipaments, tasques organitzatives o en voluntariat, l’acció del gruix de voluntaris ha cristal·litzat en una festa totalment sostenible que vol també posicionar el Pallars com a referent en turisme actiu. Els pilars fonamentals sobre els quals es recolza l’organització per oferir totes les activitats són: moto, solidaritat, seguretat, cultura, entorn, respecte, territori i qualitat.
Vista la bona resposta, tant de públic com de voluntariat, Moto Events es marca l’ambiciosa fita de formar part del calendari de concentracions moteres en l’àmbit nacional, espanyol i europeu i, alhora, ser referència de qualitat. 

A un mes de la data prevista, les entrades per poder assistir a la concentració els tres dies, amb dret a tots els àpats que ofereix l’organització, i samarreta commemorativa, estaven pràcticament exhaurides. No obstant això, tothom té cabuda a Moto Pirenaic’s, pel que els organitzadors tenen previst oferir a qui ho desitgi la possibilitat  d’assistir als actes, xerrades i rutes previstes pagant una entrada de 5 €.

Què no et pots perdre?

Una de les principals fites de Moto Event’s és potenciar la cultura, la gastronomia, l’entorn i l’oferta d’oci del Pirineu, és per això que tot el ventall d’activitats d’aquests tres dies gira al voltant de la gent del territori i de l’entorn turístic del Sobirà. L’oferta és tan gran, que hem preparat una llista d’imperdibles del Moto Pirenaic’s 2017.

 Convidats xerrades

Xerrades:

Juan Carlos Toribio és un Guàrdia Civil retirat que dedica la seva vida a fer activisme per augmentar la seguretat viària. Actualment forma part de l'IMU (Unió Internacional en Defensa del Motorista) lluitant per la millora i l'adequació a llei de les vies i garantir la màxima seguretat dels conductors. Gràcies a la seva llarga experiència oferirà la xerrada 'Seguretat en conducció i anticipació al perill' el dissabte dia 3 a les 11 h, i el diumenge dia 3 a les 12 h. Totes al Teatre Els Til·lers de Sort.
Alicia Sornosa ve de fer la volta al món per poder explicar-t'ho. Presentarà el seu llibre '360 grados', el divendres dia 2 a les 20 h al Teatre Els Til·lers de Sort.
Cristian España. Campió d'enduro al Dakar 2016, oferirà una xerrada sobre la seva carrera esportiva i les seves vivències al ral·li més perillós i emblemàtic del món; el dissabte dia 3 a les 19.30 h. al Teatre Els Til·lers de Sort. 

Rutes: 

Ruta Ferreteria Albert Soler, circular entre Sort, Adrall, Ponts, Comiols, Tremp i arribada a Sort. El temps estimat de la ruta és de 3 hores i 30 minuts i la distància és de 208 km. 
Ruta Multicentre Sauret, és una ruta per no perdre's cap revolt entre Sort i Balaguer, passant per Àger a l'anada, i per Camarassa i el Doll a la tornada. El temps estimat de la ruta és de 4 hores i la distància és de 204 km. 
Ruta Vall Fosca ofereix fer una visita a la vall veïna de la ribera de Sort, remuntant des de La Pobla de Segur i Senterada, tota la vall del Flamisell fins a Espui. El temps estimat de la ruta és d'una hora i 30 minuts, i la distància és de 100 km. 
En tots tres casos, la sortida és a les 16 h, des de l'Espai Sauret de Sort. 
També de l'Espai Sauret, però en aquest cas a les 16'30 h, té la sortida l'espectacular ruta '02 Riders-Off-Road', que recorrerà el Coll del Triador, l'antiga estació de Llessuí, la Mainera, l'estació d'Esquí Espot, fins al poble d'Espot, per baixar cap a la C-13 per Berrós Jussà fins a Sort. El temps estimat de la ruta és de 3 hores i 40 minuts, i la distància és de 104 km. 

Exhibicions de trial 

Marcel Justribó, campió del món de Trial. Divendres dia 2 a les 19 h a l'espai Cervós 
Xavi Galindo és lleidatà i pilot de trial i enduro amb una àmplia carrera i experiència a l'esquena. Oferirà una exhibició i una xerrada sobre la conducció de la moto i la millora d'aptituds en carretera i off-road el divendres dia 2 a les 18 h a l'Espai Cervòs. 

Pirinaic's Festival Rock

Les nits de divendres i dissabte, a les 22 h a l'Espai Musical del Moto Pirinaic's. 
Divendres:
Confidentes, Star Bars i ACE oferiran un concert a tres bandes amb versions de pop-rock els primers, i rock de facturació pròpia el darrer. 
Dissabte: 
- La Banda de Jonas. El conglomerat lleidatà, barceloní i madrileny, amb gustos diversos per la música, centraran el seu repertori a transmetre la passió dels seus quatre integrants pel rock i les seves versions enriquides de la música dels 70. 
- La formació lleidatana de hard-rock-metal Steinbock, presentaran el seu darrer treball 'Black Gold' amb un directe enèrgic, clar i contundent. 
Freyja, la banda andorrana s'atansarà a Sort per oferir el seu repertori de versions de grups tan potents com Rage Against the Machine, Guns n' Roses o Foo Figters; d'altres tan clàssics com Eric Clapton, o Bon Jovi.

 

Més informació: 

Lloc web de Moto Pirinaic's

A

També et pot interessar