Els alumnes de teatre de l'Institut de Sort

Foto: 

Cedida

'Monsters' per tot arreu

Teatre per transformar la societat
Surtdecasa Pirineus
,
20/11/2017
Espectacles
La col·laboració internacional entre la institució d'arts escèniques Miscellaneous Produccions de Vancouver (Canadà) i els alumnes de teatre de l'Institut Hug Roger III de Sort, culminarà amb la representació de l'obra 'Monsters' el dissabte 25 de novembre al Teatre els Til·lers de Sort.

Fa un parell d'anys la directora de la institució canadenca, Elaine Carol, va fer una estada de treball al Centre d'Art i Natura de Farrera. El contacte va ser continuat en el temps després de l'estada, pel que, a petició de la mateixa Elaine, es va presentar aquest projecte a la direcció de l'Institut de Sort. D'aquesta manera, durant tot el mes de novembre s'ha estat desenvolupant els assajos i intercanvis en què han participat una vintena d'alumnes, la responsable del grup de teatre de l'Institut, Anna Gutiérrez, Miscellaneous Produccions amb Elaine Carol i tres joves canadenques, Megan, Tiffany i Sabera. Dos cops per setmana, les canadenques han estat perparant la canalla per representar l'obra davant del públic.

  • imatge de control 1per1

L'obra 'Monsters' està lleugerament basada en el Frankenstein de Mary Shelley. Aquesta proposta teatral i performativa esdevé una eina pedagògica i de transformació personal i social de primer ordre. Els monstres són en aquest cas un joc anti-bulling, anti-violència, anti-racisme, protagonitzats pels mateixos alumnes i dissenyats per públic juvenil a partir dels 12 anys. Els personatges són extrets de la tradició cultural que aporten els mateixos actors, que en aquest cas són monstres d'origen català, algerià, basc, andalús i colombià reforçant també la multiculturalitat del missatge. Bruixes, dracs, mohans i minairons entre d'altres, exploren en l'obra com i perquè una comunitat crea i fa suport a un monstre, com funciona la col·lusió i quanta gent no és conscient de com en poden ser de nocius els abusadors. Tot això amb l'incentiu afegit de ser un taller de llengua anglesa, ja que és l'idioma de les talleristes i també ho serà de la interpretació.

Miscelanoeus produccions és una entitat sense ànim de lucre amb seu a Vancouver que se serveix de les arts escèniques com a mitjà per al canvi social i la transformació personal de joves culturalment i socialment diversos.

Més informació: 

Web i Facebook del Centre d'Art i Naura de Farrera
Web i Facebook de Miscellaneous Produccions

A

També et pot interessar