Música
,
2017
Diumenge 30 de juliol, 18h
Estany Gento
La Torre de Capdella

John Potter i Ariel Abramovich, FëMAP, 'From Dowland to Sting'

Dins del Festival de Música Antiga dels Pirineus, el duo format per John Potter i Ariel Abramovich presenta el concert 'From Dowland to Sting' en el marc incomparable d'Estany Gento. Situat a 2.154 metres d’alçada al capdamunt de la Vall Fosca, l’Estany Gento és el que es troba a una altitud més baixa de la trentena d’estanys que envaeixen els pics més alts del Pallars Jussà. Hi haurà una exposició al mateix edifici del concert. És necessari accedir amb telefèric, pel que hi ha dos horaris disponibles amb aforament limitat per escollir al moment de comprar l'entrada: 15:45h. i 17h.

A més del projecte al costat d’Ariel Abramovich, centrat en corda polsada i veu del Renaixement, la molt eclèctica experiència escènica de John Potter va des d’estrenes d'obres de Berio, Stockhausen, James Dillion i Michael Finnissy, a col·laboracions en cors per a Manfred Mann, Mike Olfield i The Who, entre d'altres. 

Ariel Abramovich neix a Buenos Aires (Argentina), el 1976. Inicia de jove els seus estudis de guitarra, atret pel rock, i en particular pel treball de músics com Jimmy Page (Led Zeppelin) o Jimi Hendrix. Amb els mestres Norberto Pedreira i- més tard- Quique Sinesi, descobreix la seva passió pel jazz i la música popular llatinoamericana, alhora que continua ampliant el seu univers musical. Impactat pel magnífic guitarrista americà Ralph Towner, s'interessa i inicia en l'estudi de la guitarra clàssica, primer amb José Luis Merlín i després amb Miguel d'Olaso qui l'inicia en l'estudi de la música del Renaixement.

Sinopsi: 

L’extraordinari floriment de les cançons de llaüt angleses de la fi del segle XVI van produir una fusió única de poesia i música que no va tornar a ser vista a Europa fins més de 200 anys després. El patrocini de la cort reial anglesa va permetre molts compositors i poetes produir col·leccions substancials, com John Dowland i Thomas Campion, també el seu contemporani John Danyel. La poesia renaixentista i l’estètica musical van ressorgir al segle XX en les obres de molts compositors anglesos. Peter Pope era un prodigi en la seva joventut, però molt poques de les seves cançons van ser publicades durant la seva vida, en una tradició d’escriptura musical que continua fins els nostres dies amb Sting.

Programa: 

Obres de J. Dowland, T. Campion, P. Pope, J. Danyel, T. Banks, Sting.

Preu: 

12€
Vendda d'entrades i opcions aquí 

Fitxa tècnica: 

John Potter, tenor
Ariel Abramovich, llaüt

Organitza: 

FëMAP i Ajuntament de La Torre de Capdella

Més informació: 

Web de FëMAP 
Web de la Vall Fosca