AGENDA
Entorn
Fragment del cartell del Festival de Senderisme de la Vall de Siarb
2018
Dies 26 i 27 de maig
  • Soriguera
Vall de Siarb

Festival de Senderisme de la Vall de Siarb

El Festival de Senderisme de la Vall de Siarb se celebrarà per primera vegada el cap de setmana del 27 i 28 de maig, tot formant part dels Festivals de Senderisme del Pirineu.
Neix amb la intenció de donar a conèixer aquesta vall del Pallars Sobirà, que comunica amb l’Alt Urgell pel port del Cantó i que, potser perquè tradicionalment ha estat un lloc de pas, no se li han reconegut les seves importants singularitats geològiques, arqueològiques i paisatgístiques, entre d’altres.
La de Siarb és una vall ben visible quan s’enfila la carretera que comunica Sort amb la Seu d’Urgell. Enlloc de passar-hi de llarg, mereix una llarga visita ja que amaga tresors sorprenents i forma part del Parc Natural de l’Alt Pirineu.
Els dies del festival en descobriran alguns, com ara el despoblat de Santa Creu, un recinte fortificat medieval situat a 1.700 metres d’alçada i que es recorrerà amb una visita teatralitzada. També es farà una gimcana amb rucs i una sessió d’astronomia als búnquers de Vilamur. La manera de conèixer-la serà a pleret (a poc a poc en pallarès) i acompanyats per guies locals que estimen el territori, en una sèrie d’actes per a tots els públics.

 

Programa: 

Dissabte 27 es convida a conèixer el despoblat mil·lenari de Santa Creu; a observar els moixons de la vall en una exposició o en una volta guiada; a passejar amb la companyia d’un ruc que portarà el berenar; a seguir un circuït d’orientació o a sopar al restaurant del poble més alt de Catalunya i, després, interpretar el cel nocturn tot fent un tast de licors locals.

El diumenge 28, a part de poder-se firar amb productes agroalimentaris pallaresos, té lloc l’esdeveniment més important del Festival: la caminada popular! Coneguda per la Marxa Popular Vall de Siarb, és la protagonista i, a la vegada, el precedent del Festival. Fa 13 anys que l’organitza l’Associació de Veïns Coma Sarrera del poble de Llagunes, es dirigeix al públic familiar i serveix per, any rere any, anar recuperant i fressant antics camins veïnals.

Consulteu o descarregueu el programa aquí

Organitza: 

Ajuntament de Soriguera, Associació de Veïns de la Coma Sarrera

Col·labora: 

Parc Natural de l'Alt Pirineu, Consell Comarcal del Pallars Sobirà, IDAPA

Més informació: 

Web de la Vall de Siarb

Et pot interessar

Un grup durant el recorregut al voltant de MónNatura Pirineus, a Son
Dissabte 30 de març, 10h
Alt Àneu
Tortosa, un riu de comerç - 2019
Del 16 de març al 8 de juny
Tortosa
Tròpic
Diumenge 24 de març, 11:30h
Figueres
Teatret de Circ 'Rodolfo i Rita'
Diumenge 7 d'abril, 12h
Tarragona
Pintura rupestre al Cocó de la Gralla
Diumenge 21 d'abril, 11h
Mas de Barberans
Cinema i emocions
Diumenge 24 de març, 12h
Lleida
Ni cap ni peus
Diumenge 7 d'abril, 17h
Olot
Déjà vu
Dissabte 25 de maig, 22h
Reus