Espai Patrimonial La Central de Talarn
Espai Patrimonial de la Central
  • 973 653 470
  • 973 650 005
  • lacentraldetalarn@gmail.com
Espai Patrimonial de la Central
La Central

L’electrificació de Catalunya té les seves arrels en la construcció de les centrals hidroelèctriques del Pallars Jussà a principis del segle XX. El 2016, i coincidint amb el centenari de la Central Hidroelèctrica de Talarn, es va obrir l’espai patrimonial La Central per tal de posar en valor i apropar al públic aquest vast patrimoni industrial.

Es tracta d’un petit museu ubicat dins la central hidroelèctrica que l’empresa Endesa té al terme municipal de Talarn, on les persones que desitgin poden veure i entendre com funciona aquest equipament gràcies a una plataforma elevadora que els acosta fins a la sala de turbines de la Central. Així mateix, es pot visionar l’exposició 'El Pallars il·lumina Catalunya' en els antics tallers mecànics, que fa un recorregut històric i social pel moment de la construcció de les primeres centrals al Pirineu, recreant espais com les tendes dels treballadors de La Canadenca o un despatx d’un enginyer del moment.

Taller 'Obre els ulls a la llum' - Espai Patrimonial de la Central
Activitats

La Central vol atreure públic de diverses edats i inquietuds, per això s’han dissenyat experiències específiques per a cada col·lectiu. S'hi ofereixen visites guiades a l'exposició permanent, caminades guiades per explicar com es va viure la Guerra Civil a la Central hiddroelèctrica i diverses activitats familiars com el taller 'Obre els ulls a la llum'.  

*Tant per a les visites en grup com per als tallers familiars cal reservar a l’Oficina d'Informació Turística, Epicentre de Tremp (epicentre@pallarsjussa.cat - 973 653 470)

Horaris

Si sou un grup (d'entre 5 i 15 persones) podeu visitar l'Espai patrimonial La Central tot l'any:

Dimecres, dijous i divendres: a les 10h i a les 11:30h amb reserva prèvia a l'Oficina d'Informació Turística, Epicentre de Tremp (epicentre@pallarsjussa.cat - 973 65 34 70)
Dissabtes: a les 10h i a les 11:30h a través d'Entrapolis.com

*Per activitats de caràcter puntual consulteu el seu web.