AGENDA
Llibres
Llibre 'Dones de ferro' de Margarita Codina
2019
Divendres 8 de novembre, 19h
  • Tremp
Biblioteca Pública Maria Barbal

Presentació del llibre 'Dones de ferro'

La Marga Codina presenta la seva segona novel·la, 'Dones de Ferro' basada en dones pallareses de la Vall d'Àssua i la Vall Ferrera. 

Sinopsi: 

Serrós, Pallars Sobirà, 1855. Tomàs de Sagalàs, hereu de Casa Castell, la més rica de la comarca, apareix ofegat al riu de Sall. La seva germana bessona, Isabel, vol que tot s’atribueixi a un accident desgraciat i el fa enterrar de seguida. Però hi ha qui diu que el mort duia pedres a les butxaques.
La mort del Tomàs coincideix amb la desamortització de Madoz. S’obre un món nou d’oportunitats per canviar els antics equilibris de forces a la vall. Terres, molins i concessions mineres es posen en subhasta. Segons qui les adquireixi es reforçarà el poder de les antigues cases fortes o podran prosperar les més pobres. També a Casa Castell hi pot haver canvis, que afectarien directament la vida de la vall. L’herència del Tomàs enfrontarà les dues dones que viuen sota el seu sostre: la Isabel, una jove amb voluntat de ferro que només viu per veure engrandits el poder i la riquesa de Casa Castell, i l’Amèlia, vídua del Tomàs, una noia de caràcter feble, a qui la nova situació supera de totes totes.
Al seu voltant hi ha els interessos i ambicions dels altres habitants del poble. I el d’alguns homes de negocis de Barcelona que veuen en la muntanya una bona oportunitat per enriquir-se a tot preu. Enmig de tot plegat s’hi barregen diferents històries d’amor que dificulten encara més les decisions.

Preu: 

Gratuïta

Organitza: 

Biblioteca Pública Maria Barbal

Col·labora: 

Ajuntament de Tremp

Més informació: 

Et pot interessar

Dissabte 11 de gener, 18h
Vielha
Exposició 'Les dones de Ravensbrück'
Del 9 d'octubre al 25 de novembre
Tremp
Femme in Arts - Amposta 2019
Del 21 al 24 de novembre
Amposta
Taller familiar 'La Realitat Aumentada' a càrrec de Ma. Josep Clua, Falset
Dissabte 23 de novembre, 11h
Cambrils