AGENDA
Llibres
Portada del llibre 'Dones de ferro, de Margarita Codina
2019
Dijous 7 de novembre, 19h
  • Tremp
Biblioteca Pública Maria Barbal

Presentació del llibre 'Dones de ferro'

La Marga Codina presenta la seva segona novel·la, 'Dones de Ferro' basada en dones pallareses de la Vall d'Àssua i la Vall Ferrera. 

Sinopsi: 

Serrós, Pallars Sobirà, 1855. Tomàs de Sagalàs, hereu de Casa Castell, la més rica de la comarca, apareix ofegat al riu de Sall. La seva germana bessona, Isabel, vol que tot s’atribueixi a un accident desgraciat i el fa enterrar de seguida. Però hi ha qui diu que el mort duia pedres a les butxaques.
La mort del Tomàs coincideix amb la desamortització de Madoz. S’obre un món nou d’oportunitats per canviar els antics equilibris de forces a la vall. Terres, molins i concessions mineres es posen en subhasta. Segons qui les adquireixi es reforçarà el poder de les antigues cases fortes o podran prosperar les més pobres. També a Casa Castell hi pot haver canvis, que afectarien directament la vida de la vall. L’herència del Tomàs enfrontarà les dues dones que viuen sota el seu sostre: la Isabel, una jove amb voluntat de ferro que només viu per veure engrandits el poder i la riquesa de Casa Castell, i l’Amèlia, vídua del Tomàs, una noia de caràcter feble, a qui la nova situació supera de totes totes.
Al seu voltant hi ha els interessos i ambicions dels altres habitants del poble. I el d’alguns homes de negocis de Barcelona que veuen en la muntanya una bona oportunitat per enriquir-se a tot preu. Enmig de tot plegat s’hi barregen diferents històries d’amor que dificulten encara més les decisions.

Preu: 

Gratuïta

Organitza: 

Biblioteca Pública Maria Barbal

Col·labora: 

Ajuntament de Tremp

Més informació: 

Et pot interessar

Imatge de la passejada
Dissabte 19 d'octubre, 10h
Alt Àneu
Magalí Sare oferirà un concert a Lo Quiosc de Talarn
Dissabte 2 de novembre, 21h
Talarn
Exposició 'Les dones de Ravensbrück'
Del 9 d'octubre al 25 de novembre
Tremp
Imatge de llana capdellada a mà
Dies 13 i 26 d'octubre, 9:30h
Sort
Fira de Sant Ermengol. Fira de formatges artesans del Pirineu - La Seu d'Urgell 2019
Del 18 al 20 d'octubre
La Seu d'Urgell
2n Cicle de xerrades sobre Història i Patrimoni dels Pallars - La Pobla de Segur 2019
Del 14 de setembre al 12 de juny
La Pobla de Segur