Llibres
,
2021
Dissabte 26 de juny, 19h
Ajuntament (Sala de plens)
Sort

Presentació de la novel·la 'Nocturn aranès' d'Imma Pericas

Ei! Aquest esdeveniment ja ha passat. Et proposem:

Presentació de la novel·la 'Nocturn aranès' (Editorial Trípode), de l'escriptora Imma Pericas. Una obra que ens ofereix un autèntic testimoni d'una època crua en llocs tancats de muntanya, en especial per a les dones, i ho fa amb una prosa àgil, sòbria, a voltes poètica, amb una elegància que ens captivarà. 

Presenta, a més de l'autora, l'escriptora Pilar Carceller. Obrirà l'acte Pere Bàscones, regidor de Cultura de l'Ajuntament de Sort.

Sinopsi: 

En aquesta novel·la es descriuen en paral·lel les vides truncades de dues dones: la mare d’una família jueva en la seva travessa dels Pirineus per escapar de la persecució de la Gestapo, i l’aranesa que els fa de guia, dona maltractada des de ben jove a causa de la pobresa dels seus orígens. La vida ha volgut capgirar els seus destins amb la possibilitat d’emprendre nous camins i compromisos. Acompanyarem la Rachel i la Carmina tant en els perills de la ruta de fugida com en el viatge intern de superació, ben diferent en un cas i l’altre, i ens endinsarem amb elles en la duresa quotidiana a la Vall d’Aran en l’època de la guerra i la postguerra que coincideix amb la invasió de França pels exèrcits nazis.

Preu: 

Assistència lliure i gratuïta

Organitza: 

Ajuntament de Sort

Col·labora: 

Editorial Trípode

Més informació: