Entorn
,
2021
Dissabte 16 d'octubre
Natura Llibres
Alins

Taller NL. La intel·ligència dels ocells

Taller NL 'La intel·ligència dels ocells. Una introducció a l'etologia aviar', a càrrec de la biòloga Olga Jordi, qui descobrirà el món fascinant de l'intel·ligència i l'etologia aviar, així com moltes de les habilitats i peculiaritats que fan dels ocells uns animals únics i extraordinaris.

El curs es durà a terme amb observacions de camp, tot visitant la Mollera d'Escalarre al matí i el Bosc de Buiro al vespre, on es realitzaran emocionants escoltes nocturnes amb micròfons d'alta resolució i comentarem amb més profunditat temes com la migració i l'ús de micros pel seguiment d'aus.

Es recomana portar prismàtics i auriculars de cable per les escoltes amb els micròfons especialitzats que portarà l'Olga.

Horari: 

De 8 a 13h i de 21 a 22h

Sinopsi: 

Aquesta dita popular —«Ets un cap de pardal!»— ha quedat del tot desfasada. Abans es pensava que els ocells eren animals sense un gran intel·lecte, però la ciència ha demostrar que són éssers dotats d'una intel·ligència molt superior a la que fins ara es suposava: tenen pensament abstracte, memòria, autoconsciència, capacitat d'aprenentatge i reconeixement facial, saben com solucionar problemes i planificar el futur, disposen d'un llenguatge elaborat, d'un sistema complex de navegació, conceptualització geomètrica i empatia els uns amb els altres.

En resum: els seus menuts cervells són capaços d'elaborar pensaments i conductes sorprenents que no ens imaginem.

Preu: 

15€

Inscripcions: 

Cal fer reserva prèvia al correu naturallibres@gmail.com, o via WhatsApp al 626 534 710.

Organitza: 

Natura Llibres

Més informació: