Espectacles
,
2022
Dies 4 i 5 de juny
Diversos espais
Castell de Mur

Espectacle 'Mur, guspira del MNAC'

Espectacle 'Mur, guspira del MNAC' a càrrec de la companyia Comediants, que clourà els actes de commemoració del centenari de l'arrencament de les pintures romàniques de Mur i que es va haver d'ajornar a causa de la pandèmia.

Els Comediants faran viure els i les espectadores una mostra itinerant i participativa en un viatge al passat recorrent en grup 3 escenografies diferents al voltant del Castell i la Col·legiata. A l'espectacle, que compta amb música en directe, hi participaran 33 persones entre les quals diversos actors i actrius locals.

L'espectacle recorda aquests fets succeïts el 1919 quan arribà a Mur el prestigiós restaurador italià Franco Steffanoni, mestre en la tècnica del strappo, per arrencar les pintures murals de l'absis de Santa Maria de Mur. 

Aquella operació va ser la guspira d'alarma i va suposar un punt d'inflexió en la preservació de l'art al país i concretament en  la protecció de l'art sacre pirinenc. La principal conseqüència va ser la posada en marxa per part de la Mancomunitat de Catalunya, de la campanya de salvament del romànic català, en el marc de la qual els frescos de les esglésies del Pirineu van ser arrencats i dipositats a l'actual Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC).

Horari: 

Dissabte 4 de juny: 18h
Diumenge 5 de juny: 12 i 18h

Preu: 

 

15€ general | 5€ fins a 6 anys
Comprar entrada aquí (enllaç)

Organitza: 

Ajuntament de Castell de Mur i Consell Comarcal del Pallars Jussà 

  • imatge de control 1per1