Activa't
,
2023

Trobades NL: Visions dels Pirineus

Nova edició de les Trobades NL, en aquesta ocasió 'Visions dels Pirineus', una xerrada pictòrica-musical a càrrec de la historiadora de l'art Teresa-M. Sala, la ballarina Anna Rubio i la pintora Martina Manyà.

Sinopsi: 

L'origen dels Pirineus el trobem en el cos de Pirene, una dona sepultada sota enormes pedres pel seu amant Hèrcules, estirada des de l'Atlàntic fins a la Mediterrània, entre la depressió del riu Ebre i la de la Garona. Més endavant s'afegiria el relat geològic, amb el batzac èpic de les plaques tectòniques…

Amb aquesta xerrada coneixerem com científics, artistes i literats van veure i interpretar la serralada pirinenca, en una aventura de re-descoberta que farem amb la historiadora de l'art Teresa-M. Sala, autora del llibre 'Visions dels Pirineus. Entre la Renaixença i el Modernisme'.

Recorrerem els camins inspiradors que poetes, pintors i excursionistes decimonònics van transitar quan el Pirineu era un territori exòtic i misteriós —per desconegut i llunyà—, deixant al seu pas dibuixos, aquarel·les, narracions i composicions musicals.

Inscripcions: 

Cal fer reserva prèvia al correu naturallibres@gmail.com, o un WhatsApp al 626 534 710.

Organitza: 

Natura Llibres

Més informació: