Una de les sales de la Casa Gasia
Ecomuseu de les Valls d'Àneu
Carrer del Camp, 22-24
25580 - Esterri d'Àneu
  • 973 626 436
  • ecomuseu@ecomuseu.com

Cartellera

Català
Maleïda 1882

Maleïda 1882

Sinopsi

L'estiu de 1882, Jacint Verdaguer va recórrer el Pirineu a peu. Estava començant a escriure el que seria un dels seus millors poemes: 'Canigó'. Més de 130 anys després, el documental recórre l'itinerari original per rescatar de l'oblit una gran gesta de la història d'aquestes muntanyes. La primera gran travessia fins el cim de l'Aneto protagonitzada per un català il·lustre.

Horaris: 

Dissabte 19 d'octubre
19h

Presentació del documental a càrrec del seu director, Albert Naudín.

Gratuït

Horaris

HORARI D’ESTIU

De dilluns a divendres
de 10 a 14 i de 17 a 20h
Dissabtes
d’11 a 14h i de 17 a 20h
Diumenges
d’11 a 14h, tarda tancat

Més informació

Sovint sentim contar al nostre padrí com vivia ell de petit i se’ns fa estrany imaginar-nos que a casa no tinguessin llum, aigua corrent, lavabo, etc.
També sobta que cada any matessin alguns porcs i que la família mateixa es fes els embotits… i que, a més a més, es poguessin conservar durant tot l’any sense tenir nevera.
De tot això no en fa gaire, tot i així, si ho comparem amb la nostra realitat actual, ens adonem que hi ha hagut nombrosos canvis. La visita a Casa Gassia suposa viatjar al passat i descobrir unes formes de vida que poden servir-nos per entendre el nostre present…

Casa Gassia manté la seva estructura original, marc ideal per a mostrar les singularitats de la vida familiar i de l’espai domèstic en aquestes valls pirinenques durant la primera meitat del segle.

A partir de les unitats d’exposició que s’ofereixen, copsareu perfectament les activitats realitzades a l’interior d’una casa, les relacions que s’establien entre els membres que l’habitaven, com es repartien les tasques i les responsabilitats domèstiques i com es concreten els principals factors de canvi des de llavors fins ara.