Una de les sales de la Casa Gasia
Ecomuseu de les Valls d'Àneu
Carrer del Camp, 22-24
25580 - Esterri d'Àneu
  • 973 626 436
  • ecomuseu@ecomuseu.com

Horaris

HORARI D’ESTIU

De dilluns a divendres
de 10 a 14 i de 17 a 20h
Dissabtes
d’11 a 14h i de 17 a 20h
Diumenges
d’11 a 14h, tarda tancat

Més informació

Sovint sentim contar al nostre padrí com vivia ell de petit i se’ns fa estrany imaginar-nos que a casa no tinguessin llum, aigua corrent, lavabo, etc.
També sobta que cada any matessin alguns porcs i que la família mateixa es fes els embotits… i que, a més a més, es poguessin conservar durant tot l’any sense tenir nevera.
De tot això no en fa gaire, tot i així, si ho comparem amb la nostra realitat actual, ens adonem que hi ha hagut nombrosos canvis. La visita a Casa Gassia suposa viatjar al passat i descobrir unes formes de vida que poden servir-nos per entendre el nostre present…

Casa Gassia manté la seva estructura original, marc ideal per a mostrar les singularitats de la vida familiar i de l’espai domèstic en aquestes valls pirinenques durant la primera meitat del segle.

A partir de les unitats d’exposició que s’ofereixen, copsareu perfectament les activitats realitzades a l’interior d’una casa, les relacions que s’establien entre els membres que l’habitaven, com es repartien les tasques i les responsabilitats domèstiques i com es concreten els principals factors de canvi des de llavors fins ara.