Imatges  de la Sala Immaculada de La Seu d'Urgell
Sala Immaculada
Carrer del Carme núm. 9
25700 - La Seu d'Urgell
  • 973 350 010
  • cultura@aj-laseu.cat

Més informació

La façana principal de l’antiga església de la Immaculada tanca per ponent la placeta de les Monges, situada per sobre de la plaça del Carme.

Per iniciativa del bisbe urgellenc Simeó de la Guinda y Apeztegui, l’any 1722 es va fundar a la Seu d’Urgell el convent de l’Orde de les Religioses de Nostra Senyora de la Companyia de Maria. Les monges havien d’assumir l’educació de les nenes i noies de la diòcesi.

L’església del convent, consagrada l’any 1730, té planta de creu grega amb els quatre braços coberts amb volta de canó, units al creuer central a una cúpula semiesfèrica amb una llanterna central. A la part alta dels braços laterals s’hi obren tribunes cobertes amb gelosies de fusta per tal de preservar la clausura de les monges durant els serveis religiosos.

L’any 2003 el convent va finalitzar la seva activitat i es va procedir a una acurada rehabilitació i la reconversió del temple en espai per a usos públics. Capacitat fins un màxim de 120 persones. L’edifici compta amb una superfície total de 150 m2 i disposa dels següents serveis: Il·luminació, equip de megafonia, pantalla, projector, climatització, wifi.