Berga
Berga
Àngels, 7
08600 - Berga
  • 938 211 384
  • info@turismeberga.cat
Santuari de Queralt
Un tomb per Berga

Berga i les diferents poblacions que formen la Destinació de Turisme Familiar (Avià, Cercs, Capolat i Castellar del Riu), tot i tractar-se de poblacions tranquil·les, donen al visitant la possibilitat de realitzar tot un seguit d'activitats que faran gaudir a tots el públics.

Una magnífica gastronomia durant tot l'any pels més gourmets, en especial a la tardor i hivern on la cuina del bolet i de la caça agafa el protagonisme a les cartes dels nostres restaurants.

El seu immillorable entorn permet, a més a més, poder realitzar infinites activitats esportives per tots els nivells, senderisme, ascensions, BTT, activitats aquàtiques a La Baells, running, parapent, pesca...

Les visites culturals per la capital berguedana amb les rutes 'Un tomb per Berga', 'La Berga Medieval', 'La Berga dels Molins' i 'La Berga Carlina' us endinsarà en la història de la ciutat. I les diferents festes, actes, celebracions, fires... us faran gaudir de la vostra estada en aquesta comarca.

La Patum de Berga
La Patum

La Patum és una representació sacro-històrico-popular nascuda i derivada de les antigues representacions de teatre medieval, per bé que aglutinant, reinterpretant i reconduint atàviques celebracions paganes, que se celebra anualment a la ciutat de Berga durant la setmana de Corpus. El seu origen cal buscar-lo, precisament, en els antics entremesos que desfilaven a les processons del Corpus i que estaven destinats a educar, moralitzar i alliçonar el poble per tal que aquest aprofundís en el coneixement de les Sagrades Escriptures.

La Patum és una festa que s’ha de veure i viure. Per a qui no l’ha viscuda, resulta molt difícil d’entendre. En primer lloc, perquè La Patum no la conformen tan sols les comparses, sinó que és una amalgama que, a més, engloba el marc natural de la representació (la plaça de Sant Pere i els carrers adjacents), la gent que hi assisteix (que deixen de ser mers espectadors per esdevenir participants actius), unes dates de celebració concretes (la setmana del Corpus), l’atàvica tradició permanentment actualitzada... Aquesta amalgama constitueix un dels veritables valors de La Patum. L’altre és el conjunt de sentiments que la festa com a tal desperta. A La Patum hi conflueixen instants de misteri, d’alegria, de passió, de goig, de recolliment, d’èxtasi... És la festa dels sentits i dels sentiments.

>> Més detalls sobre La Patum de Berga aquí (enllaç)

Més informació

Berga, capital del Berguedà, està situada al bell mig de la comarca i n'esdevé el punt de confluència econòmica, social i de comunicacions. El nucli urbà va néixer al segle XII, al peu del castell, i al segle XIV es construïren les muralles, de les quals encara avui en trobem restes, que tancaven un perímetre que pràcticament va romandre inalterat fins a les darreries del segle XIX.

Horaris

Matins de dilluns a dissabte: de 10 a 14h
Tardes de divendres, dissabte i diumenge: de 17 a 20h
Diumenge i festius: d’11 a 14h i de 17 a 20h