,
01/02/2019
Reflexions
Una noia amb el puny alçat
Foto:
Miguel Bruna (Unsplash)

Hem de ser radicals

Les crítiques mai no agraden. No conec ningú que no es posi a la defensiva en entomar una crítica, encara que sigui constructiva. No sóc una excepció. Per això procuro posar-me en la pell de qui les rep i entenc que certes informacions que publiquem els mitjans de comunicació disgustin els seus protagonistes. Però no les podem obviar; quan un fet és notícia, per desagradable que sigui, l'hem d'explicar. És un dels fonaments de la nostra feina.

Comprenc els qui avui em maleiran els ossos en llegir aquest article, però el meu compromís amb la defensa de la igualtat real entre homes i dones m'impossibilita obviar les crítiques que van rebre la setmana passada el Museu Trepat i l'ajuntament de Tàrrega per l'enregistrament del videoclip d'una cançó amb lletra masclista.

Després d'anys de lluita contra el masclisme hem avançat (negar-s'ho seria mentir), però mentre segueixin morint companyes a mans de les seves parelles o exparelles, mentre se segueixin assassinant dones pel simple fet de ser-ho, mentre continuï havent víctimes de violència de gènere... cal seguir combatent.

Per això estic d'acord amb l'Espai Lila que és inadmissible que un ens municipal que treballa en pro de la igualtat, com és el cas del consistori targarí, cedeixi espais municipals per a res amb què s'ajudi a perpetuar tics masclistes que es repeteixen generació rere generació.

Sabeu que defenso que tothom pot expressar la seva opinió si ho fa amb respecte i educació. Però ni emparant-nos en la llibertat d'expressió podem permetre certs discursos. Fer-ho seria pecar d'innocents, ja que hi ha certes actituds en els més joves que avalen que no en podem deixar passar ni una. Aquí hem de ser radicals, no s'hi valen mitges tintes.  

Tanmateix celebro la celeritat de la resposta que va donar l'administració local en conèixer les crítiques de l'Espai Lila, que aglutina diverses entitats feministes de la ciutat. És exemplar. Alhora, aplaudeixo que aquest episodi serveixi per revisar els mecanismes d'explotació audiovisual de Cal Trepat (i de la resta d'equipaments municipals, hi afegiria jo). Rectificar és de savis i reconèixer els errors (que tots cometem), d'allò més noble.

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

De petita "m’empassava" els llibres que donava gust. Sempre tenia temps per llegir una pàgina més i per escoltar les històries i llegendes que m'explicava el meu avi Miquel. Una jove Lourdes va decidir estudiar Comunicació Audiovisual perquè volia canviar el món. Però de moment ha estat el món qui m'ha canviat a mi i la meva manera d'entendre la vida. 
 

16/01/2023
Des que dijous passat la cantant colombiana Shakira publiqués el seu nou tema, una col·laboració amb el productor argentí Bizarrap, aquesta cançó de nom poc
20/10/2022
Durant la darrera setmana diversos cementiris de Ponent han acollit actes per recordar aquells nadons que van morir durant el període de gestació o al poc de néixer.
22/11/2021
Companyes, no podem afluixar. El feminisme ha fet passos de gegant endavant, però el masclisme no recula. Ni els anomenats micromasclismes, encara presents en el nostre dia a dia, ni el masclisme en majúscules minven.
19/08/2021
Aquestes vacances he seguit el consell del Ramon i he fet un detox digital quasi total. He desactivat les notificacions de totes les apps i només m'hi he connectat quan em venia de gust.
29/07/2021
Ja hi ha països que l'empren i demanen un Certificat Covid als seus ciutadans per accedir en determinats espais tancats, com bars i restaurants o esdeveniments culturals.
08/07/2021
No ho entenc.
23/06/2021
Se n'ha parlat a bastament les darreres setmanes davant la imminent aprovació dels indults als nou líders independentistes empresonats (presos polítics per a mi) arran dels fets de l'1-O; una mesura que arribava dimarts, després que Jordi Cuixart,