,
07/03/2019
Reflexions
La igualtat real entre homes i dones és l'objectiu a aconseguir
Foto:
Samantha Sophia on Unsplash

Nosaltres sí que ens farem sentir

Hi han tornat. Després de "Los niños tienen pene y las niñas tienen vulva. Que no te engañen", els autors d'aquesta barrabassada presenten "No es violencia de género. Es violencia doméstica. Las leyes de Género discriminan al hombre", un missatge que es pot llegir en un autobús que recorre pobles i ciutats de tot l'estat espanyol, o mira de fer-ho (ja que diverses administracions l'han vetat, amb bon criteri per a mi). Que ho expliquin a les milers i milers de dones que són o han estat víctimes d'aquesta xacra social, un miler de les quals han mort a mans de les seves parelles o exparelles arreu de l'estat des del 2003!

Us confesso que em costa gestionar els pensaments que em venen al cap. Miro de contenir-los perquè la diria massa grossa. Negar l'existència de la violència contra les dones (i altres col·lectius) pel sol fet de ser-ho quan la darrera dècada s'ha cobrat la vida de 104 dones només a Catalunya, quan fins al tercer trimestre de 2018 es van presentar més de 12.000 denúncies per violència masclista o quan el telèfon 900 900 120, d’atenció a les dones, va rebre més de 8.800 trucades entre el gener i l'octubre és una animalada tan gran que la considero un insult i un menyspreu vers totes aquelles dones que la pateixen.

Afirmar que les lleis que vetllen per protegir-les i per evitar qualsevol tipus de discriminació (a les quals, encara avui, hem de fer front pràcticament totes les dones) marginen els homes podria fer riure si no fos tan greu. Com bé assegurava la professora de Filosofia i col·laboradora del setmanari Nova Tàrrega, Montse Garcia, a La pastilla vermella titulada  'Ideologia de gènere': un diccionari de batalla, la violència vers els homes no existeix. "No hi ha violència contra els homes pel sol fet de ser-ho. Sí que s'exerceix contra homes per no ser prou homes, ser homosexuals, o per ser negres." Ras i curt.

Davant missatges com els que publicita l'esmentat autobús, les i els qui defensem la igualtat real entre homes i dones, reivindicació que cada 8 de març inunda els carrers, tenim l'obligació d'aixecar la nostra veu. Davant els qui ens titllen de feminazis per voler una societat més igualitària, no podem dubtar. Tenim #1000Motius per fer-nos sentir avui i tants cops com calgui. 

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

De petita "m’empassava" els llibres que donava gust. Sempre tenia temps per llegir una pàgina més i per escoltar les històries i llegendes que m'explicava el meu avi Miquel. Una jove Lourdes va decidir estudiar Comunicació Audiovisual perquè volia canviar el món. Però de moment ha estat el món qui m'ha canviat a mi i la meva manera d'entendre la vida. 
 

22/11/2021
Companyes, no podem afluixar. El feminisme ha fet passos de gegant endavant, però el masclisme no recula. Ni els anomenats micromasclismes, encara presents en el nostre dia a dia, ni el masclisme en majúscules minven.
19/08/2021
Aquestes vacances he seguit el consell del Ramon i he fet un detox digital quasi total. He desactivat les notificacions de totes les apps i només m'hi he connectat quan em venia de gust.
29/07/2021
Ja hi ha països que l'empren i demanen un Certificat Covid als seus ciutadans per accedir en determinats espais tancats, com bars i restaurants o esdeveniments culturals.
08/07/2021
No ho entenc.
23/06/2021
Se n'ha parlat a bastament les darreres setmanes davant la imminent aprovació dels indults als nou líders independentistes empresonats (presos polítics per a mi) arran dels fets de l'1-O; una mesura que arribava dimarts, després que Jordi Cuixart,
16/06/2021
La troballa la setmana passada del cos de l'Olivia, una de les nenes de Tenerife que el seu pare va segrestar el passat 27 d'abril per fer mal allà on més couria a la seva mare va deixar sense alè i alhora omplir de ràbia ciutadans de tot
24/03/2021
L'Estat espanyol és a la cua en molts assumptes, però des de la setmana passada és capdavanter a aprovar una llei que reguli l'eutanàsia.