Cristina Mongay
,
29/03/2019
Llibres

La màgia de la lectura i els contes retorna a Balaguer amb la quarta edició d’Encontats

El 4rt Mercat del Conte Infantil tindrà lloc a la capital de la Noguera el diumenge 7 d’abril
Encontats 2019

Foto: 

Cedida
Endinsar-se, i perdre’s totalment, en la màgia dels contes infantils és una de les activitats imaginatives que més marquen la vida dels infants d’ahir i d’avui. Fruit de la seva admiració, el pròxim diumenge 7 d’abril es desplegarà al centre de Balaguer la quarta edició d’Encontats, el Mercat del Conte Infantil. Des de la 10:30h del matí, i fins prop de les 20h del vespre, les històries tradicionals, les llegendes actualitzades i un seguit de nous contes i aventures adreçades als petits de casa cobraran vida en els seus carrers i places. Te’n parlem!

Encontats arriba enguany a la seva quarta edició i vol seguir donant impuls, i el valor que mereix, a la tradició d’explicar contes, ja sigui de forma oral, tafanejant en les parades de llibreters o mitjançant els tallers i els jocs familiars.ç

El seu objectiu és molt clar: fomentar l’hàbit de llegir i el treball de la inventiva i la imaginació, uns valors fonamentals que cal focalitzar des de la més tendra infància per esdevenir quelcom imprescindibles en l’edat adulta. Encontats també vol promoure l’ús d’espais del centre històric de Balaguer per al desenvolupament d’activitats culturals, així com la seva visita freqüent per part de la ciutadania.

La jornada preveu desenvolupar-se, una vegada més, a l’aire lliure. I més concretament, entre la Plaça del CEI, la Sala d'actes del CEI, el Carrer Escala i el Carrer Velluters – tot i que acolliran alguns jocs i taller el Carrer de Sant Pere, la Plaça del Pou i l’espai Lapallavacara–.

Els espectacles
A la nova edició d’Encontats podreu gaudir de set espectacles, un parell dels quals tindran dues representacions.

El primer d’ells serà ‘El viatge d'en James’, la representació inaugural, que serà desenvolupada per la companyia Sim Salabim i que tindrà lloc a la Plaça del CEI. Es tracta d’un espectacle itinerant d’animació on s’aniran explicant petites històries, com ‘El molinet màgic’, ‘El conte del rei que tenia el nas vermell’ o ‘La llegenda de Sant Jordi’, i es comptarà amb l’acompanyament de músics.

Un altre dels espectacles que podreu conèixer és ‘Les disfresses encontades’, a càrrec de Sandra Rossi; Carles Alcoy, per la seva banda, explicarà a l’escenari del Carrer Velluters  ‘Històries aborígens australianes i neozelandeses’.

Podreu conèixer també l’espectacle ‘Rebombori’, a càrrec de Patricia McGill, adreçat a nenes i nens de més de 4 anys.

L’Encontats 2019 comptarà amb la representació de tot un clàssic a les trobades de carrer familiars ponentines: ‘Rats’, de la companyia lleidatanan Campi Qui Pugui. Un espectacle itinerant de carrer, basat en el conte tradicional El flautista d’Hamelí. Una versió gegant i gamberra de la història, en la que les rates fan de les seves amb tot allò que troben, seguint els passes del flautista que les guia des de les alçades amb la seva flauta.

Contes mirant l’horitzó’ és la proposta teatral de Fes-t’ho com vulguis, un viatge per la diversitat de les cultures a través de rondalles plenes d'emocions i sentiments.

L’espectacle encarregat de tancar el certamen serà ‘Donem-li una volta al cos’, de la companyia Xiula. Una proposta fresca i atrevida que combina música, dinàmiques, jocs i sentit de l’humor per compartir i tenir present la capacitat de mirar dins i estimar l’entorn

Els contacontes, els tallers i els jocs
Al llarg de la jornada, també tindran lloc diversos contacontes adreçats a nadons i infants. Entre els primers, cal destacar 'Del bressol a la lluna', d'Umpalumpa; 'Xino-xano', a càrrec de la companyia Fes-t'ho com vulguis; i 'Mà i manetes', a càrrec de Sandra Rossi.

Per altra banda, també hi haurà un espai per un camerino de maquillatge, al Carrer Sant Pere, amb El Burro dels jocs; l'espai de jocs per a nadons de La Xarranca, a Lapallavacara; jocs gegants i un Puck Cinema Caravana, apte per a tot el públic familiar, a la Plaça del Pou.

Altres activitats
Encontats ofereix als seus visitants, a les 12h, la signatura de llibres a càrrec de la popular il·lustradora Roser Capdevila, que tindrà lloc a la Plaça del CEI.

El món de la lectura i la imaginació es despertarà en els estands de les llibreries i editorials ubicades en parades al Carrer de Sant Pere. Aquests compartiran espai amb alguns artesans i artesanes de la ciutat.

També et pot interessar