No Surrender Festival

Foto: 

Javi Martin

Vilanova de Bellpuig torna a viure 'Dies Gloriosos'

Milers de fans de Bruce Springsteen provinents de tot el món es congregaran a la 3a edició del No Surrender Festival, amb la cançó 'Glory Days' com a protagonista
Montse Visa
,
26/06/2019
Música
Vilanova de Bellpuig, un poble de tot just 1.200 habitants, s’ha convertit ja, en només tres anys, en tot un punt de trobada internacional per a milers de fans d’una de les estrelles més reconegudes del rock, el "Boss" Bruce Springsteen. Aquest divendres 28 i dissabte 29 de juny, aquesta localitat del Pla d’Urgell acull una nova edició del No Surrender Festival, una original trobada de músics i fans d’Springsteen que l’any passat ja va arribar a cinc mil assistents i que aspira a seguir creixent i, qui sap si algun dia portar a aquest poble de Lleida al "Boss".

El No Surrender Festival va néixer el 2017 com un homenatge a un dels cantants més reconeguts i amb més seguidors de l’escena musical internacional. L’esdeveniment pretenia reunir un miler de fans de Bruce Springsteen que toquessin a l’uníson la cançó ‘No surrender’, el tema que dóna nom al festival i que molts ja eleven a la categoria d’himne.

Poc s’esperava llavors el seu promotor i impulsor, Josep Maria Pons, que la iniciativa adquiriria tal dimensió. I és que l’èxit i la repercussió assolits han fet que ja se celebri la tercera edició d’aquest festival participatiu, que a hores d’ara compta amb més d’un miler de músics inscrits, sobrepassant així les xifres de l’any anterior a aquestes alçades. De fet, l’any passat, aquest petit municipi del Pla d’Urgell va aplegar 5.000 persones, de les quals 1.083 eren músics procedents de diferents destinacions.

Després de dedicar la primera edició a ‘No Surrender’ i fer el mateix amb ‘Badlands’ l’any passat, els músics que enguany formin part d’aquesta banda multitudinària hauran d’interpretar el tema ‘Glory days’ a partir de la partitura que proporciona la organització. ‘Glory days’ és una de les cançons més emblemàtiques del "Boss", que aquest va enregistrar el 1984 i que forma part de l’àlbum ‘Born in the U.S.A.’, igual que la cançó que dóna títol al festival.

Cantants, bateries, baixos, teclats, guitarres, saxos, i la recent incorporació aquest any de trompetes i trombons s’uniran per enregistrar aquest tema conjuntament en aquesta jornada musical que acabarà amb l’enregistrament d’un videoclip. De fet, el vídeo enregistrat el 2017 compta amb més d’un milió de visualitzacions a YouTube.

Els músics, que prèviament s’han d’inscriure al web, procedeixen d’arreu de l’Estat i també de països tan diversos com ara Itàlia, Alemanya, Estats Units o Austràlia. Pels que no n’hagin tingut prou, la jornada acabarà amb la música de Sergio Gisbert & The Jacks, banda tribut del Boss. A més, el dia 28 de juny al vespre la música començarà a sonar als carrers de la població amb un concert d’Agustika’s i Suspicious Band, banda tribut a Elvis Presley.

Al festival, però, encara li queda l’objectiu més difícil per complir. Bruce Springsteen ha estat convidat a visitar Vilanova de Bellpuig durant la celebració d’aquest homenatge. Potser, aquest any sí, els visitants s’emportin aquesta inoblidable sorpresa.

Més informació: 

A

També et pot interessar