,
17/05/2020
Explosió a les xarxes
Juliana Canet en el vídeo de presentació del Canal Malaia

Canal Malaia: una plataforma per difondre el contingut audiovisual en català a la xarxa

Juliana Canet, Bru Esteve, Clàudia Rius i Arnau Rius són els quatre promotors del Canal Malaia, una nova plataforma nascuda amb la finalitat d'aglutinar el contingut audiovisual en català que es crea a les xarxes (YouTube, Instagram, Tik Tok...), perquè així la llengua catalana tingui més visibilitat, trencant les barreres dels algoritmes que tenen algunes xarxes i que no premien les llengües minoritàries.

Si bé, sí que existeix contingut en català a la xarxa, molts d'aquests continguts no estan enllaçats entre si. Aquest és un dels objectius del Canal Malaia, crear una comunitat que es retroalimenti. Tots els vídeos que formin part del Canal Malaia, portaran una pantalla al final que els vincularan amb quatre vídeos més del mateix canal. Però alhora, cadascun dels creadors mantindrà el seu propi canal, tal com feien fins ara; amb una llista de reproducció al seu canal del Canal Malaia.

El Canal Malaia també neix amb l'objectiu d'incentivar la producció de més peces audiovisuals en català, donant més visibilitat als creadors més novells; detectant formats que funcionen en altres llengües i proposar-los perquè els creadors del país els facin en català; o ajudant amb recursos a instagramers o tuitaires per a elaborar vídeos o continguts més elaborats a YouTube.

Al canal, a banda dels mateixos impulsors, ja s'hi poden trobar vídeos de joves creadors catalans com Maria Bouabdellah, Marc Lesan, Ofèlia, Laura Grau o Copdsort, tractant temàtiques tan diverses com la cultura, el safareig o el maquillatge.

Més info:
YouTube Canal Malaia
Instagram Canal Malaia
Twitter Canal Malaia

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

En aquest espai anirem penjant totes aquelles manifestacions culturals dels dies de confinament perquè l'ona expansiva del virus de la cultura arribi a totes les llars, encara que sigui a través de les pantalles.

16/09/2020
Lali BeGood ha estrenat el nou single 'Estranya primavera', una cançó vitalista en la qual canta acompanyada d'un grup d'infants.
29/06/2020
L'estudi barceloní 23lunes ha creat el curtmetratge 'Hermann', durant el confinament i inspirat en una història real d'aquests dies.
05/06/2020
Núvols és una creació artística i musical, cuita a foc lent per quatre amants de la cultura durant els mesos de confinament; basada en la peça 'Pirinenques (IV)', una obra composta per Josep Ollé i adaptada expressament per a cor
25/05/2020
Amb l'objectiu de recompensar l'esforç dels sanitaris, al mateix temps que reactivar el turisme de proximitat, el projecte Fent País ha engegat la campanya solidària
18/05/2020
El col·lectiu Cultura en Lluita, que aplega diferents associacions de músics i entitats relacionades amb la música en directe, demana compromís als ajuntaments perquè no suspenguin els
17/05/2020
Juliana Canet, Bru Esteve, Clàudia Rius i Arnau Rius són els quatre promotors del Canal Malaia, una nova plataforma nascuda amb la finalitat d'aglutinar el cont
12/05/2020
El Pirineu, les Terres de l'Ebre i el Camp de Tarragona ja han entrat a la fase 1. Aquestes són algunes de les mesures que estableix l'esborrany per reactivar els museus i llocs patrimonials.