,
17/05/2020
Explosió a les xarxes
Juliana Canet en el vídeo de presentació del Canal Malaia

Canal Malaia: una plataforma per difondre el contingut audiovisual en català a la xarxa

Juliana Canet, Bru Esteve, Clàudia Rius i Arnau Rius són els quatre promotors del Canal Malaia, una nova plataforma nascuda amb la finalitat d'aglutinar el contingut audiovisual en català que es crea a les xarxes (YouTube, Instagram, Tik Tok...), perquè així la llengua catalana tingui més visibilitat, trencant les barreres dels algoritmes que tenen algunes xarxes i que no premien les llengües minoritàries.

Si bé, sí que existeix contingut en català a la xarxa, molts d'aquests continguts no estan enllaçats entre si. Aquest és un dels objectius del Canal Malaia, crear una comunitat que es retroalimenti. Tots els vídeos que formin part del Canal Malaia, portaran una pantalla al final que els vincularan amb quatre vídeos més del mateix canal. Però alhora, cadascun dels creadors mantindrà el seu propi canal, tal com feien fins ara; amb una llista de reproducció al seu canal del Canal Malaia.

El Canal Malaia també neix amb l'objectiu d'incentivar la producció de més peces audiovisuals en català, donant més visibilitat als creadors més novells; detectant formats que funcionen en altres llengües i proposar-los perquè els creadors del país els facin en català; o ajudant amb recursos a instagramers o tuitaires per a elaborar vídeos o continguts més elaborats a YouTube.

Al canal, a banda dels mateixos impulsors, ja s'hi poden trobar vídeos de joves creadors catalans com Maria Bouabdellah, Marc Lesan, Ofèlia, Laura Grau o Copdsort, tractant temàtiques tan diverses com la cultura, el safareig o el maquillatge.

Més info:
YouTube Canal Malaia
Instagram Canal Malaia
Twitter Canal Malaia

En aquest espai anirem penjant totes aquelles manifestacions culturals dels dies de confinament perquè l'ona expansiva del virus de la cultura arribi a totes les llars, encara que sigui a través de les pantalles.

20/03/2021
Entitats, associacions i equipaments culturals vinculats a les arts escèniques per a tots els públics de Catalunya, celebren un any més el 20 de març, Dia Mundial del Teatre Infantil i Juvenil.
05/02/2021
A partir del 8 de febrer, i almenys fins d’aquí a 14 dies, entren en vigor les noves mesures per aturar la propagació de la Covid-19.
23/12/2020
A partir del 21 de desembre entren en vigor mesures especials per contenir l’increment de casos que s’ha produït en les últimes setmanes. El canvi afecta el període de Nadal i modifica alguns dels aspectes de la seva celebració.
26/11/2020
El nou senzill 'Mirada estràbica' del grup familiar Xiula amb la col·laboració de la pianista Clara Peya, està causant furor a les xarxes i emocionant a petits i grans.
13/11/2020
L'actriu Júlia Cortina ha promogut a Instagram el compte Sense Cultura, una iniciativa que vol deixar constància gràfica de la situació cultural actual arreu del territori catal
30/10/2020
L’activitat cultural i la gastronomia tornen a posar-se en stand-by.