,
18/05/2020
Explosió a les xarxes
Vídeo 'Cultura en lluita'

El món de la cultura demana compromís als ajuntaments

El col·lectiu Cultura en Lluita, que aplega diferents associacions de músics i entitats relacionades amb la música en directe, demana compromís als ajuntaments perquè no suspenguin els contractes amb els músics a través d'un vídeo viral.

Segons Cultura en Lluita, a causa de la pandèmia molts consistoris incompleixen els acords –signats o en tràmit de signatura-, ajornant els compromisos al 2021 o, directament, anul·lant-los. "Si no hi ha festes majors, ni festivals, ni actuacions en sales, si no hi ha música en directe, desenes de milers de músics i les seves famílies quedarem totalment desprotegits. Orquestres, grups, cantautors, com sobreviurem?" es pregunten els membres de Cultura en lluita.

L'objectiu d'aquest vídeo és que aquest missatge pugui arribar a pobles i ciutats per tal que els responsables polítics en prenguin conscència. "Nosaltres hem estat i seguirem estant sempre per oferir-vos el nostre art, per fer més passatgeres les penes, per ajudar a mantenir la moral alta ara i sempre" clouen els artistes.
 

Més info:
Web Cultura en lluita

En aquest espai anirem penjant totes aquelles manifestacions culturals dels dies de confinament perquè l'ona expansiva del virus de la cultura arribi a totes les llars, encara que sigui a través de les pantalles.

20/03/2021
Entitats, associacions i equipaments culturals vinculats a les arts escèniques per a tots els públics de Catalunya, celebren un any més el 20 de març, Dia Mundial del Teatre Infantil i Juvenil.
05/02/2021
A partir del 8 de febrer, i almenys fins d’aquí a 14 dies, entren en vigor les noves mesures per aturar la propagació de la Covid-19.
23/12/2020
A partir del 21 de desembre entren en vigor mesures especials per contenir l’increment de casos que s’ha produït en les últimes setmanes. El canvi afecta el període de Nadal i modifica alguns dels aspectes de la seva celebració.
26/11/2020
El nou senzill 'Mirada estràbica' del grup familiar Xiula amb la col·laboració de la pianista Clara Peya, està causant furor a les xarxes i emocionant a petits i grans.
13/11/2020
L'actriu Júlia Cortina ha promogut a Instagram el compte Sense Cultura, una iniciativa que vol deixar constància gràfica de la situació cultural actual arreu del territori catal
30/10/2020
L’activitat cultural i la gastronomia tornen a posar-se en stand-by.