,
06/05/2020
Explosió a les xarxes

Propostes post-coronavirus: Cinema des del cotxe

La vida després de la Covid-19 canviarà. A Alemanya i l'Iran, països que ja han començat la reobertura progressiva després de superar el pic de la infecció, l'autocinema s'ha convertit en una opció per a respectar el distanciament social.

L'Ajuntament de Teheran ha instal·lat temporalment un autocinema en l'aparcament exterior de la Torre Milad, en el centre de la capital. Segons AP, és la primera vegada que obre un autocinema al país des de la Revolució de 1979, perquè el Govern els va prohibir perquè proporcionaven massa intimitat a les parelles joves.

Pel que fa Alemanya, al Museu Tècnic de Speyer, a Renània, on hi ha una col·lecció d'avions s'ha proposat una alternativa per a rebre visitants: l'autocinema. En la programació hi ha des de pel·lícules familiars com 'El Rei León' fins a cintes premiades en els Oscar, com són 'Bohemian Rhapsody' o 'Parásitos'. Segons la web, els ocupants del vehicle han de provenir "d'una mateixa llar" i aquest no ha d'abandonar-se ni obrir-se, solament per a usar el servei, en l'àrea del qual poden romandre un màxim de dues persones.

Haurem de veure si aquesta modalitat de cinema pot ser una opció viable també a casa nostra. Què en penseu?

En aquest espai anirem penjant totes aquelles manifestacions culturals dels dies de confinament perquè l'ona expansiva del virus de la cultura arribi a totes les llars, encara que sigui a través de les pantalles.

20/03/2021
Entitats, associacions i equipaments culturals vinculats a les arts escèniques per a tots els públics de Catalunya, celebren un any més el 20 de març, Dia Mundial del Teatre Infantil i Juvenil.
05/02/2021
A partir del 8 de febrer, i almenys fins d’aquí a 14 dies, entren en vigor les noves mesures per aturar la propagació de la Covid-19.
23/12/2020
A partir del 21 de desembre entren en vigor mesures especials per contenir l’increment de casos que s’ha produït en les últimes setmanes. El canvi afecta el període de Nadal i modifica alguns dels aspectes de la seva celebració.
26/11/2020
El nou senzill 'Mirada estràbica' del grup familiar Xiula amb la col·laboració de la pianista Clara Peya, està causant furor a les xarxes i emocionant a petits i grans.
13/11/2020
L'actriu Júlia Cortina ha promogut a Instagram el compte Sense Cultura, una iniciativa que vol deixar constància gràfica de la situació cultural actual arreu del territori catal
30/10/2020
L’activitat cultural i la gastronomia tornen a posar-se en stand-by.