,
29/04/2020
Explosió a les xarxes
Terrassa

Quan podrem anar als restaurants i gaudir d'altres activitats culturals?

L'estratègia de desconfinament consta de quatre fases graduals, que s'aplicaran en diferents temps en les diferents províncies de l'Estat segons la incidència de la pandèmia. Cada fase s'aplicarà durant un mínim de dues setmanes i passat aquest temps, si no hi ha hagut un rebrot en els contagis, es passarà a la següent, per la qual cosa s'espera arribar a l'última etapa en unes vuit setmanes, per a finals de juny si tot va bé. Aquí us detallem el que podràs fer i el que no durant aquestes setmanes.

Fase 0
És la de preparació i comença oficialment el 4 de maig

- Restaurants i bars: els locals s'obrin sota cita prèvia i l'atenció amb el client és individual. En el cas de restaurants només es permet servei de menjar a domicili, com ja passava fins ara.
- Transport públic: L'ús de màscares és obligatori en el transport públic.
- Llibreries i arxius: poden obrir amb aforament limitat.

Fase 1
Aquesta és, diguem, la fase inicial. Comença en principi, si tot va bé, el dia 11 de maig

- Reobertura del petit comerç –no els centres comercials– amb horari preferent per a majors de 65 anys.
- Reobertura de les terrasses de l'hostaleria amb un aforament màxim del 30% i també les d'alguns hotels, excloent les zones comunes. 
- Reobertura de les biblioteques de préstec.
- Es permeten actes culturals de menys de 30 persones en espais tancats.
- Es permeten actes culturals amb menys de 200 persones si es tracta de l'aire lliure.
- Els museus també poden obrir portes amb un terç del seu aforament i es reactiven els rodatges audiovisuals.

Fase 2
Es tracta de la fase intermèdia i en principi comença el 25 de maig

- En aquest punt, els bars i restaurants poden obrir les zones interiors dels locals, respectant aquest límit del 30% d'aforament.
- Es permet també visitar monuments i exposicions, sempre amb aquesta restricció d'aforament i els actes culturals, com a concerts, que reuneixin a menys de 50 persones en un espai tancat.
-  Si es tracta d'un esdeveniment a l'aire lliure no poden superar-se les 400 persones assegudes i degudament separades.
-  Es permet la reobertura de cinemes i teatres, sempre que no se sobrepassi l'aforament d'un terç del seu aforament.
-  Els parcs temàtics també poden obrir amb un màxim de 200 assistents.
-  Poden reobrir cinemes i teatre, amb limitació del 30% de l'aforament.

Fase 3
És la fase avançada, comença el 8 de juny i és l'última etapa abans d'aconseguir el que Sánchez denomina la "nova normalitat"

- La mobilitat serà més flexible.
- L'aforament en l'activitat comercial passarà al 50% sempre que es pugui permetre la distància física de dos metres, una mesura que hauran de complir també bars i restaurants.
- Pel que fa a actes culturals, també s'incrementarà l'aforament fins a la meitat de la seva capacitat sempre que es respecti la proporció d'una persona cada m².
- Els parcs temàtics podran ampliar el seu aforament fins a 800 persones màxim.

En aquest espai anirem penjant totes aquelles manifestacions culturals dels dies de confinament perquè l'ona expansiva del virus de la cultura arribi a totes les llars, encara que sigui a través de les pantalles.

20/03/2021
Entitats, associacions i equipaments culturals vinculats a les arts escèniques per a tots els públics de Catalunya, celebren un any més el 20 de març, Dia Mundial del Teatre Infantil i Juvenil.
05/02/2021
A partir del 8 de febrer, i almenys fins d’aquí a 14 dies, entren en vigor les noves mesures per aturar la propagació de la Covid-19.
23/12/2020
A partir del 21 de desembre entren en vigor mesures especials per contenir l’increment de casos que s’ha produït en les últimes setmanes. El canvi afecta el període de Nadal i modifica alguns dels aspectes de la seva celebració.
26/11/2020
El nou senzill 'Mirada estràbica' del grup familiar Xiula amb la col·laboració de la pianista Clara Peya, està causant furor a les xarxes i emocionant a petits i grans.
13/11/2020
L'actriu Júlia Cortina ha promogut a Instagram el compte Sense Cultura, una iniciativa que vol deixar constància gràfica de la situació cultural actual arreu del territori catal
30/10/2020
L’activitat cultural i la gastronomia tornen a posar-se en stand-by.