Blogs:

Quines seran les noves mesures als museus i espais patrimonials?

12/05/2020
Noia amb mascareta

El Pirineu, les Terres de l'Ebre i el Camp de Tarragona ja han entrat a la fase 1. Aquestes són algunes de les mesures que estableix l'esborrany per reactivar els museus i llocs patrimonials. La mascareta serà obligatòria, així com la distància de seguretat entre persones, però també amb les obres d'art. Aquí tens un resum perquè puguis posar-te en situació com més aviat millor.

1. Aforament limitat
A més, aquesta nova fase també permet celebrar actes i espectacles amb un terç de l'aforament i amb un màxim de 30 persones en el cas de recinte tancat i de 200 en espais oberts. Sempre, però, amb el públic assegut.

2. Senyalització de la ruta
Aquests espais tindran un itinerari suggerit, o si fos el cas, hi podria haver la possibilitat de seguir diversos itineraris. Aquesta mesura té l'objectiu de reduir el contacte entre persones. Per exemple, amb una direcció única o amb una sola entrada i sortida.

3. Venda d'entrades online
Els espais hauran de fomentar la venda 'online' i el pagament amb targeta en tots els serveis del museu per evitar intercanvi de monedes i bitllets.


Museu Dalí

4. Catifes desinfectants
Per accedir a un equipament cultural, així com un acte o espectacle, s'haurà de marcar a terra el distanciament entre persones i, per entrar al recinte, s'haurà de fer de forma esglaonada i per franges horàries. També s'ha suggerit que aquests espais puguin tenir catifes desinfectants així com gel per la neteja de mans.

5. No hi haurà fulletons ni audioguies
Als museus hi deixarà d'haver, per un temps, fullets a l'abast del visitant –si es proporcionen, s'han de facilitar individualment– i el servei de guarda-roba no custodiarà peces, només motxilles i altres objectes, com ara paraigües, que el mateix visitant haurà d'introduir en bosses.

6. Cap festa ni inauguració
Ni en la primera ni en la segona fase de la desescalada es poden celebrar inauguracions dins dels centres, i tampoc activitats culturals o visites guiades. Per tot plegat, el calendari de l'any ha quedat alterat i hi haurà exposicions que potser no es faran, i d'altres que es reprogramaran.