,
05/04/2020
Explosió a les xarxes

Stay Homas, la banda sonora del confinament

És habitual veure aquest dies de confinament, ja sigui en directe o a través de les xarxes socials, actuacions musicals espontànies als balcons de diversos llocs del país. Però n'hi ha una que s'ha convertit en un autèntic fenomen viral, els Stay Homas. Un petit grup format per Rai Benet i Klaus Stroink (del grup musical Buhos) i Guillem Boltó (del grup musical Doctor Prats), companys de pis al barri de l'Eixample de Barcelona.

Tot va començar amb dues cançons, 'Coronão' i 'Stay Homa', creades i interpretades al terrat de casa seva, amb tan sols una guitarra i un cubell com a percussió; i que es van viralitzar ràpidament després de compartir-les a les xarxes socials. I el seu repte ha anat seguint, crear una cançó cada dia, i interpretar-la i compartir-la al vespre al terrat.

Cada cançó ha comptat amb convidats que s'uneixen per Whatsapp al directe (ja hi han participat Judit Neddermann, Maria José Llergo, Sr. Wilson o 'Panxo' dels Zoo, entre d'altres), amb un estil musical diferent (reggae, flamenc, bossanova, trap...), però sempre amb lletres divertides i originals sobre el confinament, que fan que tothom s'hi senti identificat.

Compten ja amb més de 220.000 seguidors a Instagram, amb vídeos amb més de 300.000 reproduccions a YouTube, i les seves cançons s'han viralitzat per tot el món, inclús al The New Yorker. El seu èxit és tal que en l'últim directe a Instagram van anunciar per sorpresa el seu primer concert, el 31 de juliol a la Sala Apolo, i les entrades es van esgotar en 15 minuts.

Us deixem amb un recull de les seves cançons.

Més informació:
Instagram Stay Homas
YouTube Stay Homas
 

En aquest espai anirem penjant totes aquelles manifestacions culturals dels dies de confinament perquè l'ona expansiva del virus de la cultura arribi a totes les llars, encara que sigui a través de les pantalles.

20/03/2021
Entitats, associacions i equipaments culturals vinculats a les arts escèniques per a tots els públics de Catalunya, celebren un any més el 20 de març, Dia Mundial del Teatre Infantil i Juvenil.
05/02/2021
A partir del 8 de febrer, i almenys fins d’aquí a 14 dies, entren en vigor les noves mesures per aturar la propagació de la Covid-19.
23/12/2020
A partir del 21 de desembre entren en vigor mesures especials per contenir l’increment de casos que s’ha produït en les últimes setmanes. El canvi afecta el període de Nadal i modifica alguns dels aspectes de la seva celebració.
26/11/2020
El nou senzill 'Mirada estràbica' del grup familiar Xiula amb la col·laboració de la pianista Clara Peya, està causant furor a les xarxes i emocionant a petits i grans.
13/11/2020
L'actriu Júlia Cortina ha promogut a Instagram el compte Sense Cultura, una iniciativa que vol deixar constància gràfica de la situació cultural actual arreu del territori catal
30/10/2020
L’activitat cultural i la gastronomia tornen a posar-se en stand-by.