,
25/05/2020
Explosió a les xarxes

Una campanya de mecenatge vol recompensar l'esforç dels sanitaris

Amb l'objectiu de recompensar l'esforç dels sanitaris, al mateix temps que reactivar el turisme de proximitat, el projecte Fent País ha engegat la campanya solidària Recompensem els sanitaris, amb l'objectiu que els mecenes comprin recompenses que aniran destinades al personal sanitari català perquè puguin gaudir de nits d'hotel, massatges, aventures o altres activitats a l'aire lliure quan s'acabi el confinament. Poden participar com a mecenes els particulars i les empreses. Tindrà una durada d'uns 40 dies i els mecenes podran rebre recompenses o senzillament fer una donació sense rebre res a canvi. La recaptació final de la campanya es convertirà en els vals moneders pels sanitaris. A banda de recompensar l’esforç del personal sanitari, la campanya vol servir per reactivar comerç i turisme local creant un nou circuit econòmic.

Visitar una eco-granja, dormir en una casa rural, navegar amb veler, una ruta cultural guiada, un tast de vins i fins a més de 150 propostes de petit format arreu de Catalunya. Els mecenes gaudeixen d’una experiència a canvi de fer una aportació econòmica a través de la plataforma Goteo.org. Els col·laboradors que ofereixen aquestes experiències cedeixen el 100% del cost a la campanya solidària i la recaptació final es convertirà en vals moneders pel personal sanitari que només podran gastar en turisme i comerç local.

Fent País neix com una cooperativa d’oci i turisme responsable l’any 2012. Un projecte que agafa forma després d’una engrescada discussió política entre amics. Coneixedors del funcionament de les cooperatives de consum del Bages i conscients dels avantatges de l’estreta relació amb els productors, els cinc integrants de Fent País decideixen introduir aquest sistema al sector turístic.  

Més info:
Web Recompensem els sanitaris

En aquest espai anirem penjant totes aquelles manifestacions culturals dels dies de confinament perquè l'ona expansiva del virus de la cultura arribi a totes les llars, encara que sigui a través de les pantalles.

20/03/2021
Entitats, associacions i equipaments culturals vinculats a les arts escèniques per a tots els públics de Catalunya, celebren un any més el 20 de març, Dia Mundial del Teatre Infantil i Juvenil.
05/02/2021
A partir del 8 de febrer, i almenys fins d’aquí a 14 dies, entren en vigor les noves mesures per aturar la propagació de la Covid-19.
23/12/2020
A partir del 21 de desembre entren en vigor mesures especials per contenir l’increment de casos que s’ha produït en les últimes setmanes. El canvi afecta el període de Nadal i modifica alguns dels aspectes de la seva celebració.
26/11/2020
El nou senzill 'Mirada estràbica' del grup familiar Xiula amb la col·laboració de la pianista Clara Peya, està causant furor a les xarxes i emocionant a petits i grans.
13/11/2020
L'actriu Júlia Cortina ha promogut a Instagram el compte Sense Cultura, una iniciativa que vol deixar constància gràfica de la situació cultural actual arreu del territori catal
30/10/2020
L’activitat cultural i la gastronomia tornen a posar-se en stand-by.