,
25/05/2020
Explosió a les xarxes

Una campanya de mecenatge vol recompensar l'esforç dels sanitaris

Amb l'objectiu de recompensar l'esforç dels sanitaris, al mateix temps que reactivar el turisme de proximitat, el projecte Fent País ha engegat la campanya solidària Recompensem els sanitaris, amb l'objectiu que els mecenes comprin recompenses que aniran destinades al personal sanitari català perquè puguin gaudir de nits d'hotel, massatges, aventures o altres activitats a l'aire lliure quan s'acabi el confinament. Poden participar com a mecenes els particulars i les empreses. Tindrà una durada d'uns 40 dies i els mecenes podran rebre recompenses o senzillament fer una donació sense rebre res a canvi. La recaptació final de la campanya es convertirà en els vals moneders pels sanitaris. A banda de recompensar l’esforç del personal sanitari, la campanya vol servir per reactivar comerç i turisme local creant un nou circuit econòmic.

Visitar una eco-granja, dormir en una casa rural, navegar amb veler, una ruta cultural guiada, un tast de vins i fins a més de 150 propostes de petit format arreu de Catalunya. Els mecenes gaudeixen d’una experiència a canvi de fer una aportació econòmica a través de la plataforma Goteo.org. Els col·laboradors que ofereixen aquestes experiències cedeixen el 100% del cost a la campanya solidària i la recaptació final es convertirà en vals moneders pel personal sanitari que només podran gastar en turisme i comerç local.

Fent País neix com una cooperativa d’oci i turisme responsable l’any 2012. Un projecte que agafa forma després d’una engrescada discussió política entre amics. Coneixedors del funcionament de les cooperatives de consum del Bages i conscients dels avantatges de l’estreta relació amb els productors, els cinc integrants de Fent País decideixen introduir aquest sistema al sector turístic.  

Més info:
Web Recompensem els sanitaris

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

En aquest espai anirem penjant totes aquelles manifestacions culturals dels dies de confinament perquè l'ona expansiva del virus de la cultura arribi a totes les llars, encara que sigui a través de les pantalles.

29/06/2020
L'estudi barceloní 23lunes ha creat el curtmetratge 'Hermann', durant el confinament i inspirat en una història real d'aquests dies.
05/06/2020
Núvols és una creació artística i musical, cuita a foc lent per quatre amants de la cultura durant els mesos de confinament; basada en la peça 'Pirinenques (IV)', una obra composta per Josep Ollé i adaptada expressament per a cor
25/05/2020
Amb l'objectiu de recompensar l'esforç dels sanitaris, al mateix temps que reactivar el turisme de proximitat, el projecte Fent País ha engegat la campanya solidària
18/05/2020
El col·lectiu Cultura en Lluita, que aplega diferents associacions de músics i entitats relacionades amb la música en directe, demana compromís als ajuntaments perquè no suspenguin els
17/05/2020
Juliana Canet, Bru Esteve, Clàudia Rius i Arnau Rius són els quatre promotors del Canal Malaia, una nova plataforma nascuda amb la finalitat d'aglutinar el cont
12/05/2020
El Pirineu, les Terres de l'Ebre i el Camp de Tarragona ja han entrat a la fase 1. Aquestes són algunes de les mesures que estableix l'esborrany per reactivar els museus i llocs patrimonials.
11/05/2020
Fa poc us parlàvem en un altre post del blog Cultura Viral, dels reptes sorgits a les xarxes socials de recrea