Barcelona

Foto: 

Cedida
Carrerons del Nucli Antic

Els 11 plans per fer a Barcelona a l'estiu

Et descobrim les propostes que pots fer a la ciutat durant els mesos de juliol i agost
Surtdecasa
,
18/07/2019
Activa't
Tot i la plaga de turistes, Barcelona sempre serà Barcelona i és una de les ciutats més fascinants del món. Et fem 11 recomanacions per fer aquest estiu si hi vius o la visites. Us proposem que comenceu a caminar els carrers sense rumb per fer aquestes troballes imprevistes que donen sentit a una passejada per una ciutat gran. Però si us perdeu, aquí teniu una guia d'algunes opcions per fer durant els mesos de juliol i agost.

1. L'hora màgica al Monestir de Pedralbes
Tots els dimarts d'estiu, portes obertes al claustre del Monestir de Pedralbes en 'L'hora màgica' que va de les 18 a les 21h. La idea és visitar un dels claustres gòtics més grans del món i gaudir d'un univers de bellesa i una estona de calma i tranquil·litat. Dins el monestir, i al voltant del claustre, s’hi pot veure un seguit de cel·les de dia, on les religioses es retiraven per al seu recolliment personal. Una opció molt especial per viure una tarda d'estiu a la zona alta de Barcelona.
Més informació

2. Observar el mar des de llocs privilegiats
Barcelona té més de quatre mil metres de platja, des de la de Sant Sebastià fins a la de Llevant. Tot i que a l'estiu sol estar molt plena, la platja de Sant Sebastià, enganxada al barri de la Barceloneta, és una de les més properes al centre de la ciutat. Juntament amb la de la Barceloneta, és la més antiga i de major tradició, amb clubs esportius de gran rellevància a la ciutat. També és una de les més grans, amb una llargada d'aproximadament 660 metres. Més cap al nord trobem la platja de la Mar Bella, amb residents majoritàriament del districte de Sant Martí, que és al qual pertany aquesta platja, que compta amb un públic fidel i nombrós. Aquesta platja té la particularitat que té una zona naturista i, prop de l'espigó de Bac de Roda, hi ha una àrea de jocs infantils i una de vòlei. A l'extrem de ponent de la platja hi ha una base nàutica on es fan activitats relacionades amb el mar. Us recomanem, però, una visita a la platja de Llevant, una de les darreres platges creades al litoral de Barcelona. A més, durant la temporada d'estiu, aquesta platja disposa d'una àrea delimitada per a l'accés de ciutadans amb gossos.
> Més informació

  • imatge de control 1per1

3. El Museu del disseny
Un dels museus que val la pena visitar tant pel seu contingut com continent. El Museu del Disseny de Barcelona és el museu de les arts de l’objecte i del disseny, producte de la integració de les col·leccions del Museu de les Arts Decoratives, el Museu de Ceràmica, el Museu Tèxtil i d’Indumentària i el Gabinet de les Arts Gràfiques de la ciutat. És a dir, el denominador comú de totes col·leccions i entre l’ahir i l’avui és l’objecte i tot el que significa o ha significat i ha aportat: des de la seva concepció, creació i producció fins al seu ús segons el temps i la societat, tant en l’etapa artesana i preindustrial com en la industrial o la digital. El museu conserva un fons de més de 70.000 objectes que tradicionalment s’han classificat sota la denominació d’arts decoratives o arts aplicades i que abracen des del segle Iv aC fins a l’actualitat. Com a exposicions permanents es pot visitar Exposició 'Dissenyes o treballes? La nova comunicació visual. 1980-2003'Exposició 'Extraordinàries! Col·leccions d'arts decoratives i arts d'autor (segles III-XX)'; Exposició 'Del món al museu. Disseny de producte, patrimoni cultural' i Exposició 'El cos vestit. Siluetes i moda (1550-2015)'.
> Més informació

4. Festival Grec
Fins a finals de juliol, tens l'oportunitat d'assistir a les millors produccions de les arts escèniques. La 43a edició del Grec Festival de Barcelona, la principal cita de la ciutat amb el teatre, la dansa, la música i el circ, i també una referència al calendari europeu de festivals. El Grec Festival de Barcelona rep el seu nom de l'espai central del festival: un amfiteatre a l'aire lliure, el Teatre Grec, construït per a l'Exposició Universal de 1929 a la muntanya de Montjuïc, on els estius dels darrers anys cinquanta i als seixanta hi tingueren lloc representacions de teatre clàssic i modern. Una experiència que cal viure a les nits barcelonines.
> Més informació

5. Descobrir l'univers de Brossa
L'Any Brossa té alguns imperdbles. Un és l'exposició 'La xarxa al bosc. Joan Brossa i la poesia experimental', que repassa les diverses tendències de la poesia experimental a Europa i Amèrica entre els anys 1946 i 1980, el mateix moment en què Joan Brossa desenvolupa el seu llenguatge poètic. Amb l’objectiu de contextualitzar la recerca poètica de Brossa, 'La xarxa al bosc' vol oferir una mirada àmplia i necessàriament fragmentària de la galàxia de poetes que van eixamplar enormement el camp d’expressió poètica i van influir en la resta d’àmbits creatius. El període de l’exposició va de 1946 a 1980.
> Més informació

6. Una ruta per les llibreries de barri
Recuperem la selecció d'algunes de les llibreries que, des del nostre criteri, amb la seva tasca posen el seu granet de sorra per construir futur. Amb aquesta guia podràs aprofitar per visitar els barris ja que estan ubicades en diferents punts del mapa urbà. Projectes cooperatius, de barri, que apropen la literatura no només als lletraferits sinó a tots els veïns. 
Més informació

7. Exposició 'Feminismes'
El dia 18 de juliol s'han obert les portes de 'Feminismes!', al CCCB, que reuneix les exposicions 'L’Avantguarda Feminista dels anys 70. Obres de la Verbund Collection, Viena' i 'Coreografies del gènere', a més d'un extens programa d’activitats per posar de manifest el diàleg, les continuïtats i les ruptures entre el feminisme radical dels anys setanta i els feminismes actuals. Els anys setanta van marcar un punt d’inflexió en el moviment feminista. Ara, una nova generació va irrompre en la vida pública per capgirar el món i sacsejar l’ordre simbòlic establert a través de múltiples pràctiques. En el context actual d’auge del conservadorisme i de regressió dels drets, el projecte 'Feminismes!' vol reivindicar l’aportació cabdal de les lluites per la igualtat i la diversitat dels feminismes que han canviat definitivament la nostra manera d’entendre el món.
Més informació

8. L'art combatiu de Renau
El Born Centre de Cultura i Memòria, en col·laboració amb l’Institut Valencià d’Art Modern (IVAM), presenta l’exposició més extensa dedicada a Josep Renau feta fins ara a Catalunya. Josep Renau, nascut a València l’any 1907, és una figura central de l’art combatiu: va vincular estretament la creació amb el compromís social. L’obra de Renau, formada principalment per cartells i grans murals, està marcada per un llenguatge innovador i l’ús agosarat del fotomuntatge. La trajectòria personal de l’artista també és un reflex dels conflictes del segle XX: la defensa de la 2a República i del patrimoni artístic espanyol, la ferida de la Guerra Civil i l’exili a Mèxic i a Berlín, on va morir l’any 1982. Del 13 de juny al 13 d’octubre, el Born CCM recordarà aquest artista i intel·lectual amb una selecció de més de 100 peces.
> Més informació

9. Festes dels barris
Saps que hi ha més de 70 festes majors a Barcelona enguany repartides pels barris? Una de les més destacades a l'estiu són les festes majors del Raval. La festa és en honor de la Mare de Déu del Carme, patrona de la principal parròquia del barri. La rambla del Raval és un dels escenaris principals de les celebracions que inclouen una diada castellera o una mostra d’artesans i botiguers. A continuació tenen lloc les del Poble Sec, on les activitats es reparteixen en diversos espais neuràlgics del barri, com ara la plaça del Sortidor, la de les Tres Xemeneies o la del teatre El Molino. A l'agost, és imprescindible una visita pels carrers de Gràcia. La Festa Major de Gràcia és coneguda, entre altres aspectes, per la decoració de carrers, places i balcons que el veïnat prepara durant tot l’any. Una bona ocasió per conèixer un barri emblemàtic!
> Més informació

10. Recórrer els carrerons del Nucli Antic i passejar pels barris del centre
El Gòtic, també conegut com el barri Gòtic, és un dels quatre barris que formen el districte de Ciutat Vella de la ciutat de Barcelona. El seu emplaçament constitueix la zona més antiga de la ciutat, així com el seu centre històric. Us recomanem una passejada nocturna per aquests carrerons on trobareu edificis monumentals com el Palau Episcopal, el Palau Reial, la Casa de la Ciutat, el Palau de la Generalitat, el Palau del Lloctinent, i on hi havia hagut el Castell del Veguer i la Taula de Canvi. A més, creuant Via Laietana entrareu al Born, el barri que s'avança a totes les tendències. Si us agrada visitar un espai de convivència entre cultures i d'autèntica vida de barri podeu endinsar-vos al Raval, des d'on podreu accedir a un dels carrers de moda, el carrer Parlament.

11. Nova edició de La Pedrera Jazz a les nit d'estiu
Vols gaudir de la nit barcelonina en un espai ideat pel geni Gaudí?  Et proposem una experiència única per gaudir de la Casa Milà a les nits d'estiu, amb música en directe al Terrat dels guerrers i una de les vistes més espectaculars de Barcelona. I atenció! La Pedrera Jazz comença amb una visita lliure a l’àtic de la balena, ubicat a les golfes de la Casa Milà, seguida d’una copa al terrat, un indret emblemàtic i suggestiu que convida a viure l’arquitectura, la nit, la ciutat i la música jazz.
> Més informació

A

També et pot interessar