Platja a Viladecans

Foto: 

Turisme Baix Llobregat
Platja a Viladecans

Els 7 espais per visitar en família a les platges del Baix Llobregat

Distraccions per als més petits i tranquil·litat per als grans, la combinació perfecta que defineix les platges familiars al Baix Llobregat
Surtdecasa
,
20/07/2021
Entorn
El Baix Llobregat disposa d’un llarg de platja de molt bona qualitat i serveis, que s’aglutina en quatre poblacions: Castelldefels, Gavà, Viladecans i el Prat de Llobregat. Una agradable sorra neta i fina i unes onades llargues i suaus acaricien un litoral que, en aquest tram, té un pendent molt poc pronunciat. Durant l’època estival les platges disposen de tota mena de serveis per tal que no ens falti de res, un valor afegit que les famílies amb criatures valoren especialment. Platges planeres i amples que compten amb punts d’especial interès dedicats a preservar la fauna marítima i serveis d’oci aquàtic per a defugir l’avorriment.

1. Castelldefels, platges de Bandera Blava
Entre el delta del riu Llobregat i el límit del massís del Garraf hi ha la platja de Castelldefels, un espai de sorra fina que ha trobat el seu lloc entre els aiguamolls i el massís calcari. L’accés a aquest punt és fàcil tant en vehicle privat com en transport públic i, lluny de pensar que això la faci una platja massificada, és un espai que pot presumir del guardó de Bandera Blava, una ecoetiqueta que en distingeix la qualitat de les aigües, la gestió mediambiental i la seguretat i els serveis entre altres factors. Si amb això no en teniu prou, us direm que també compta amb lavabos, dutxes, dues àrees de jocs infantils i esportius, un tren turístic que encanta als menuts i tota l’activitat que es deriva del Club Nàutic de Castelldefels i l’Escola Nàutica Garbí.

 

Inflables aquàtics al Canal Olímpic | Foto: Canal Olímpic
2. Quatre passes endins, el Canal Olímpic de Catalunya
Si amb la platja us quedeu curts, Castelldefels us apropa un bon grapat d’alternatives més per satisfer les vostres peticions. El Canal Olímpic de Catalunya agrupa activitats a l’aire lliure que van des del tir amb arc, el voleibol, el pàdel o el pitch and putt. Els més petits ho passaran d’allò més bé als inflables aquàtics. Podeu consultar l’agenda d’activitats de l’estiu, variada i per a tots els gustos i edats.

3. Platja, ombra i infraestructures adaptades a Gavà
Per molt que ens agradi la platja, de vegades un descans de sol és més que benvingut. La platja de Gavà compta amb espais d’ombra sense anar gaire enllà, i és que disposa d’una pineda única de 400 metres d’ample on podreu deixar respirar la pell entre cada glopada de sol, una opció molt agraïda per les esquenes dels més menuts que, sense adonar-se’n, entomen hores de joc a la solana. A més, el passeig marítim ha estat premiat amb el premi FAD d’arquitectura exterior i la platja també compta amb l’etiqueta de Bandera Blava, la Q de Qualitat Turística i el compromís Biosphere. Entre altres serveis com el de lavabos, dutxes o punt de salvament i socorrisme, la platja de Gavà està condicionada amb dues passarel·les fins a l’aigua per a persones de mobilitat reduïda i es fa el préstec de cadira de rodes submergible.

 

Platja de la Murtra a Viladecans | Foto: Ajuntament de Viladecans
4. Pinedes i zones verges a les platges de Viladecans
Dos quilòmetres i mig separen la desembocadura del Remolar i l’estany de la Murtra, un espai que dóna lloc a la platja de Viladecans. La pineda litoral de pi pinyoner que salvaguarda les dunes ofereix una més que valorada ombra a les hores punta dels dies caniculars. Són tres els espais diferenciats que agrupa el Viladecans més marítim: Les platges de la Pineda, la Murtra i de Cal Francès. Les dues primeres amb més serveis, com les dutxes, els punts de salvament o els accessos per passarel·la fins a l’aigua per a persones amb mobilitat reduïda, així com el préstec de cadires submergibles. La de la Murtra és la platja amb més ombres i envoltada de pinedes, així com la del Remolar, la més verge de la zona, amb vegetació dunar i basses d’aigua temporal.

5. El Prat del Llobregat, platges protegides i espais adaptats per al bany
Les platges del Prat del Llobregat disposen d’una línia litoral de cinc quilòmetres i mig, tot i que us parlarem del tram de tres quilòmetres que és apte per a l’ús social. El valor natural d’aquests espais és notable i la Xarxa Natura 2000 en reconeix la seva protecció, especialment a la Platja del Remolar i la de la Roberta, ambdues protegides. La platja de la Ricarda - Ca l’Arana forma part d’un espai protegit molt més gran i que s’inclou a la ZEPA del delta del Llobregat, que també treballa en la seva conservació. La població també disposa d’una platja naturista, amb mig quilòmetre de dunes, i de la platja de Can Camins, coneguda com a la ‘platja equipada’. Amb tot, disposareu de lavabos, dutxes, guinguetes, punt de salvament, fins a quatre àrees de jocs infantils i accessos per a persones amb mobilitat reduïda fins a l’aigua.

 

Instal·lacions del CRAM | Foto: CRAM
8. Apropar-nos al mar des d’una altra perspectiva, salvaguardar-ne la vida marina
El CRAM és el Centre de Recuperació d’Animals Marins i s’ubica al delta del Prat de Llobregat. A les instal·lacions treballen per salvaguardar la vida marina del Mediterrani, per conscienciar com n’és d’important el seu equilibri i per difondre i divulgar la seva tasca. Amb un recinte de divuit mil metres quadrats, s’hi inclou una clínica per a la recuperació d’animals malalts o malferits, així com piscines destinades a l’allotjament d’exemplars amb necessitats especials. Des del CRAM també s’ofereixen activitats lúdiques i educatives per als més petits, una manera ben interessant d’apropar-nos a la realitat que viu la vida del mar que banya les nostres costes.

7. Els esports d’aigua sota el paraigua de la Federació Catalana de Vela
El catamarà, el patí català i el surf de vela són algunes de les especialitats del Centre Municipal de Vela del Prat, l’espai per a practicar esports d’aigua al Prat de Llobregat. També ofereixen cursos i activitats de vela, windsurf, paddle surf o caiac, així com el lloguer de material. El centre és una de les escoles oficials de la Federació Catalana de Vela i la passió per transmetre els coneixements del tàndem que ofereix aigua i esport és ben remarcable.

Més informació: 

A

També et pot interessar