El Tren del Ciment
El Tren del Ciment
B-402
08696 - La Pobla de Lillet
  • 932 041 041
  • reserves@ferrocarrilturistic.cat
El Tren del Ciment
Més de 100 anys d'història recorrent el Berguedà

Amb més de 100 anys d'història, antigament aquest ferrocarril unia la fàbrica de ciment Asland, a Castellar de n'Hug, amb Guardiola de Berguedà. Avui dia, el Tren del Ciment representa una joia ferroviària històrica a Catalunya.

El Tren del Ciment es troba a la comarca del Berguedà. Actualment fa un trajecte de 3,5 quilòmetres en 20 minuts i passa entre boscos i paisatges de gran valor.

Al llarg del viatge, el visitant pot observar la majestuositat de l'entorn natural a les portes del Parc Natural del Cadí-Moixeró.

> Més informació aquí (enllaç)

Antiga fàbrica de ciment Asland
Parades amb atractius turístics

El Tren del Ciment para a 4 estacions: La Pobla de Lillet, la Pobla Centre, Jardins Artigas i Museu del Ciment-Castellar de n'Hug. En cadascuna d'elles, els viatgers poden parar per descobrir nous atractius turístics.

El recorregut comença a la Pobla de Lillet, on es pot visitar l'exposició 'Ferrocarrils secundaris, industrials i turístics a la vall del Llobregat', per veure els elements més representatius de l'època dels ferrocarrils i dels trens miners i industrials de la vall.

La segona parada té lloc a la Pobla Centre, on hi ha diferents atractius per visitar com, per exemple, el Pont Vell, el més antic que travessa el riu Llobregat, el nucli antic, l'Església de Santa Maria del Lillet, el Monestir romànic de Santa Maria del Lillet construït al segle IX, el castell del Lillet, la rotonda de Sant Miquel i la Serra de Catllaràs, on es troba el Santuari de Falgars.

La tercera parada del Tren del Ciment és als Jardins Artigas, dissenyats per Antoni Gaudí a principis del segle XX. Es tracta d'una obra naturalista, on la vegetació, l'aigua i les pedres són els clars protagonistes. L'obra va ser un símbol d'agraïment de l'arquitecte cap a la família Artigas, que el va allotjar a la seva casa mentre ell treballava en la construcció del Xalet del Catllaràs, com a habitatge per als treballadors i enginyers de les mines que extreien carbó per a la fàbrica de ciment de Asland.

L'última parada del tren és el Museu de Ciment, que antigament era la fàbrica de ciment Asland situada en el paratge del Clot del Moro, al municipi del Castellar de n'Hug. L'edifici és modernista, amb voltes catalanes i estructures de ferro forjat.

> Consulta més activitats aquí (enllaç)

Més informació

El Tren del Ciment se situa en un entorn natural excepcional com és la comarca del Berguedà. Amb més de 100 anys d'història, antigament aquest ferrocarril unia la fàbrica de ciment Asland, a Castellar de n'Hug, amb Guardiola de Berguedà. Avui dia, el Tren del Ciment representa una joia ferroviària històrica a Catalunya.

Horaris

El Tren del Ciment circula de l'1 d'abril al 5 de novembre de 2023.
> Consulta horaris aquí (enllaç)

Entrada

Consulta preus aquí (enllaç)