Foto: 

cedida

Videoguia del 16è Festival Internacional de Música del conservatori de Tarragona

Concerts i cursos musicals centren la programació de la 16a edició del Festival que s'allargarà de l'1 al 10 de juliol
Surtdecasa Camp
,
01/07/2016
Música
Bones notícies pels amants de la bona música perquè aquest cap de setmana arrenca la 16a edició del Festival Internacional de Música del Conservatori de la Diputació de Tarragona. Una cita anual amb els millors intèrprets del moment, molts ells del territori, que es repartirà per diferents espais de Tarragona. El Festival també té un caràcter pedagògic, per això s'impartiran deu cursos especialitzats amb professors i solistes internacionals. N'hi haurà de guitarra, violoncel, violí, viola, tuba, trompa, trombó, trompeta i clarinet. Pel que fa als concerts, si encara no teniu clar per quin decantar-vos, aquí us deixem una vídeoguia que us ajudarà a resoldre dubtes.

Aupa Quartet  (Concert inaugural)

Divendres 1 de juliol a les 23 h
Plaça de la Pagesia
És un quartet de corda centrat en la composició i interpretació de música moderna, donant sempre un protagonisme especial a la improvisació en les peces. Els diferents llocs de procedència, cultures i gustos musicals de la formació els fan inspirar en el jazz, el funk, el son cubano o el flamenc per desenvolupar un estil propi. Aupa Quartet han girat per Espanya, Itàlia, França i la Xina, on van estar tocant al Gran Teatre de Xangai. Al gener de 2014 van ser guanyadors del primer concurs 'Made in Shasta', fruit d'aquest premi van publicar, l'any passat, el seu primer disc 'UP'.
Més info
 
 

Carmen Becerra

Dissabte 2 de juliol a les 20 h
Auditori Diputació
La guitarrista tarragonina Carmen Becerra ha brillat des de l'inici de la seva carrera. Ja al conservatori obtenia matrícula d'honor en tots els cursos que feia, no és d'estranyar, per tant, que li concedissin la Menció d'Honor al final de la carrera. Al llarg de la seva trajectòria ha obtingut nombrosos reconeixements nacionals i internacionals com els primers premis del 'I Concurs per a Joves Intèrprets de Catalunya' (1990), del 'XXVII Concurs Internacional de Milà' (Itàlia, 1992), o del 'Concurs de Beques per a joves intèrprets d'Ibercaja' (2003).
Més info
 
 

Marta Mathéu i Jordi Soler

Diumenge 3 a les 20 h
Auditori Diputació
Marta Mathéu es formà musicalment entre la seva ciutat natal, Tarragona; i, València, on va cursar el Grau Superior de Cant obtenint Matrícula d'Honor. Ha cantat en importants sales de concerts i teatres d'Europa i Amèrica i té enregistraments discogràfics pels segells Klassicat, Brilliant, Naxos i Opus Arte. La vocalista actuarà acompanyada del pianista tarragoní Jordi Soler amb qui l'any 2005 ja va enregistrar un disc produït per la Diputació de Tarragona.
Més info
 
 

Xavi Torres Trio

Dilluns 4 juliol a les 20 h
Auditori Diputació
El jove pianista tarragoní Xavi Torres, un dels músics més destacats i amb més projecció del panorama jazzístic nacional, viu actualment a Amsterdam, on ha finalitzat el Màster de Jazz i la Llicenciatura de Clàssic al Conservatorium van Amsterdam. Lidera el seu propi grup, Xavi Torres Trio, que recentment ha estat premiat com a 'Millor Grup de l'any 2015' per l'associació de músics de jazz i música moderna de Catalunya. Al trio l'acompanyen el contrabaixista banyolí Vic Moliner i el bateria reusenc Joan Terol. El grup va gravar el seu primer disc l'estiu de 2014 titulat 'Skyline', l'àlbum va sortir a la llum el gener de 2015 i ja ha estat presentat a Holanda, Itàlia, Mallorca i Catalunya. El repertori que interpreta el grup està format per composicions originals del seu pianista que cerquen la personalitat del trio format el 2010. Tenen un so propi provinent de l'empremta d'un ampli ventall d'influències musicals.
Més info
 
 

Rivka Golani i Miguel Ángel Dionis

Dimarts dia 5 a les 20 h
Auditori Diputació
Rivka Golani és reconeguda com una de les més grans violistes dels nostres dies. Les seves contribucions per al desenvolupament de la tècnica de la viola, li han donat un lloc rellevant en la història de l'instrument i ha estat la base d'inspiració de molts intèrprets i compositors. Ha actuat com a solista amb la BBC Symphony, BBC Philharmonic, Boston Symphony Orchestra, Royal Philharmonic Orchestra, Royal Concertgebouw, Israel Philharmonic, Tokio Metropolitan Orchestra, i a Montreal Symphony entre d'altres. El seu carisma a l'escenari afegeix excitació a les seves actuacions, i la seva reputació com a mestre li ha portat a tenir alumnes d'arreu del món a les seves masterclass. Golani actuarà a Tarragona acompanyada pel pianista de Santa Cruz de Tenerife, Miguel Ángel Dionis.
Més info
 

 

Roba Estesa

Dijous 7 de juliol a les 22 h
Plaça Santiago Russinyol
Roba Estesa naixia l'estiu de 2011 a les comarques del Camp de Tarragona, inicialment amb el nom d'Ai, Carai!. Entre cerca i recerca d'un estil personal la seva música toca des de la cúmbia fins al folk passant per les tradicionals catalanes i cançó d'autor; un estil que els agrada anomenar "folk calentó". El seu projecte musical té com a objectiu l'actualització de cançons tradicionals del nostre territori aportant-ne una nova visió tant de la lletra com de la música. Parlen de la igualtat, la revolució, l'estima, la defensa del patrimoni i les tradicions, la llibertat... en definitiva, de sentiments i és així com volen que arribi a la gent.
Més info
 
 

Kammart Ensemble

Divendres 8 de juliol a les 20 h
​Auditori Diputació
Obtenir la màxima qualitat i sensibilitat artística de les seves interpretacions, aquesta és la base de la filosofia de Kammart. La creació i direcció musical està liderada per Àlex Sansó, i la formació està integrada per solistes i músics d'algunes de les millors orquestres de l'Estat Espanyol, com l'Orquesta Nacional de España (ONE), l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC), o l'Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu. Els músics de Kammart també col·laboren o han estat integrants d'orquestres de prestigi internacional com la Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks, la SWR Symphonie-Orchester Stuttgart, la London Symphony, la London Philharmonic, o la Helsinki Philharmonic Orchestra.
Més info
 
 

Art of Brass Valencia

Dissabte 9 de juliol a les 22 h
Auditori Diputació
Va néixer fruit de la inquietud dels seus components per expressar-se artísticament a través de la música, i més concretament de la música de cambra. Inquietud artística que mantenen viva dia a dia, amb una permanent recerca de l'excel·lència en totes i cadascuna de les seves interpretacions. Format per cinc músics de reconegut prestigi i amb una dilatada trajectòria en la interpretació musical, Art of Bras València treballa amb passió i entrega per portar l'emoció de la música al públic més variat gràcies a la seva versatilitat, a l'adaptabilitat dels seus programes i a una atractiva i acurada posada en escena en totes les seves propostes musicals.
Més info
 
 

Quartet Casals

Diumenge 10 de juliol a les 20 h
Auditori Diputació
"A quartet for the new millennium if I ever heard one". Aquestes paraules van aparèixer publicades a l''Strad Magazine' poc després de la creació del Quartet, que va ser l'any 1997 a l'Escola Superior de Música Reina Sofía. Guanyadors dels primers premis dels Concursos Internacionals de Londres i d'Hamburg (concurs Brahms), el Quartet Casals ha esdevingut un dels quartets de corda més importants de la seva generació, convidats habituals dels festivals i cicles de concerts més prestigiosos del món. El Quartet també ha realitzat una important producció discogràfica amb 'Harmonia Mundi', fent enregistraments des d'autors del període clàssic fins a música del segle XX.
Més info
 
 

  • imatge de control 1per1
A

També et pot interessar