Jordi Torras
,
13/11/2015
Activa't

Cartes, daus, fitxes i grans dosis de diversió a les Nits de Joc de Manresa

El Club del Joc organitza trobades cada dijous per descobrir noves propostes i gaudir d’una àmplia oferta lúdica
Jugadors a les Nits de Joc al Cafè Taller de Manresa

Foto: 

Jordi Torras
Nits de Joc al Cafè del Taller de Manresa
Camel Up, Ticket to Ride, Coloretto, Manila, Saboteur, Bang!, Ciudadelas... aquests són només alguns dels centenars de jocs que es poden trobar cada dijous a la nit al Cafè del Taller de Manresa. El Club del Joc, que forma part de l’entitat El CAE, organitza unes trobades amb l’objectiu de promoure el joc de taula com una opció d’oci per a joves i adults. Les Nits de Joc es van iniciar l’any 2003 i des d’aquell moment s’han convertit en un punt de trobada per als amants dels jocs de taula i per a tots aquells que volen descobrir noves formes d’entreteniment.
“Estem acostumats a tirar el dau i avançar fitxa o a la pregunta i resposta, però jugar és molt més que això”

Qui arrufa el nas quan li parlen de jocs de taula és que no coneix les possibilitats que ofereix aquest sector. Cada any surten al mercat desenes de publicacions per a tot tipus de públic, i de ben segur que, enmig de l’ampli ventall de propostes, tothom en trobar alguna que s’adapti als seus gustos o inquietuds. Un dels objectius del Club del Joc és mostrar aquest univers dels jocs de taula. “Estem molt acostumats a tirar el dau i avançar fitxa o a la pregunta i resposta, però jugar és molt més que això”, explica Xús Casasampera, un dels membres del Club del Joc.

No és estrany que algunes caixes dels jocs que trobem al Cafè del Taller estiguin en alemany o en francès. Molts provenen d’altres països on està molt més arrelat seure al voltant d’una taula i compartir una estona amb familiars o amics gaudint d’un joc. “Volem portar la cultura dels jocs de taula cap aquí perquè hi ha moltes dinàmiques desconegudes”, assegura el Xús. Tot i així, els darrers anys han aparegut un bon nombre de propostes pensades i creades a Catalunya, una mostra que “el mercat creix i la gent els consumeix”. Siguin d’on siguin, sempre hi haurà algun responsable del Club del Joc disposat a explicar les regles.

Nits de Joc al Cafè del Taller de Manresa

A banda de les Nits de Joc, al llarg de l’any també podem trobar altres activitats organitzades pel Club del Joc juntament amb l’entitat El CAE. Una de les setmanes que està marcada a l’agenda és la primera de setembre, quan se celebra la Setmana de Jocs al Carrer. Durant el dia les principals places de la ciutat de Manresa es converteixen en un espai destinat a la descoberta, a l’amistat i a la diversió gràcies a un gran nombre de propostes lúdiques però, quan cau la nit, és el torn dels més grans amb una estesa de jocs a la plaça Major.

Una altra de les cites és el Tast de Jocs que se celebra entre els mesos de març i abril al Centre Cultural del Casino de Manresa. Durant un cap de setmana, petits i grans tenen al seu abast tota la ludoteca del CAE a part d’un gran nombre d’activitats paral·leles. A més, durant l’any també organitza un torneig trimestral de jocs que han tingut molt bona acceptació entre el públic com Catan, Carcassonne o Cacao, una de les darreres novetats del mercat.

Més informació: 

Horari: cada dijous de les 21:30h a les 24:00h

Cafè del Taller - carrer Sobrerroca, 14 de Manresa

No cal inscripció prèvia

Consulta la resta d'activitats annuals del Club del Joc

També et pot interessar