AGENDA
Arts
Exposició 'Crònica de l’origen', de Joan Borrell i Nicolau
2017
Del 21 d'octubre al 25 de febrer
  • Abadia de Montserrat
Museu de Montserrat | Espai Pere Pruna

Exposició 'Crònica de l’origen', de Joan Borrell i Nicolau

’Espai d’art Pere Pruna del Museu de Montserrat (MDM) acoll la mostra 'Crònica de l’origen', que pretén explicar i aprofundir els primers anys de trajectòria artística de Joan Borrell i Nicolau (Barcelona, 1888-1951), que va conrear una escultura filla del noucentisme, inspirat en la Grècia clàssica i l’escultura del Renaixement, i que va gaudir d’una bona acceptació per part del públic i la crítica.

Aquest artista barceloní, format a Llotja i al taller dels germans Vallmitjana i Enric Clarasó, és un dels escultors rellevants de la primera meitat del segle XX. Va realitzar múltiples encàrrecs de caire públic que es troben a Mallorca i arreu de Catalunya, entre els quals destaca el monument a Verdaguer de la cruïlla de l’avinguda Diagonal i el passeig de Sant Joan de Barcelona. A través de la representació de la figura femenina, tema central de bona part de la seva producció escultòrica, Borrell va crear un cànon ideal propi, inconfusible i característic, de dones robustes i fortes. Però també va excel·lir especialment com a retratista amb obres de gran vigor i fidelitat, cobejades fins als anys de postguerra.

Al llarg dels darrers anys, l’obra de Borrell i Nicolau ha estat recuperada i estudiada amb profunditat. Amb aquesta mostra, formada per 32 escultures i comissariada per l’historiador i crític d’art Bernat Puigdollers, col·laborador del Museu de Montserrat, el MDM vol contribuir a posar en valor i difondre l’obra d’un dels escultors més singulars i, encara ara, poc divulgats, de la nostra història de l’art.

Et pot interessar

Atrium, 7 vins amb història
Diumenges de gener, 11h
Artés
Exposició d’Ernest Altés
Fins al 31 de març
Bolvir
Jocs de taula en família
Dissabte 19 de gener, 11h
Manresa
Xana
Dissabte 19 de gener, 24h
Manresa
Salvador Juanpere
Del 30 de novembre al 28 d'abril
Abadia de Montserrat
Ruta de les tines a peu de vinya amb tast de vi
Dissabte 26 de gener, 10h
El Pont de Vilomara i Rocafort
Innocentada Manresa
Del 18 al 27 de gener
Manresa