Entorn
,
2017
Dimecres 22 de novembre, 9h
Can Pascual
Esparreguera

VIII Jornades de Patrimoni del Baix Llobregat

Les Jornades de Patrimoni del Baix Llobregat van néixer l’any 1998 amb la voluntat de promoure els bens culturals de les nostres viles i ciutats i de crear un espai per compartir experiències i debatre línies a seguir. Enguany es proposa reflexionar sobre la necessitat d’innovar en la gestió del patrimoni local.

Innovar no vol dir únicament utilitzar les tecnologies de la informació i la comunicació. Vol dir també repensar la manera de gestionar els bens locals, plantejar si hem d’adaptar-la a la nostra realitat, al fet urbà i al metropolità, al caràcter poc excepcional o molt modificat dels elements conservats o, fins i tot, a la seva percepció social. Vol dir també preguntar-nos si hem de perseguir sempre els mateixos objectius davant de qualsevol patrimoni o si les eines de gestió i els resultats s’han de diversificar i en funció de què.

Entre els valors que es podrien assolir amb una adequada gestió, destaca el de la creació d’un horitzó comarcal de patrimoni. La Llei de patrimoni cultural català de 1993 contempla l’existència de bens locals i bens nacionals, sense cap estrat intermedi. Aquest aspecte condiciona temes com el consum cultural, o la recerca i la conservació.

Per tot això, es proposa una Jornada amb una sessió teòrica seguida d’uns tallers pràctics dirigits per especialistes de la Universitat Autònoma de Barcelona que tindran com a objectiu analitzar diferents possibilitats i obrir de forma conjunta noves vies en la gestió del patrimoni local.

Podeu consultar el programa i les inscripcions a la jornada, aquí.

  • imatge de control 1per1