Fires i festes
,
2018
Diumenge 29 d'abril
Plaça de la Fira
Cardona

4a Fira de l'oli i del pa

Cardona celebrarà la 4a edició de la Fira de l’Oli i del Pa, que aplegarà una vintena de parades en què són protagonistes aquests dos productes.

La jornada coincideix amb el dia de mercat setmanal a Cardona. D’aquesta manera, els visitants també tindran al seu abast tots els productes del mercat i dels comerços locals, que sempre obren en diumenge.

A la fira, el pa de forner arribarà de la mà d'un flequer local i d'un altre de Solsona. Pel que fa a l'oli, se'n podrà trobar de diferents varietats i procedències: l’oli de Pau i l’oli Canyal de l'Empordà; oli i vi de Calonge; els olis Migjorn del Berguedà, i diferents olis de les terres de Lleida i del Penedès. A més, es podrà tastar i comprar vi d'aquests territoris, diverses marques de ratafia i altres productes singulars, així com alguns productes artesans de Menorca. Completaran l’oferta comercial algunes parades de productes no alimentaris, com ara la d'un artesà local que elabora espelmes a partir d'oli reciclat.

La Fira de l’Oli i del Pa és una iniciativa de l'empresa vigatana Firàlia que compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Cardona i de l'Agència de Desenvolupament Local de Solsona i Cardona (Adlsolcar). L’objectiu és facilitar que els petits productors d’oli de qualitat puguin fer arribar els seus productes als consumidors finals de la manera més directa possible. Així mateix, els elaboradors de diferents varietats de pa artesà volen donar a conèixer els productes i la manera de fer que els defineixen davant dels seus clients potencials, que cada vegada són més.

  • imatge de control 1per1