Entorn
,
2018
Dissabtes d'octubre, 11h
Diversos indrets
Manresa i Cardona

Dissabtes medievals al Cor de Catalunya

Voleu fer un veritable viatge en el temps a la Catalunya medieval? Aquesta és la vostra experiència!

Començareu la proposta dissabte al matí, a Manresa, amb la visita guiada 'Manresa, cor de Catalunya', on us endinsareu en els espais més emblemàtics de la ciutat, des de Basílica de la Seu, passant pel Carrer del Balç, i acabant a la zona modernista i comercial de Manresa. Al llarg del recorregut, descobrireu tots els secrets de la ciutat, com per exemple que fa més de 40 milions d'anys, estava coberta per un mar. A l'acabar la visita podreu gaudir, de manera opcional, d'un tast de vins de la DO Pla de Bages.

A la tarda, a les 16:30h, podreu descobrir el monumental Castell de Cardona. L’imponent castell de Cardona es va començar a construir fa dos mil cinc-cents anys i durant l’edat mitjana va ser la residència de llinatge dels Cardona, els poderosos “senyors de la sal”. És avui un excel·lent compendi d’història, art, arquitectura, enginyeria militar i llegenda.

La visita guiada us permetrà conèixer el vell castell medieval, des de la Torre, excepcional mirador de la Vall del Cardener fins a la Col.legiata romànica de Sant Vicenç (s.XI), paradigma del romànic llombard català. Reviureu batalles i setges i descobriu perquè la fortalesa de Cardona fou considerada com a “inexpugnable”.

Horari: 

Cada dissabte, a les 11h a Manresa i a les 16:30h a Cardona
 

Preu: 

Entrada combinada: 10€ (sense tast de vins)
Entrada combinada: 15€ (amb tast de vins)

Més informació: 

  • imatge de control 1per1
  • imatge de control 1per1